Wellness a tobogany v 3 měsíci těhotenství-ano nebo ne?

mar_tule
18. bře 2016

Myslite ze v 3mesici tehu jsou vhodne tobogany a welness? Kdyz jsem nemela a nemam problemy.. mate zkusenost?

gepe
18. bře 2016

@mar_tule nemam zkusenost a pokud bych mela absolvovat, tak tobogan ne (primarne kvuli "narazu" do vody, apod.). Wellness ano, avsak s prihlednutim k tehotenstvi - tj s omezenim pouze na procedury, ktere jsou vhodne pro tehotne.

renabelly
18. bře 2016

Tobogán bych neriskovala teda ;) na koupání jsem si vždy brala koupací tampon (prodává se v lékárně), jinak sauna, pára nebo nějaká solná jeskyně by měly být v pohodě si myslím ;) akorát pozor na tlak, spíš bych zvolila nižší teplotu nějaké té sauny či vířivky.

drakenn
18. bře 2016

Sauna, para, virivka v tehotenstvi zasadne NE! Pozor i na masaze. Pouze tehu masaze. A tobogan? To je uz na vas..

izzybickerstaff
18. bře 2016

Jela jsem v 5. měs. na toboganu i na dětském hřišti na skluzavce 🙂, byla jsem na masáži i ve vířivce. Do sauny bych ale nešla.

renabelly
19. bře 2016

Na ty masáže bacha, existují akupresurní body, které vyloženě mohou vyvolat porod ;)

sara84
19. bře 2016

Ja byla na masazi v tehu, specialni tehotenske a i tam mi to opravdu neudelalo dobre :( masaz projemna, ale dasi snad 3 dny divne tlaky v brise, bolesti cele panve...no nestalo to vubec za to ☹ a to bylo primo tehotenska od certifikovane maserky.

ivetka7686
19. bře 2016

Ja bych nesla 😊 chtela jsem na masaz,no ted o Ni silne premyslim

mogwaika
19. bře 2016

@mar_tule nechtěně jsem ve třetím měsíci sjela divokou řeku v Čestlicích a v pohodě (nečekala jsem, kolik lidí mě pokope a do kolika stěn narazím). Saunu bych asi neriskovala, masáže s tím, že bych řekla, v "jakém" jsem stavu 🙂 Chodila jsem na těhotenské thajské a paráda 🙂

texetka
21. bře 2016

My jedeme o Velikonocích do aquaparku. Sauny a pod určitě ne ( a to jsem na saunování zvyklá, ale .. ) , ale do bazénu a na tobogán půjdu - na ty, kde se jezdí na pneumatice. Pokud mi to teda bude dělat dobře.

karlajasmine
21. bře 2016

do bazenu jsem chodila az do 35tt, pak uz jsem si sama nezvladla oblect plavky :DDD ale na tobogan bych nesla, protoze to me nebavi ani normalne.. jinak do takove studenejsi virivky jsem chodila ale do te horke ani do sauny bych nesla.

texetka
30. bře 2016

Tak aquapark byl super. Chodila jsem i na tobogány - nebyla jsem ani dobouchaná ani nic podobného. Všechno na pohodu. Jediné co, tak jsem si důsledně převlékala mokré plavky za suché, když jsem vylezla z vody a odpočívala na lehátku.

vannilla
27. čer 2016

Ahoj, ptala jsem se na to přímo gynekologa, jelikož jsme jeli s kolegy do aquaparku s vířivkami a termálními baznény a řekl mi, zásadně ne v prvním trimestru, na to prý stačí selský rozum. Plod se nemá přehřívat. První tři měsíce bysis neměla dávat ani horkou koupel a vystavovat bříško sluníčku. Co se týká wellnes - asi záleží procedura od procedury - vířivka ne, sauna ne. Masáž pouze těhotenská nebo akupunkurní od specialisty a říct, že si těhotná. Vím, že se to nemá přehánět a že těhotenství není nemoc. Ale opravdu jsem se všude dočetla a dr. mi to potvrdil - první tři měsíce nepřehřívat a dávat pozor na nárazy při sportu (tobogán normální asi nevadí, nějaký kamikatze a prudké skluzavky bych si asi odpustila). Usadil mě s tím prohlášením - na to stačí zdravý selský rozum. 🙂 Mě teda nestačil, také jsem musela pátrat 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru