Tlukot srdíčka v 5tt - byl někomu vidět už na začátku 5. týdne?

widowblack
7. čer 2019

Všude se dočítám, že vidět srdíčko jak tluče je ke konci 5tt -6tt. Ale je tu někdo u koho lékař viděl tlukot srdička už na začátku 5 tt ?

mom140
7. čer 2019

Já byla na utz včera a byla jsem 4+6tt a vidět nebylo absolutně nic jen místo kde je miminko...

marses
7. čer 2019

To je nesmysl, v pátém týdnu není většinou vidět skoro nic. Srdeční akce většinou až v sedmém, osmém tydnu. Jsem porodni asistentka, v práci se s tím setkávám nekolikrat týdně.

widowblack
autor
7. čer 2019

@marses co je na tom za nesmysl ? Jen sem se ptala zda se nekdo setkal s tlukotem v 5tt. ....

barulina
7. čer 2019

@marses no to nevim. Janted proslaa zamlklym tehotenstvum. Videli me tri na sobe nezavisly lekari. Hovorila jsem o tom se dvema kamarqdkama porodnima asistentkama a vsichbi mi potvrdili ze srdce ma byt mezi 5 az 6 tt. Popzdeji je to mozne jen kdyz zena ovuloovala pozdrji, ale to se urci zas podle ultrazvuku. Tak nevim

terka555
7. čer 2019

Ja mela 4+5 jen gestacni vacek a pak sem byla az 6+0 a to uz bilo srdicko🙂

kejt29
7. čer 2019

Srdicko bilo v 5+6 a vim stari tehotenstvi presne, bylo po ivf.

kepu
7. čer 2019

@widowblack myslím že na začátku 5tt spíš asi jedině kdyby ovulace byla dřív než většinou bývá...

makronka222
8. čer 2019

Fyzicky srdecni akce u ditete uz je, ale utz to nedokaze zachytit = zalezi na pristroji, kazdopadne je tohle brzo. S jistotou 7+ je krasne videt vzdy.
Hlavne to nehrot, prvni trimestr nikdy nevis...

claire90
8. čer 2019

Ono vzdy zalezi, kdy doslo k oplodneni, pokud zacatkem cyklu, verim ze muze byt kolem 6tt, pokud v druhe pulce.
Ja treba byla na utz 6+1 a srdicko jeste dr. nevidel, ackoli ovulace a oplodneni muselo byt "tabulkove" v polovine cyklu, jindy jsme se s chlapem nevideli 😅

widowblack
autor
8. čer 2019

@makronka222 nic nehrotím 😉, jak to bude tak to bude , jelikož nejsem natěšená prvorodička tak vím jak to funguje 😉 jen spíš bych byla ráda kdyby se to třeba ukazázalo dřív abych nemusela pak zas k doktorovi - hlavně kvůli časovým prodlevám co tam člověk tráví 😂 a organizaci mých ostatních činností

fatal_error
8. čer 2019

Srdecni akce nejdriv cca 6+1, s jistotou cca 6+3, ale musi to byt podle ovulace, ne podle menstruace. Udaj podle menstruace je naprosto nepresny.

patmouse
8. čer 2019

@widowblack kdyz nic nehrotis a vis,jak to chodi,tak v tom pripade taky ten dotaz uplne nechapu. Pokud myslis,ze jsi tehotna,tak proc nejit na kontrolu az tedy treba pozdeji,az budes treba v 7tt...?

fatal_error
8. čer 2019

@fatal_error jeste doplnim, ze 6+1 jsem srdecni akci mela a ovulace byla casovana injekci ovitrelle pred IUI, takze zcela presne.
ze se nekdo domniva, kdy byla ovulace a bere to jako jistotu, kdyz spermie preziji v tele az 5 dnu, je nepresny.

takze ja bych doporucila jit na kontrolu az tak 6+3, az to mas jisty. pokud tedy vis ovulaci presne, ne ze se jenom domnivas.

widowblack
autor
8. čer 2019

@patmouse protoze me dr. objednal na pondeli a to budu v 5tt proto jsem se jen zeptala zda se tu NEKDO nesetkal s tim ze by dr.potvrdil tlukot uz takto brzy .... jinak cca vim jak to bylo , ale jelikoz ta doba se posouva dopredu tak treba se dopredu posouva i zjisteni tohoto 😉

alicie_k
8. čer 2019

Srdeční akce v 5.tt. je, ale druhá věc je ta, odkdy ji zachytí UZ. A to záleží na typu přístroje a taky na zkušenostech doktora. Spíš bych ji ale ještě nečekala.

widowblack
autor
8. čer 2019

@alicie_k děkuji toť odpověd na kterou jsem čekala 😉 doufam že doktor ma super utz a treba už mi to řekne . Dekuji

larascont
8. čer 2019
Uživatel larascont je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od larascont.

@widowblack ono v 5 tt je to asi ještě brzy aby to zachytil utz. většinou jde vidět plodový váček ale srdíčko jen na hodně citlivém utz 😉

bamak
8. čer 2019

@widowblack gynekologie mimo nemocnice moc často superpristroje nemají. Jsou šíleně drahé a pro ně v podstatě zbytečně. a co kdyby ses preobednala později? Ani pro doktora s přeplněno ambulanci to není komfortní řešení a bude rád za jednu rozumnou maminku která mu nemlatí na dveře 2 hodiny po sexu.

widowblack
autor
8. čer 2019

@bamak 😉 doktor si me objednal sam na tento termin , vzhledem k tomu ze jsem vytahla telisko dva dny po vytazeni odmenatruovala a na to hmed otehotnía tak me chce videt 😂 ja si termin sama nezvolila

bamak
8. čer 2019

@widowblack tak to jo. Asi chce mit jistotu, že to není mimodelozni. Jinak by tak nespěchal. Máš pecliveho doktora.

radu98
5. črc 2019

Já byla na kontrole v 5tém týdnu a tohle je jediné co bylo vidět. Takže ne 🙂 o dva týdny později už tam bylo krásně vidět i miminko 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru