icon

Těhotenství XXL aneb těhotné baculky

tehulkaxxl
24. lis 2008

ahojky 🙂
chtela bych založit toto tema,pro maminy ktere maji nejake to kilo navic 😉
zajima me vaše tehotenstvi,porod,proste vše co k tomu patří...
myslim že mit nadvahu neni překažka,jen ji každý nechape a určite se budem lip citit mezi svyma 😉
takže pište,pište at nas je tu co nejvic

kotito
24. dub 2013

@ratatooy všude končí na G nebo mají velké i velké, ale na umělé kozeny...takže objem max 80

ratatooy
25. dub 2013

@l.u.c.i.e u našeho dr je to nejaka novinka že delá screning přesne v 10tydnu je to misto tripple testů protože tripple vychazeji často falešně,tak si zařidil atestaci na toto,aby se co nejdřiv odhalyli vyvojove vady,akorát si to musim zaplatit

l.u.c.i.e
25. dub 2013

@ratatooy, aha, slyším to poprvé, tak je to vážně nějaká novinka. já jdu až za 3 týdny, tudíž ve 14tt. Už aby to uteklo. Hlavně, aby nám to dopadlo dobře. Kolik budeš platit? Já budu platit těhotenský balíček za 1700 kř a mám v tom 1. screaning a UTZ kolem 12tt, 16tt, 20tt a 24tt + fotečky.

ratatooy
25. dub 2013

@l.u.c.i.e no mi za normalni screneengy nplatime nic ani za fotky ale tento prvotrimestriální kombinovany screening(tak se to jmenuje) stojí 1200,jinak je ale divny že nekdo plati i utz???to ma přece delat v ramci poradny na pojištovnu což se chodí každj mesíc a posledni mesíc +pásy po týdnu

ratatooy
25. dub 2013

@l.u.c.i.e ted čtu papir od toho prvniho screnenigu a je to vypočet rizika na downa,Edwardsna,patauův syndrom,ber se krev.moč a vysledky jsou pak nejakym programem porovnávany s ultrazvukem a vypočet možnosti abnormalit

gepe
25. dub 2013

@ratatooy tady mas seznam certifikovanych lekaru na provadeni NT screeningu, zajimalo by me, zda tam je i tenhle Tvuj doktor... kor nikdy jsem neslysela ze by se delal uz v 10tt. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/gepe/clanek/... a co se tyka toho co se dela, tak se mrkni ke me do alba, je tam biochemicky screening obrazek a dalsi prave vysledky utz. co se sleduje.https://www.modrykonik.cz/fotoblog/gepe... Pokud NT dopadne dobre komplet, tak pak se nedelaji triply - tak jsem to mela ja.
jinak ja NT (krev/genetika a utz, proste komplet) neplatila. Plati jak kdo. Je fakt, ze mam teh. packet 🙂 @l.u.c.i.e

l.u.c.i.e
25. dub 2013

@ratatooy, kdybych chtěla jen ten první sreaning, tak bych platila 1000 kč. A za nahrátí UTZ na CD ve 24 tt taky 1000kč. V těhotenském balíčku mám screaning za 1000 kč + 700 kč za nahrátí na CD UTZ ve 12, 16, 20, 24 tt. tudíš 3 nahraté videa navíc a vícero foteček na památku. Jinak mám samozřejmě z každého UTZ jednu fotku, při balíčku 3-5 ks.
Jinak pásy a UTZ jsou na pojišťovnu. To nahrátí se platí.

ratatooy
25. dub 2013

@gepe jnže normal NT se dela jen na douwna

ratatooy
25. dub 2013

@l.u.c.i.e jo tak to jo nahratí videa se plati taky litr a v tomto myslim i video je zahrnuto

gepe
25. dub 2013

@ratatooy ne neni, viz. odkaz co jsem dala! 🙂 a znovu tady https://www.modrykonik.cz/fotoblog/gepe/album/o...

l.u.c.i.e
25. dub 2013

Holky, používala jste některá AngelSounds? Má cenu si to pořizovat, když jsem silná? Abych vůbec našla srdíčko prcka...

ratatooy
25. dub 2013

@gepe řikam že je to neco novyho,maji napsano certifikováni Fetal Medicine Foundation v londýně jde o to hlavne aby se abnormality zjistily dřív než v polovině tehotenství

gepe
25. dub 2013

@ratatooy a ja Ti rikam a posilam odkaz primo na FMF Londynskou, kde si najdes lekare prave s tou certifikaci o ktery jsi se tady zminovala, ze udajne ma nove Tvuj lekar! ach jo
tady jsem dala clanek i primo s odkazem, kde si to primo v LONDYNSKY ASOCIACI FET zjistis, dle zeme Ti vyjedou registrovani a hlavne akreditovani lekari https://www.modrykonik.cz/fotoblog/gepe/clanek/...

@l.u.c.i.e angelsound za me je to akorat tak past na nervy 🙂 takze za me ne

ratatooy
25. dub 2013

@gepe jinak to bude teda v podstate to samy jen se to posouvá do prvního trimestru pač kdyby chtel nekdo na přerušení tak v 18tydnu je celkem pozdě když sou vysledky z triplu

ratatooy
25. dub 2013

@gepe no ja se na to podivam ale nevim proč se rozčiluješ že zrovna naš lekař to nemá

gepe
25. dub 2013

@ratatooy ale NT se dela v prvnim trimestru!
"V I. trimestru(mezi 10. - 14. týdnem těhotenství)je možné provést biochemický screening a ultrazvukové vyšetření plodu, které zahrnuje vyšetření tloušťky šíjového projasnění plodu tzv. nuchal translucency (NT). Biochemický screening zahrnuje stanovení plazmatického proteinu A (PAPP-A) a volné beta podjednotky choriogonadotropinu (b-HCG). Jedná se o látky, které se tvoří v placentě a přecházejí do krve matky. Kombinace obou metod umožňuje vyšší procento záchytu onemocnění plodu Downovým syndromem. Testování v I. trimestru má vyšší výpověďní hodnotu než rutinně prováděný tripl test."

Ja se nerozciluju nad tim, ze Tvuj lekar to ma ci nema 🙂 jen se cim dal vic pozastavuju nad tim, ze se Te tady snazim trochu vyvest z omylu, jak se veci maji

ratatooy
25. dub 2013

@gepe jinak jo je tam Karel Janiček

ratatooy
25. dub 2013

@gepe no a dyt to samy sem řikala že v 10tt jsme na to bjednaní

gepe
25. dub 2013

@ratatooy no vidis! takze pokud Tvuj lekar je uvedeny v druhem odkazu ohl. NT, tak muzes byt klidna, ze ma certifikaci na FET, tim lip ne? 🙂 a jen predeseilam, ze jsem nenapsala ze ji nema, ale at si to overis, to je rozdil.
Plno gyndaru dela nt apod., a pritom nemaji certifikaci aj.

Psala jsi, ze NT se presouva do prvniho, on se nepresouva, on se dela pouze v I. trimestru. Stejne jako I. trimestralni screening - tj. NT screening, se dela nejen na riziko Downa jak jsi psala, ale taky na Edwardse a Patau. No to je jedno.

ratatooy
25. dub 2013

@gepe tak jednou napišeš že v 10tt se nedelá a pak napišeš že se dela v 10-14tt a čim dřiv tim lip ne?

ratatooy
25. dub 2013

@gepe no tak sem to blbe napsala ja to už tak nesleduju kdy je prvni trimestr a kdy druhej, 😀 ale u prvniho tehu sem sledovala taky každej prd 😀

mispulina912
25. dub 2013

Ahoj kočky ,tak jsem dnes byla v centru tak čekám až mi převezou nše mrazáčky z prahy do budejk..... a začínám znovu z léky tak mi držte pěstičky at tu cestu přežíjí a pak to rozmražení.......

@ratatooy a i kdyby to nebyly dvojčátka tak i to jedno je krásné,,,, hodně štěstíčka.......

ratatooy
25. dub 2013

@mispulina912 no tak vo tom žádná ja budu radši za jedno

ratatooy
25. dub 2013

@mispulina912 a kolik budete dávat embryjek?a jaky mate?mi mely HB a EB

jaja018
25. dub 2013

Caute baby ja by som sa chcela spýtať ci neviete ako je to s 3D a 4D ultrazvukom u nas baculiek. Niekde som čítala že ženám s nadváhou sa nerobí. Neviete o tom niečo?

boga28
25. dub 2013

@jaja018 ja som bola na 4D ultrazvuku v decembri a nemala som žiadny problém. všetko bolo pekne vidno akurát sa nám drobček neukázal či bude chlapček alebo dievčatko. ale inak to nebol žiadny problém 😉

mispulina912
25. dub 2013

@ratatooy chceme dát ted dvě.... ted jsme dali jedno a nevyšlo to... a když to tu čtu, tak jste všechny co jste těhulky tak jste dali dvě,tak je asi větší šance... a stejnak zaleží i jak se rozmrazí a jak se budou vyvíjet... máme blastocysty a tyhle značky cos psala neznám...

ratatooy
25. dub 2013

@mispulina912 no asi je vetší šance dat dve ale taky vetší riziko dvojčat,jinak ty značky sou taky blastocysty HB je hatchující blastocysta to znamená že už se vyloupává z obalu a chystá se zahnizdit a EB expandujici blastocysta jak řikaji to sou skoro mimina co jdou s aktovkou do školy

mispulina912
25. dub 2013

@ratatooy hezky si to napsala tak uvidím ,my jsme i z manželem smířeni s tím kdyby byly dvojčátka .... sice jsou to rizika pak s donošením ale riziko je jíst i všechny ty hormony....

crazyduck85
28. dub 2013

Ahoj, přidávám se k Vám 🙂 Sice ještě nejsem XXL těhulka, ale XXL snažilka ano 🙂)

Strana