Těhotná ve 43 letech
Ahoj všem, za 2 měsíce oslavím 43 narozeniny a před 2 dny jsem zjistila, že jsem těhotná. Těhotenství je neplánované. Naposledy jsem rodila před 10 lety, dvě děti už mám. Používala jsem tělísko, které mi před rokem a pul vypadlo. Pak jsem měla určité gynekologické komplikace a dle lékaře otěhotnění nehrozilo, tak jsme antikoncepci nepoužívali. Partner má rovněž 2 děti, už dospělé. Naštěstí jsem na těhotenství přišla hned, takže máme čas na rozmyšlenou. Zatím se oba přikláníme spíše k přerušení. Nicméně bych ráda sehnala zkušenosti těch, kteří si stejnou situací prošli. Jak jste se rozhodli? Nelitovali jste svého rozhodnutí, ať už bylo jakékoli? Pokud jste se rozhodli si dítě nechat, jak to zvládáte? Já si nějak nedokážu představit znovu absolvovat ten šílený kolotoč přebalování, nočního krmení, nemocí... A to všechno s dalšími dvěmi za zády. Prosím, reagujte pouze ženy 40+, které si prošly tím samým. Můžete i do zpráv. Díky moc.
@pavca1982 ano ale 100 % to bude pristi mesic resit nejaka dalsi zena. Takovych jeste bude...
@sun18 ahoj, jsem zakladatelka tématu, alle protože jsem si založila na tohle druhý účet, tak mi ho admini stopli. Ale vzhledem k tomu, že tě zajímá, jak to dopadlo, tak jsem se znovu zaregistrovala. Jak už mnohé z mého dotazu pochopily, dítě jsem spíše nechtěla, než chtěla. Takže jsem hned, jak bylo reálné něco vidět na UŽ, nabehla k doktorce. Ta mi těhu potvrdila a navrhla mi potratovou pilulku, na klasický potrat bych čekala minimálně měsíc, rekonstruovali sály a tak brali přednostně jiné případy. Takže jsem si hned ten den vzala pilulku, za dva dny šla pro druhou dávku, během 2 dnů proběhl potrat. Následná kontrola v pořádku. S tímto řešením jsem byla vlastně rozhodnutá od počátku. Možná to teď někomu příjde nevhodné, ale ani na chvilku jsem toho nezalitovala. Tobě přeji, at ani ty svého rozhodnutí nelituješ.
@zaskocen43 Děkuji za odpověď a přeji pohodový dny. Já litovat nikdy nebudu. Nikdy jsem si nechtěla hrát na super matku a mít během 4 let 4 děti je asi dost pro někoho zvláštní, ale prostě to takto život uvařil 😉.
@sun18 Je mi 38 a taky čekáme dvojčátka, my ale bi-bi, dvojvaječná. A taky už dvě holky máme, jen u nás bude ten rozdíl větší - holkám bude letos 12 a 17 let 🙂 Ale i tak se na sourozence těší 🙂
@vendelinka08 Mám to hodně podobné...je mi 38, loni jsme si řekli, že ještě jedno zkusíme, holky nám nějak rychle vyrostly (letos jim bude 12 a 17 let). Vyšlo to hned, ale v 10. tt bohužel náhle skončilo. Vím, že kdyby se to tehdy nepovedlo, neřešila bych to, ale tím, že se zadařilo a skončilo, když už jsem i srdíčko na UTZ viděla, to bylo kruté a ta díra po něm velká...proto jsme oba věděli, že to zkusíme znovu. Povedlo se až po sedmi měsících, v lednu, a teď čekáme zdravá dvojčátka. Pokud po miminku toužíte, běžte do toho, aspoň trochu tu díru po ztrátě miminka to určitě zacelí :-*
@oveckaluky A kdy máte termín? Já čekám mono/bi a max 34.-35. týden mne nechají.
Zdravim...koukam ze diskuze uz je 2roky stara.....Cetla jsem jen prvni prispevek a rozhodne bych si mimi nechala.....
Me samotne je 41 let.....a jsem tehotna....a spis se bojim ze o mimi prijdu.....(poslu hned muj pribeh)
Snad jsi se rozhodla spravne a jsi ted stastna🙂
A tady ma prosba.....
