Vynechám vyšetření v ČR 15.-28.tt, bude to problém?
Krásný den děvčata,
chtěla jsem se zeptat ohledně vyšetření v těhotenství,když některé vynechám jestli to bude problém tady?Na nějaký čas ,když vše se mnou bude v pořádku poletím do zahraničí,protože manžel žije v zahraničí.Jednalo by se to mezi 15-28.týden.Pak už bych byla zpět v Čr až do porodu včetně🙂Na kontroly bych chodila i v zahraničí.Ale spíš se mi jedná o to,zda tady to není problém,když nebudu na všech vyšetřeních.
Děkuji
@katgatoo..jj děkuji.To určitě proberu,jen jsem si říkala,jestli některá nemá podobnou zkušenost
žádné z vyšetření není povinné, jen doporučené, takže ti nikdo nic nemůže říct 😉
Holky,tak doktorka mi řekla,že bych měla absolvovat aspon ten druhý screening ve 20 týdnu.Že kdybych chtěla být mimo ČR,tak jí musím podepsat nějaký papír něco jakoby revers v nmocnici,tak u ní něco podobného.Tak jsem na ní čuměla.A že abych neměla problémy potom s mateřskou,když nebudu mít vše kontroly.Prej některé pojištovny dělají problémy.Ale dyt přece nic není povinné,tak jak to mám chápat
@jajyna myslím, ze kvůli tomu, ze pojišťovna platí 3 UZ (gynekolog ma ty balíčky) a dr to musí vykazovat.. A zrovna v tom 20tt bych šla kvůli VVV... Nemůžeš se třeba na skok vrátit? 🙂 teda podle toho, jak moc budeš daleko, samozřejmě 😀
Jo ted jsem si všimla o zmínce s mateřskou..tak to teda fakt nechapu, mateřská přece nemá absolutně nic s ultrazvukama spojenyho, vždyť ji přece pojišťovna nevyplácí 😀 asi bych se zeptala jinyho dr..
@prostejina No v tom bude určitě ten háček,že gynekolog má ty balíčky.Navrhovala jsem ,že na ten druhý půjdu v zahraničí a dokumentaci ji dodám...no a pak začala s tou mateřskou🙂Doktorka je jinak super skrz vyšetření atd,ale tohle mě teda dost překvapilo
To s tou materskou je fakt vtipne 😀 kecy v kleci, jako vzdy🙂 sbira body na tehotne-prachy, prachy 🙂
Ostatni nevim, ale myslim, ze te nikdo nutit nemuze, klidne bych ji ten revers podepsala a s klidem odjela za manzelem, obvzlast, budes li tam navstevovat doktora, jak pises vyse..
To je sranda, fakt s tou materskou 🙂
@jajyna Zcela te chapu, taky by me dostala, chtelas ji nabidnout reseni a svou aktivitu, ale doktorka te pritlacila ke zdi penezma. To je obvykly manevr doktoru, pak casto vydiraji a strasi smrti-bohuzel se na to priprav, a az budes mit miminko v ruce, tak ten tlak z jejich strany proste bude a je jedno, zda mu bude rok ci patnact..
@hz nic není černobílý. Dr jsou zase tlačeny pojišťovnama, když nesplní limity, platí pokuty. Ale chápu, co tím chceš říct 🙂
@jajyna Zrovna tohle vyšetření kolem 20. tt bych nevynechávala, třeba běžné poradny ano, ale NT screening, tohle a ten poslední velký UTZ kolem 30.tt bych absolvovala. S výhružkou s mateřskou asi doktorka šlápla trochu vedle, ale to nedokážu posoudit.
Jinak nevím, kam jedeš, ale tohle vyšetření na VVV nebude v zahraničí stát pakatel...pojištění se na plánovaná vyšetření v těhotenství podle mě nevztahují....
@jajyna a ty budeš mít tak dlouho dovolenou? Nechodís do práce?
Já byla do 28. TT v Anglii, tam jsem byla na utz, gynekologicke vyšetření tam nedělají, jen při potížích. ..když Jsem prijela sem , Tak Můj Gynekolog Nebyl nadseny, Že Přebírá Rozjete Těhotenství...ale nakonec ok
Neměla jsem problém ani s pojišťovnou 😊
@absintka19 Já podnikám,takže pojištění si budu platit tak i tak až do mateřské
Ahoj , já byla na UTZ ve 20 tt v Řecku , stálo mě to 150 eur. To jen pro orientaci. Je to tedy 6 let nazpátek ,ale to bude plus mínus stejný . Záleží samozřejmě kam letíš ty. Máš výhodu, že stihneš screening ve 12tt, já tehdy nebyla ,byla jsem tam až do 26 tt a tam to neřeší nebo aspoň tehdy to tak bylo. Gynekologa mám velmi rozumného tak problém nebyl žádný .

Holky nikdo?🙂