icon

Výběr jména. Zvyknu si, nebo to změnit?

hanka_11
19. srp 2020

Ahojte maminky, stalo se vám některé, že jste vybrali jméno pro prcka a ani za nic jste se s ním ani po měsících nějak neztotožnili? Je to tak 3měsíce zpátky co jsme s manželem vybrali jméno Eliška, ale já doteď (33.tt) nějak necítím, že ta malá prďolka v bříšku je Eliška. to jméno líbí, nemám nic proti němu, ale prostě to tak necítím... Manžel není moc nadšený že bych to ještě chtěla měnit, ale co mám dělat? Myslíte že si časem zvyknu? Že si to vše sedne a prostě to bude Eliška, nebo bych si měla zabojovat a změnit to, pokud to tak necítím?

Strana
z2
ilema
21. srp 2020

@hanka_11 jméno pro druhatko vybral defacto muž, já ho měla na seznamu, ale rozhodně to nebyl můj favorit. Se jménem jsem se po narození syna relativně brzy sžila. Hlavně měl můj muž radost, byl to jeho vysněný syn a mohl mu dát jméno. Samozřejmě kdyby se mi fakt hodně nelíbilo, tak bych mu to řekla. Teď už jsem si našla svoje zdrobněliny a je mi to jedno, že jsem tohle jméno zas až tak nechtěla.

zelenaesmolda
21. srp 2020

@hanka_11
a co dat jmena dve?
Ja jsem treba mela od detsvi vybrane jmeno,ktere sve dceri dam a jsem rada,ze jsem se nenechala nikym presvedcit protoze bych toho litovala 🙂

malenka11
21. srp 2020

Měla jsem to podobně, pořád mi přišlo, že to vybrané jméno není dost dobré a že přijdu na něco lepšího. Nepřišla. Teď jméno k dceři krásně sedí.

zelenaesmolda
21. srp 2020

@malenka11
jak se jmenuje dcera?

krupka3
22. srp 2020

Nase prvni dcera nam poslala jmeno jeste v prvnim trimestru, proste jsme vedeli, ze se bude jmenovat takhle, a nikdy jsme o tom nezapochybovali. U druhe dcery to bylo slozitejsi, zase si sama vybrala jmeno, krouzilo kolem nas uz 2 roky pred jejim narozenim, a porad jsme mluvili o tom, ze budeme mit sestricku XX... No ale kdyz jsem otehotnela, uznali jsme, ze jmeno XX je v nasich koncinach kvuli sklonovani a zkracovani velmi neprakticke a vybrali jsme jmeno YY. Az do narozeni jsem vedela, ze to neni to "spravne", ze dcera se chce jmenovat XX. Pojmenovali jsme ji az nekolik dni po narozeni, nakonec jsem zvolila jmeno YY. Dcera ma 2 mesice, a ja se porad prokousavam pocitem, ze to neni to prave jmeno. Vubec se neohlizej na to, co jste nekomu rekli, a pojmenujte ji Terezka, pokud stale citis, ze to ma byt Terezka. Deti nam casto rikaji, jak se chteji jmenovat skrz nasi intuici, a zalezi pak uz jen na nas, jestli je poslechneme...

liss_qr
12. říj 2020

Zakladatelko , jestli mas bliz k Terezce dej ji, i se mi víc líbí nez Eliška . Jak se jeqfe holl i ka nenarodila není nic ztraceno , já myslela , ze už je na svete a teď se nemůžeš zzit, vždyť vybiřat můžete defakto ještě až do porodu , jména se měni to je úplně běžný. Mě se teď ptali,’kde ze jsem tohle jmeno vzala ze ve hře byly jiné .... já mám teda potřebu si o jménech povídat , i diskuze jaem zakládala ale konečny jmeno jsme dali srdicku nejblíže a moc se neobjevuje ani v tech diskuzich . Udělej si seznam s co se ti bude libit ten den to dejte . U tebe to vidím ale na tu Terezku. 🙂 vzdát to bude tvoje holcicka ne jejich . Ty ji budeš mít doma , budeš ji rodit a oak se o ni starat .

95newmommy2020
12. říj 2020

Měla jsem to podobně. Manžel chtěl aby se jmenoval Henry Challenger a když nám řekli ze to kluk an 100% bral to jakomhotovou věc ze to jinak nejde a bude to tak. Ale u nás by mu povolili jen Henry a tak sem ho přesvědčila ať vybereme jiný jméno. Proste to k němu nesedelo. A když se fakt narodil tak sem si rikala, ze být to Henry tak to k němu vůbec absolutně nepůjde.
Takže to s nim určitě ještě prober. Ze to tak necitis.

pommpomm1
14. lis 2020

V klidu. Máme vybrané jméno a stejně o naší holčičce říkáme "malá" "pupíček" "náš pupínek" a absolutně nevím, jak si zvyknu na to říkat jménem 😂 A moje mamka má zkomoleninu mého a přítelova jména 😂

Strana
z2