icon

Tipy na účinné mazání proti striím v těhotenství

vh1610
17. pro 2021

Ahoj ženy,

Jsem 14/15 týden, bříško zatím nikde, ale tuším, že je i tak čas začít mazat 🤷🏻 tak bych byla moc vděčná za vaše zkušenosti, co jste měly pocit, že funguje nejlépe. Oleje, krémy... Je mi jasné, že hlavně genetika, ale s tím člověk nehne, tak aspoň pomoct tomu co nejvíc. Díky a krásné vánoční svátky. 🌲❄️

katerina_j
17. pro 2021

@vh1610 já mazala poctivě od začátku i několikrát denně, nejčastěji jsem používala Bioil. K tomu jsem každý den pila kolagen a stejně jsem teď v 37.týdnu popraskala 🙂 nevím, jestli jsem mohla udělat něco víc 🤷🏻‍♀️😁 v první chvíli jsme to lehce obrečela, ale teď to beru jako něco, co prostě je. Taková daň za tak dlouho toužené miminko ❤️

lida9
17. pro 2021

nejde o to cim mazes, to je vpodstate jedno... jde o to aby se ta kuze prokrvila a toho dosahnes treba takovym ,,postipavanim,, kdy kuze hezky zcervena a prokrvi se... urcite najdes na youtube nejaky video jak to provadet🙂)

tulipanek89
17. pro 2021

@vh1610 tak já mám výbornou zkušenost s oleji. Měnila jsem je a používám několik let,jen v těhotenství to bylo pravidelněji. Např. Makadamiovy, avokadovy,meruňkový,arganový,ale klidně i mandlový,oliváč atd. Poslední týdny těhotenství už se mi mazalo špatně,takže jsem si vždycky do vany nalila panáka oleje a pokožka se během koupele promastila sama. Nemám z těhotenství žádnou strii 🙂

vh1610
autor
17. pro 2021

@katerina_j jojo, kolagen taky mam, to mi pripada jako funkcni doplnek ;) nojo, to se neda nic delat, bez te pece by bylo proste treba strii vicero. 🤷🏻

vh1610
autor
17. pro 2021

@lida9 to je dobry tip, diky. Ale myslim, ze i hydratace v pleti bude delat sve, aby tolik nepraskala... 🙂

martiniquest
17. pro 2021

Je fuk, cim se budes mazat. Klidne kokosovym olejem. Bud pro to mas predpoklady nebo ne.

monuleee
17. pro 2021

Já jsem 37+4 a strie zatím ani jedna, mazu se olejem od Fenjal, ale ta spotřeba je velká na tak mega pupek. U mě teda vůbec nebylo jedno čím mazu, protože mě kůže strašně svědí a jedinej Fenjal je super. A co se týče strii- moje maminka nemá a ségra po 2 dětech taky ne...takže co se týče strii záleží i dost na genetice,ale myslím že časem budeš řešit právě i to svědění

katerina_j
17. pro 2021

@monuleee s tou genetikou souhlasím, segra má za sebou tři porody, stejně jako moje mamka a obě jsou řádně popraskaný 🤷🏻‍♀️🙂 Takze jsem s tím i lehce počítala 😁 jinak mi asi ze začátku pomáhalo i kartáčování, který by se ale od 3.trimestru nemělo.

monuleee
17. pro 2021

@katerina_j já se začala mazat celkem pozdě, protože nesnáším když mám mastný tělo ale v tehu jsem počítala s tím že musím. Ale začala jsem až když rostlo brisko, takže právě si myslím že genetika je to co hraje největší roli

delphine1
17. pro 2021

Ja střídám cca každé 2-3 dny hydratační nivea care krém který bežně používám na obličej s olejma- teď zrovna kokosový, předtím jsem měla antistri od saloos .
Myslím že je důležité to střídat, kdysi jsem četla že oleje jsou zejména na výživu a krémy zase na hydrataci- a kůže potřebuje obojí.
Nevím co je na tom pravdy, dělala jsem to tak i u prvního tehu a mám “jen” po cca 4 jizvy po obou stranách břicha. Teď u druhého tehu se sice “roztahli” ale žádné nové nepribudli, a to mám za 2 týdny rodit 😆

A to genetický předpoklady na strie mám, z puberty mi zůstali popraskané celé stehna i prsa, oba bráchové mají komplet záda… takže za mě to docela funguje.

vh1610
autor
18. pro 2021

@delphine1 jojo, asi to vidim nejlepe na stridani, jak pisete. Myslim, ze uplne sucha kuze je krehci a bez hydratace a oleju se proste snaz poskodistejne jako s vraskami - ano, genetika, ale da se o urcita procenta pomoct... No, jsem zvedava, jak "dopadnu". Mam to tak stredne, asi v 16 se mi udelalo par na bocich zadku, ale nejsou vyrazne a jinak nic. Tak tipuju, ze nejaka naskoci, ale je to fuk, beztak mam jizvu pres pupik, takze si tady nehrajeme na dokonalost 🙂 diky za rad vsem....

elesse
18. pro 2021

Taky mam strie na bocich z puberty. Ale z tehotenstvi na brise nic, snazila jsem se mazat kazdy den, ale nic specialniho jsem nemela, proste to, co pouzivam porad a bylo okolo, kdyz jsem si vzpomnela, telove mleko, olej, krem na ruce🙈

luckawm
18. pro 2021

@katerina_j mazala jsem BiOilem a u první dcery jsem neměla skoro žádné strie a u druhé mi bříško trosku popraskalo. Nic hrozného, ale objevily se a to jsem mazala tím samým takže je to asi jedno a u první dcery jsem měla obří břicho. Lidi se mě ptali jestli čekám dvojčata tak asi záleží na něčem jinym než na značce olejicku 🤷‍♀️🙂.

calvac
18. pro 2021

@vh1610 já mazala u prvního ElastiQ a u druhého Bioilem a strie ani jedna. Ségra mazala Bioilem a strie taky žádná. Mamka má po nás strie jako blázen. 🤷

jucy693
28. led 2022

@vh1610 já se od samého začátku mažu krémem viz foto. Už jsem 33 tt a nikde nic, zda to mám nebo nemám 8 geneticky, to jsem nikdy nevěděla 😉