Zahraniční jméno Tayler pro chlapce: Jaký je váš názor?
Ahojte, sú tu mamičky ktoré dali svojím deričkam zahraničné meno?.
Ja čakám chlapca, na tradičnom mene sme sa nemohli dohodnúť každému sa páčilo niečo iné.
Vybrali sme meno Tyler ale s tým, že sa bude písať Tayler aby aj v škole sa to učitelkám lepšie čítalo. K priezvisku sa tiež hodí nakoľko je tiež zahraničné. Myslíte že sme to prehnali? alebo je lepšie nechať Tyler?. Zas nechcem aby bol na posmech ale predsa v dnešnej dobe je veľa detičiek ktoré majú kadejaké zahraničné mena. Samozrejme nechcem aby ste mi to tu schválili. Len ma zaujíma názor širokej verejnosti. Krásny deň želám
Dnes už mi to netradiční nepřijde, ale já bych dala určitě původní verzi Tyler. Líbí se mi víc než Tayler, to je už moc překombinované. Okolí si určitě na výslovnost hned zvykne.
Myslím, že nikomu do výběru nic není. Nepřijde mi divná ani jedna verze. Zvlášť pokud je zahraniční příjmení. Dala bych takové jméno/takovou verzi jaká vám nejvíc sedí.
Dejte buď Tyler nebo Taylor.
@pe_tu_ss_ka Úprimne vo svete je veľa ľudí s kombináciou tohto mena a priezviska. Skôr hľadím na to ze predsa aj v škole učiteľky dokážu skomolit meno ktoré nevedia vysloviť. Preto by som to riešila takto a chcela som len vedieť, ako ostatní ľudia berú to meno. Ci je lepšia jedna možnosť ci druhá. 🙂 ďakujem za váš názor. 🙂
@la_amanita 🙂dakujem pekne ano zatial sme za Tylera len sme sa báli, že pre ľudí ktorý to meno až tak nepoznajú to bude na výslovnosť ťažké. Takže ďakujem, za názo 🙂
@1hime8 mám děti s netradičními jmény...
Dala bych teda spíš Taylor a obrnila se trpělivostí, že tě bude mít tendence kdokoliv poučovat jak to jméno je šílené a proč jste ho proboha dali???
Dát netradiční jméno chce odvahu a k tomu žít v ČR, nebýt romské národnosti a nespokojit se se jmény v kalendari...
Záleží na Vás. Někdo třeba dává dvě jména, to mi už často prekombinovany přijde. Tohle mi přijde v pohodě, jen pak asi vysvětlovat jak jméno psát (protože přeci jen Tylera určitě napíše kazdej anglictinar dobře, u jiný varianty si nejsem jistá.) )
@veruuu_kubesovic ved prave, že takto to začalo s netradičnými menami. Samá mercedes, meghan a bárs čo.
My sme sa len tak rozprávali, ze by sme dali toto meno a zrazu už ho priateľ tak začal volať a hneď nato všetci. Už sme si zvykli. Len mi ide o to ci to nechať tak ako sa to píše alebo dat tak ako sa to číta. Lebo obe verzie existujú. Taylor moc nechcem lebo aj keď je to UNI sex meno väčšinou ho majú dievcata 🙂 ale ďakujem aspoň viem 🙂
@pampeliska1313 práveže. Aši bude pre nás najlepšia pôvodná verzia a bude pokoj. A ľudia si proste zvyknú. A keď nie smola 😄😄
Tyler je lepší, je to srozumitelnější. Učitelky jsou inteligentní, budou to umět číst. Tayler se budou snažit všichni rozluštit jakoTejler..
Když to bude Tayler, tak bude muset každému říkat, jak se píše. Tyler je přeci jen známější. U psaného "Taylera" stejně budou mít problém s výslovnosti - Tajler - Tejler?
Tayler je samostane jine jmeno, moc lidi ho nezna, zejmena v SK nebo CZ. Dejte spise Tyler. Me prijde cool 🙂
Nelíbí, nedala bych. Pouze pokud bych měla manžela cizince, ale takový Tayler/Tyler Konečný je za mě bizár🙂 naštěstí je to ale svobodná volba každého, pokud se vám to líbí, kašlete na ostatní.
@laxesis ved jasne nikomu nehovorím ze sa im musí páčiť predsa ludia sme vselijakí a nie kazdemu sa paci to co tomu druhemu a to je v poriadku. Myslím ze hlavne je ze sa paci nám. A s priezviskom problém nie je nakoľko ako vravím je zahraničné dokonca až ázijské a veľa ľudí existuje s touto kombináciou🙂 len v zahraničí preto ma napadlo, opýtať sa tu na názor🙂
@1hime8 Já si myslím, že nežijeme devadesátky, aby někdo nějak víc remcal, že se dítě jmenuje jinak, než je tady úplně zvykem. Pojmenujte ho, jak chcete 🙂 Já osobně bych z varianty Tyler/Tayler vybrala určitě Tyler.
@dyechampion wau hah to ste asi jediná ktorá si to myslí. Takže ďakujem moc to poteší. Áno áno myslím ze keby dáme Tayler bude s toho ešte väčšia skomolenina ako z mena Tyler haha
@lichozroutsudy Ja som úplne toho istého názoru. Nevravím, moj prvý plán bol že to bude Jakub alebo Dominik :D no to neprešlo. A u nás na Slovensku je veľa chlapčekov ktorý majú zahraničné mena ako napríklad Noe, Noel, Liam , tak ma to trosku aj zamrzí lebo pre mňa sú to také isté mena ako Tyler. Takže nechápem prečo tie sú v pohode a toto nie 🙂 veľmi pekne Vám ďakujem za názor. 😇
Určitě Tyler, když už, tak ať to má tak, jak je nejčastěji psáno v angličtině...akorát teda, nemáš strach z toho, že bude muset celý život vysvětlovat, jak se píše jeho jméno? Měla jsem spolužačku, jmenovala se Jessica...to tady ještě nebylo tak rozšířené. Pokaždé musela říct, že je to s J dvěma S a C a asi třikrát to opakovat. No ve 13 letech z toho už byla dost na nervy, proklínala svoje jméno a rodiče...
@honatko092 Myslím, že každý rodič ktorý dá iné meno než tradične ma z tohto obavy. Preto sa aj pýtam na názor ostatných ľudí, ktorý možno to meno až tak nepoznajú. 🙂
@honatko092 Si nevybereš. Já jsem Kristina a celý život pořád říkám někomu, že ne Ý, ale opravdu I. Ale už jsem si na to zvykla. 🙂

Nelíbí se mi a takové jméno bych určitě nedala