Trisomy Complete vs. odběr choriových klků. Máte zkušenost?

nika110818
7. lis 2023

Prosim, podstoupili jste nejdo trisomy complete test nebo odber choriovych klku? Vysel nam pozitivni screeningu a lekar mne tlaci do idberu choriovych klku, kamaratka gynekolozka zase doporucuje trisomy complete test. Mate prosim nekdo zkusenost s nekterym z techto vysetreni?

terulin
7. lis 2023

Já byla na odběru chloridových klků. Jsou prý komplexnější, odhalí více než test (teda ten, který byl alternativou před 5 lety). U nás rozhodl argument, že výsledky z testu (špatné) se ověřují odběrem, protože prý často měl falešně špatné výsledky.

ileni
7. lis 2023

@nika110818 minulý rok jsem po pozitivním screeningu byla na odběru klků, Dr co prováděla screening doporučila spíše klky, že je to přesnější a mohou z toho zjistit více věci, konzultovala jsem i s příbuzný,který je porodník

hvezdicka09
7. lis 2023

@nika110818 u obou děti jsem byla na odběru klku, výsledek byl do druhého dne, oba vporadku 🙏 za ten klid to stojí.

nika110818
autor
7. lis 2023

dekuji vam vsem za nazor. A muzu se zeptat, jestli nenastali nejake komplikace po zbytek tehotenstvi?

peclen
7. lis 2023

Byla jsem na obojí. Každý ten test má své opodstatnění. Pokud máš pozitivní screening díky krevním markerům, tak bych se přiklonila spíše k trisomy. Pokud máš nějakou ultrazvukovou odchylku, tak bych zvolila odběr klků. Další otázkou je zhodnocení rizik. Jak byste se vyrovnali s postizenim ditete? Je riziko potratu pro vas unosne? Je tu hodně morálních otázek, na kterou ma kazdy svuj osobni pohled.

lenkalubina
7. lis 2023

Byla jsem na odběr choriovych klku a vše bylo ok. Bylo to rychle a výsledky byly snad už druhý den. Potom musíte být týden v klidu a nic těžkého nedělat. Šetřit se

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru