icon

Vynechám vyšetření v ČR 15.-28.tt, bude to problém?

jajyna
8. bře 2017

Krásný den děvčata,
chtěla jsem se zeptat ohledně vyšetření v těhotenství,když některé vynechám jestli to bude problém tady?Na nějaký čas ,když vše se mnou bude v pořádku poletím do zahraničí,protože manžel žije v zahraničí.Jednalo by se to mezi 15-28.týden.Pak už bych byla zpět v Čr až do porodu včetně🙂Na kontroly bych chodila i v zahraničí.Ale spíš se mi jedná o to,zda tady to není problém,když nebudu na všech vyšetřeních.
Děkuji

jajyna
autor
9. bře 2017

Holky nikdo?🙂

katgatoo
9. bře 2017

@jajyna Ahoj, já bych se asi spíš být tebou domluvila se svým gynekologem.

jajyna
autor
9. bře 2017

@katgatoo..jj děkuji.To určitě proberu,jen jsem si říkala,jestli některá nemá podobnou zkušenost

zmrz_lina
9. bře 2017

žádné z vyšetření není povinné, jen doporučené, takže ti nikdo nic nemůže říct 😉

jajyna
autor
6. dub 2017

Holky,tak doktorka mi řekla,že bych měla absolvovat aspon ten druhý screening ve 20 týdnu.Že kdybych chtěla být mimo ČR,tak jí musím podepsat nějaký papír něco jakoby revers v nmocnici,tak u ní něco podobného.Tak jsem na ní čuměla.A že abych neměla problémy potom s mateřskou,když nebudu mít vše kontroly.Prej některé pojištovny dělají problémy.Ale dyt přece nic není povinné,tak jak to mám chápat

prostejina
6. dub 2017

@jajyna myslím, ze kvůli tomu, ze pojišťovna platí 3 UZ (gynekolog ma ty balíčky) a dr to musí vykazovat.. A zrovna v tom 20tt bych šla kvůli VVV... Nemůžeš se třeba na skok vrátit? 🙂 teda podle toho, jak moc budeš daleko, samozřejmě 😀

prostejina
6. dub 2017

Jo ted jsem si všimla o zmínce s mateřskou..tak to teda fakt nechapu, mateřská přece nemá absolutně nic s ultrazvukama spojenyho, vždyť ji přece pojišťovna nevyplácí 😀 asi bych se zeptala jinyho dr..

jajyna
autor
6. dub 2017

@prostejina No v tom bude určitě ten háček,že gynekolog má ty balíčky.Navrhovala jsem ,že na ten druhý půjdu v zahraničí a dokumentaci ji dodám...no a pak začala s tou mateřskou🙂Doktorka je jinak super skrz vyšetření atd,ale tohle mě teda dost překvapilo

hz
6. dub 2017

To s tou materskou je fakt vtipne 😀 kecy v kleci, jako vzdy🙂 sbira body na tehotne-prachy, prachy 🙂

Ostatni nevim, ale myslim, ze te nikdo nutit nemuze, klidne bych ji ten revers podepsala a s klidem odjela za manzelem, obvzlast, budes li tam navstevovat doktora, jak pises vyse..

To je sranda, fakt s tou materskou 🙂

jajyna
autor
6. dub 2017

@hz Taky jsem si říkala,přece když si pojištění platím stále,tak potom nějaké kontroly přece nemůžou mít vliv na mateřskou.Ale prostě dostala mě v tu chvíli🙂

hz
6. dub 2017

@jajyna Zcela te chapu, taky by me dostala, chtelas ji nabidnout reseni a svou aktivitu, ale doktorka te pritlacila ke zdi penezma. To je obvykly manevr doktoru, pak casto vydiraji a strasi smrti-bohuzel se na to priprav, a az budes mit miminko v ruce, tak ten tlak z jejich strany proste bude a je jedno, zda mu bude rok ci patnact..

prostejina
6. dub 2017

@hz nic není černobílý. Dr jsou zase tlačeny pojišťovnama, když nesplní limity, platí pokuty. Ale chápu, co tím chceš říct 🙂

fallingstars
6. dub 2017

@jajyna Zrovna tohle vyšetření kolem 20. tt bych nevynechávala, třeba běžné poradny ano, ale NT screening, tohle a ten poslední velký UTZ kolem 30.tt bych absolvovala. S výhružkou s mateřskou asi doktorka šlápla trochu vedle, ale to nedokážu posoudit.
Jinak nevím, kam jedeš, ale tohle vyšetření na VVV nebude v zahraničí stát pakatel...pojištění se na plánovaná vyšetření v těhotenství podle mě nevztahují....

melis7
7. dub 2017

@jajyna s Tou mateřskou je to samozřejmě hovadina. s rozumným doktorem by měla být řeč. NT screening by jsi mohla ztihnou, na ten bych šla a pak Uz ve 20t ti v zahraničí udělat můžou, jen to opravdu nebude asi levné. Ostatní vyšetření nepotřebuješ, když ti nic nebude.

absintka19
7. dub 2017

@jajyna a ty budeš mít tak dlouho dovolenou? Nechodís do práce?

verunelka
7. dub 2017

Já byla do 28. TT v Anglii, tam jsem byla na utz, gynekologicke vyšetření tam nedělají, jen při potížích. ..když Jsem prijela sem , Tak Můj Gynekolog Nebyl nadseny, Že Přebírá Rozjete Těhotenství...ale nakonec ok

verunelka
7. dub 2017

Neměla jsem problém ani s pojišťovnou 😊

jajyna
autor
9. dub 2017

@absintka19 Já podnikám,takže pojištění si budu platit tak i tak až do mateřské

jajyna
autor
9. dub 2017

@verunelka No ještě přemýšlím,že ted přejdurychle ještě k jiné doktorce,snad rozumější🙂Vysvětlím ji situaci hned a uvidím jestli mě vezme nebo ne

sonia79
9. dub 2017

Ahoj , já byla na UTZ ve 20 tt v Řecku , stálo mě to 150 eur. To jen pro orientaci. Je to tedy 6 let nazpátek ,ale to bude plus mínus stejný . Záleží samozřejmě kam letíš ty. Máš výhodu, že stihneš screening ve 12tt, já tehdy nebyla ,byla jsem tam až do 26 tt a tam to neřeší nebo aspoň tehdy to tak bylo. Gynekologa mám velmi rozumného tak problém nebyl žádný .