icon

Testy Prenascan, vyplatí se?

klara015
2. bře 2017

Byl mi nabidnut test Prenascan cena 12.500,-Kc.
Je to hodne a nechce se mi zbytecne za to davat tolik penez,ale pokud by to k necemu pomohlo tak bych to asi vyuzila.
Jaky mate nazor?

orchideas1
2. bře 2017

@klara015 Záleží na tom , proč ti test nabídli? Pokud ti vyšel špatně výsledek ze screeningu, dá se udělat integrace s triple testem, který riziko přehodnotí nebo si můžeš zaplatit speciální ultrazvuk na vyloučení vývojových vad. Jen tak pro jistotu bez příčiny mi ve tvém věku nepřijde tento test z krve jako nutnost...

alcar
2. bře 2017

@klara015 ano, nepises proc ti byl nabidnut. V jakych hodnotach ti vysel screening? Ja osobne bych si ho nezaplatila. Zjisti pri nem pouze tri zakladni vady (vys. tri chromozomu), na ktere se dela screening, zbytek je pri tomto vysetreni nevysetritelny. Kdezto u plodovky nebo choriovych klku vysetri celou chromozomalni radu. Navic pokud Prenascan vyjde spatne, tak ti stejne jeste doporuci odber plodove vody.

klara015
autor
2. bře 2017

Holky byl mi jen nabidnut abych o nem vedela. Jsem teprv 5tt a 7.4 mam jit na ultrazvuk a na screening a nabidl mi i Prenascan. Ne z zadneho duvodu, jen abych vedela ze i tato moznost je.

alcar
2. bře 2017

@klara015 aha, takze jim jde asi jen o penize. Rozhodne se do nej nenechej natlacit. Jedine tehdy, kdyby ti vysel vysledek screeningu mene jak 1:100, tak by se o nem dalo uvazovat, ale jinak je to opravdu zbytecne vysetreni. Ale screening si urcite zaplat, ten smysl ma.

klara015
autor
2. bře 2017

@alcar jen mi to nabidl nenutil,ale pry abych vedela o vsech moznostech.
Jinak na ten screening jsem si rekla ze ano a to je jen 1200,-Kc,tak to neni tak hrozne.

orchideas1
2. bře 2017

@klara015 Rozhodla bych se podle vysledku screeningu,navic vetsina pojistoven na screening prispiva 🙂

klara015
autor
2. bře 2017

@orchideas1 dekuji 🙂 na screening jdu ,tak pockam na vysledky a pak zvazim kroky dal.
A dr.mi rikal ze pojistovna nehradi screening, tak zkusim vygooglit zda cpzp aspon prispiva 🙂)

alcar
2. bře 2017

@klara015 ano, ČPZP prispiva 1000kc, ale je to v ramci balicku, je jedno, na co to vycerpas, jestli na tehotenske vitaminy nebo treba ten screening.

orchideas1
2. bře 2017

@klara015 Pojišťovna nehradí, ale přispívá, tak je super to využít 🙂

monika9916
4. bře 2017

@klara015 já jsem na Prenascanu byla a vyšel mě 10500 kč v Gennetu v Praze. Odběru plodovky jsem se bála tak jsem si zaplatila tohle, mě,ale vyšly špatný triple testy 1:150 tak proto jsem se musela rozhodnout co si dám. 🙂

nm1984
3. kvě 2017

@klara015 ahoj...Prenascan v Gennet nás stal 12500kc .
Přítel ani já jsme s odběrem plodovky nesouhlasili.
Po cca 10 dnech byl výsledek 🙂 Negativní ....
Pojišťovna toto vyšetření neproplaci

vanea
3. kvě 2017

Ahoj, měli jsme to jako třetí možnost..nejdřív NT screening, pak integrovaný triple a kdyby to oboje vyšlo na houby, tak Prenascan (resp. Panorama)..A teprve kdyby i to bylo na prd, šli bychom na invazivní amnio. Nicméně první dva testy nám dopadly dobře (triple dokonce lépe) a ačkoliv jsme malinko rizikoví z hlediska VV, dál už testovat nechceme...vše máme jinak v pořádku=)
Výhodu tady těch testů (prenascan a spol) vidím v tom, že je z krve matky, je neinvazivní a má vysokou spolehlivost.

nm1984
3. kvě 2017

@vanea Tyto testy (prenascan) je na 98% .
Odběr plodovky 99,9%

Já osobne si myslím , ze 100% není žádný test

vanea
3. kvě 2017

@nm1984 Já vím;) ale u odběru plodovky je riziko potratu 1:100...což je na zvážení, když testy, díky kterým na amnio posílají, kolikrát dopadají lépe...to už je pak opravdu lepší ten prenascan, ale je to jen z mého pohledu pochopitelně=) každý to může mít jinak..

nm1984
3. kvě 2017

@vanea Tak to souhlasím ! 🙂
Ohledně rizika potratu se nedají testy srovnat ;)
Proto jsem ho nepodstoupila ...
Prenascan je nesrovnatelny...