Zdravim ..
Rada bych se zeptala...Je mi 41 let mame 2 krasne zdrave holcicky 6 a 7 let..Vlastne uz jsme zadne mimi neplanovali....a ted v 41 se mi ukazal test pozitivni....Byla jsem v soku...ale i hrozne stastna....
Ale ted k problemu...9.3. jsem dostala vecer silne krece do podbrisku trvalo to asi tak 20 min.....musela jsem si lehnout v koupelne na bok na zem a myslela jsem ze to nerozdycham☹...
To jsem ale jeste nevedela ze jsem tehotna.....ale tusila jsem to uz nejaky tyden.....
Na druhy den 10.3. jsem si udelala test a byl pozitivni....Hned jsem sla k doktorce nasla cernou tecku....
Ale to uz jsem u ni zacala i krvacet☹...
Nedelala mi zadne nadeje....pry to muze byt vse....jak samovolny potrat...tak i mimodelozni....ale i normalni tehotenstvi....
Kontrolu mam v pondeli 16.3....Netusim jak to vnitrne zvladnout☹
Stale krvacim....stale bolesti v podbrisku....
Rada bych se dozvedela jestli zna nekdo nekoho kdo tohle prodelala a konec to melo stastny....
Dekuji.....
Pripadam si uz hodne stara a bojhim se ze muj vek je tim nejvetsim problemem☹
dekuji za odpovedi....
Zdravim ..
Rada bych se zeptala...Je mi 41 let mame 2 krasne zdrave holcicky 6 a 7 let..Vlastne uz jsme zadne mimi neplanovali....a ted v 41 se mi ukazal test pozitivni....Byla jsem v soku...ale i hrozne stastna....
Ale ted k problemu...9.3. jsem dostala vecer silne krece do podbrisku trvalo to asi tak 20 min.....musela jsem si lehnout v koupelne na bok na zem a myslela jsem ze to nerozdycham☹...
To jsem ale jeste nevedela ze jsem tehotna.....ale tusila jsem to uz nejaky tyden.....
Na druhy den 10.3. jsem si udelala test a byl pozitivni....Hned jsem sla k doktorce nasla cernou tecku....
Ale to uz jsem u ni zacala i krvacet☹...
Nedelala mi zadne nadeje....pry to muze byt vse....jak samovolny potrat...tak i mimodelozni....ale i normalni tehotenstvi....
Kontrolu mam v pondeli 16.3....Netusim jak to vnitrne zvladnout☹
Stale krvacim....stale bolesti v podbrisku....
Rada bych se dozvedela jestli zna nekdo nekoho kdo tohle prodelala a konec to melo stastny....
Dekuji.....
Pripadam si uz hodne stara a bojhim se ze muj vek je tim nejvetsim problemem☹
dekuji za odpovedi....
@eliskaaaa já prodělala dvě zamlklá těhotenství a vždycky absolutně bez příznaků, že by bylo něco blbě... a stejně to nedopadlo. O šťastných koncích jsem tu v tvém případě už četla, ale to krvácení, nevěstí velkou pravděpodobnost. Věk problém být nemusí, stává se to i mladým holkám. Držím palce, ať je vše nakonec v pořádku.
@zaskocena43 Dobrý den mě bude 43 let a čekám svoje 5 miminko vůbec jsem nepočítala že budu mít další mám jinýho partnera,taky jsem uvažovala nechat si ho vzít,ale pak se mi to rozlezelo a řekla jsem si ne nechám si ho.Muj partner nejdřív že ho chce pak zase,že ho vychovávat nebude že nemá na to věk.I přesto že bych zůstala sama si to minco nechám.At si každý říká co chce,ale pokud ta žena miminko chce vždy to zvládne.A myslím že byste to zvládla já mám děti po sobě a ty nejmladší jsou tři a nejstarší 13 pak 9,6 uvidíte že by vám dělalo samou radost ale.musite opravdu chtít.Rikam děti jsou radost

@pavca1982 Ale téma je to pořád živé 😉