Zahraniční jméno Tayler pro chlapce: Jaký je váš názor?
Ahojte, sú tu mamičky ktoré dali svojím deričkam zahraničné meno?.
Ja čakám chlapca, na tradičnom mene sme sa nemohli dohodnúť každému sa páčilo niečo iné.
Vybrali sme meno Tyler ale s tým, že sa bude písať Tayler aby aj v škole sa to učitelkám lepšie čítalo. K priezvisku sa tiež hodí nakoľko je tiež zahraničné. Myslíte že sme to prehnali? alebo je lepšie nechať Tyler?. Zas nechcem aby bol na posmech ale predsa v dnešnej dobe je veľa detičiek ktoré majú kadejaké zahraničné mena. Samozrejme nechcem aby ste mi to tu schválili. Len ma zaujíma názor širokej verejnosti. Krásny deň želám
Za mě určitě Tyler. Nemyslim, že budou učitelky, které by to neuměly přečíst. Libi se mi to moc 🙂.
Je sorry, nečetla jsem poslední prispevek.
Tak já to tu ukončuji
👩🏼⚖️
klidně Tyler, protože pokud dáte Tayler, tak hrozí nebezpečí, že to lidé budou psát jako Tajler nebo se budou ptát, co je po A...
@lichozroutsudy Nevybereš, máš pravdu, ale můžeš dítěti ulehčit život, že mu vybereš nějaké méně problematicke jméno u nás 😃 Ale samozřejmě každého věc...👍🏻
Nebude to Tyler Novotny ze ne 😅
@hanka_12345 Ne Novotný ale Novák :D nie robím si srandu , ved som písala že bude mať zahraničné priezvisko :D 😀
Nevadí mi a pokud by se mi líbilo dám ho ...
Mě se zas nelíbí ten trend dávat najednou ty klasické jména typu Karel Josef Rudolf atd ...prostě se mi to nelíbí a lidí to dávají ....
Vůbec bych nebrala názor okolí ... Někdo spekuluje nad jménem dají nějaké super české k příjmení a týpek v 19 odjede do zahraničí a je se jménem celý život nešťastný .....takže to že se nějaké těžce na MK nelíbí bych fakt neřešila...
Třeba Ondřej Novotný pojmenoval před ( 20?) Lety dceru Trinity
Určitě se našli lidi co nebrali a věřím že dcera nelituje že se tak jmenuje a je za to jméno ráda ( myslím že jsem to i někde cetla
@1hime8 nejsem úplně na ty vyloženě zahraniční jména, jednu takovou máme v praci, ale s typicky českým příjmením .. a spis se nad tím kazdej sekne … s výslovnosti a psaním nikdo problém nemá.. Jinak dala bych verzi co se ti líbí a co je případně v zahraničí používaný … mám často problém oslovit i kamarády s typicky českým jménem 😇pripadne nic extra .. musím přemýšlet jestli je dotyčná Pavla, nebo Pavlína… Zdenka nebo Zdeňka … Případně Nella nebo Nelli… Nikola nebo Nikol 😂 pokazit se dá úplně vše 🙂
Me se vic libi Tayler 😄
@janule0123 No jasne chápem ale tak toto mi už príde kus extrém. Ako viem, že Česi sú v tých menách viac naklonený k tradičným menám než Slováci preto bol risk pýtať sa tu ale aby sa riešilo ci nejakú Nikolu mam oslovovať Nikola alebo Nicol to už je prehnane. Predsa dokým dotyčný si vyslovene nežiada určitý tip oslovenia tak je to úplne jedno 🙂 Aspoň určite tu na slovensku. 🙂 Neberte môj komentár prosím v zlom ak to tak vyznelo 🙂
Ako píšem, nepýtala som sa na názor na meno či sa páči , či nie. Či sa hodí či nie. Proste nám sa páči, a hodí sa ku priezvisku a basta :D ja som sa pýtala nato, či skôr dať meno foneticky ako sa číta ( Tayler) lebo mi príde, že ľudia napr učitelia nevedia bohvie ako ako majú vyslovovať takéto iné mená. Aspoň tu u nás. Šľak by ma trafil keby počujem normálne (tyler) :D
Vravím u nás na Slovensku sa dávajú často kadejaké netypické mena ( a to nemyslím Rómov v osade inak nič v zlom) chcela som sa opýtať na MK tam ale nemôžem sa prihlásiť. Ja som z malého mesta ale tu sú veľa takých detičiek s nie typickými menami :D Marko, Noe , Noel, Tamia, Chloe, Justin atď alebo potom je tu druhá skupina a to sú dookola samí Jakubkovia, Lukášovia, Matúškovia, Sofia, Ema, ktorých je XY 🙂 takže neriešime meno ako také. Lebo je na každom rodičovi čo sa mu páči a čo nie a preto si to meno vybral. Nikto nikdy nedal dieťaťu meno z praktického dôvodu že je to obyč. Meno, bude sa dobre čítať a nwm čo.. ale preto ze sa mu to meno paci. 🙂
A hlavne, moja otázka bola iná než ci sa ľuďom paci ci nie, ale ci sa naučia čítať meno tak ako sa má a nie ako sa píše..; Skúsim sa popýtať ešte na MK.sk
Majte pekný deň. Ps: nedá sa toto nejako vymazať už? 😅😅😅
@1hime8 prckovi je to jedno, me to přijde úplně stejný .. ale rodině zrovna tyhle varianty dávali protože jména Nikola, Nella je hodně a chtěli byt “originalni” a mít doma něco jiného, takže jsou na to haklivy jestli reknes Nikola, Nella nebo Nikol, Nelli … a z te Zdenky je na to dost podrazdena kamarádka jak ji oslovujes jestli Zdenka nebo Zdeňka, to je fakt citlivý, opět pro me stejný jména a je to nad my rozlišovací schopnosti a jsem prekvapena ze to někoho tak dráždí… Jinak v rodině máme i zahraniční jména, ikdyz mají českou variantu, tak nikdo nemá problém je vyslovovat správně včetně jejich babicek a dědečky (vybírali aby to tak bylo, protože rodiče na půl - místní a z Česka, žijí v zahraničí).. naopak v zahraničí ty některý cesky jmena nejsou schopni říct dobre 😂ale ti se tomu spis zasmeji, neresi to …
@1hime8 ale tak jak jsem psala, jméno bych dala tak jak se píše v zahraničí obvykle kde se užívá … nevymyslela bych … kupa lidi mluvi obstojně v cizích jazycích … tak proč se nenaučit vyslovovat i cizi jmeno i u těch co nejsou zrovna jazykově zdatní …spolupracovali jsme i se zahraničím, maximálně pockas jak se ti člověk představí když je to něco neobvyklého a pak už jedes…

Žienky, ste zlate, veľmi pekne Vám všetkým ďakujem za Vaše názory, neviete si predstaviť ako ste mi pomohli s mojou večnou dilemou 😁
Týmto by som ukončila toto fórum, nech to tu zbytočne nerastie. Všetkým želám krásny pokojný večer a ešte raz veľká vďaka💗