Tipy na neobvyklá jména pro vaše miminko?
Zdravím🙂 Čekáme miminko,'pohlaví nevíme a byla bych ráda za tipy na ne úplně tradiční jména. Nevadí, pokud jsou aktuálně na vzestupu, jen bychom chtěli něco méně tuctového než např. Lucie, David atd. Diskuze tu již jedna je, ale stará a od té doby se jistě objevila další hezká jména🙂
@hawah my také máme Damiána, bude mu 6. V okolí také jiného neznáme, ale co jsem koukala tak na celou republiku je jich kolem 1000 a jeden (asi ten náš) a nymbursku 😉
věkový průměr 9let, takže spíše mladší
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=2058...
Jinak se mi líbí třeba Jáchym, holčičí Justýna
Anabel Alva Sofina Benedikt Rafael Jonas Serafin Linus Bruno Theo Jonas
Mě se teda hodně líbil Maxwell/Maxim, nebo Theodor ( Teo)a na holčičku Lilien ,nebo Lilian ,ale mě ani jedno jméno u manžela teda neprošlo.
Záleží, co myslíte "netradičními", v současnosti je tradiční všechno neobvyklé, takže pokud budete mít Michelle, Anabelllle, Huga, Kvida, R2D2, tak je to vlastě tuctové. Netradiční je to vzhledem k minulému století. Netuctová jména jsou dneska Jana, Růžena, Božena, Jelena, Jiřina, ...
Mína, Jasmí 🙂 má syn ve školce 🙂
Mně se líbí Lea, Lili, Laura, Soňa, Bibi(ana) a Tina.
Chápu dotaz, jen je trošku opacne polozeny 😁.
Ta jména "za nas" už opravdu moc dnes nejsou, i když mě se některá moc líbí (třeba Magdalena, Tereza, sym způsobem i Maruska), z těch, co jsem moc za život kolem sebe nepotkavala, máme třeba ve školce Huga, Barnabas, Františka, Berenika, Apolena. Moc se mi líbí reba i Mikuláš.
Kamarádka dávala hodně netypicka jmena - už dlouho se jí chci zeptat, kam na to chodí🙂.
Vždycky se mi strašně líbilo jméno Bianka. Pak ještě Zoe, Zora, Johana. Z klučičích třeba Jonáš nebo Marián, ale to už je dnes docela běžné.
Mě se líbí Gabriel, Damien, Elias.
Madeline, Megan, Natali,...doma mám Alexandr a Melani Stela
My budeme mít Mikuláše, jelikož čekáme chlapečka a překvapivě jich taktéž moc není. V našem okolí žádný
Kamarádi dali teď synovi jméno Uriáš. Už mají Eliáše. Netradiční to jistě je.
Me se treba libi i jmeno Linda ...
Mame Martina a byl ve školce o sto dětech jediný, takže na sv. Martina hrál vždy hlavní roli, až to bylo k neuvěření, ze byl opravdu jediný
Mám syny Natanael,. Áron
Ještě semi líbí:
Joel, Simeon,
Holcici: Ariela, Rebeka, Elisabeth, Rachel
@veruuu_kubesovic též máme Eliáše, ale zrovna těch je za poslední rok jak hub po dešti. V malé vesnicke školce máme hned 4 😂 a naše porodnice uvádí Eliáše jako nejpoužívanější jméno co druhý měsíc ... Ale top je to jo ☝️♥️
Dcera má kamarádku Jasminku. Oslovují ji Jasmi a Jája.
Na kluka je netradiční Johan.
Mám ráda česká jména, ale zaujaly mě jména pro kluka Noel, Jacob, Akim, pro holku Astrid, Rachel, Noemi.
Jitka, Lenka, Helena ☺️
Luboš, Jan...🤗
@kristinkavitek mám synovce Mikiho (Mikuláše), také se mi jméno líbí
Zachariáš/Zachary, Leon, Frederik, Luisa, Lotta, Viviane, Odeta
My máme Šimona, Timeu a Jonáše. Timea a Jonáš široko daleko jediní.
@veruuu_kubesovic Anabel, no to se nedivím, že je jediná 😂 hned pro tom přečtení jsem si vzpomněla na ten horor
@pampelina18 v roce 2014 ještě žádný horor nebyl, ten byl až později...
Mam doma Lucase a Zoe.synovi je 9 a pul a potkali jsme se s jedním Lucasem. Zoi je skoro 7 a potkali jsme 2 Zoe.
My měli Viktorii a Nina pro holku.
Mě se ještě líbí Beáta.
Máme Magdalenu, v okolí ani na hřišti či ve školce je snad jediná🙂 a Richard.
Jinak máme kolem nás Vilemína, Dorota, Thea, Adriana, Lea a na kluka mě nic nenapadá 😁

@alianan můj syn se jmenuje František, a když se pustíme do druhýho, a bude to zase kluk, tak Antonín