Zkušenosti s NM
Hezké srpnové pondělí přeji přátelé..
dovolte, abych se s Vámi podělila o svou zkušenost.
Minulý rok jsem dělala NM. Byla to složitá volba v mém životě, ale už deset let jsme s přítelem pokoušeli o miminko a já jsem byla ještě moc mladá na to, abych nezkusila další porod. Dle výsledků přítel měl špatný spermiogram a říkali, že jen přes kliniku budeme moct mít děti.
Jelikož přítel jezdí do zahraničí a dost utrpělo jeho ego, že chyba je v něm, tak jsme konzultaci s klinikou neprobrali. A tak jsem se rozhodla pomoci, tak, že někomu dítě odnosím. První porod jsem měla bezbolestný a ten druhý jsem si chtěla prostě zkusit. Přítel se během těhotenství dost nadchl a tak šel znovu na testy jestli se třeba spermiogram nezlepšil. Naopak, zhoršil.
Já jsem ovšem pomohla odnosit dítě, které v dubnu už mělo rok. Ovšem náhradní mateřství to tělo nastartovalo ( syna jsem rodila v roce 2007 a tak 14 let nic ) a já jsem zjistila začátkem června, že jsem těhotná.
Byl to pro nás šok, ale i sám doktor mi říkal, že to NM tomu dost napomohlo, protože tělo bylo krátce po porodu a vědělo co a jak.
I přes špatný spermiogram nám to vyšlo.
Takže moc děkuji, že jsem šla do NM, nebudu toho nikdy litovat. Naopak! Velmi nám to pomohlo a my se těšíme z vlastního 🙂
@shanak před každou náhradní maminkou smekám, já bych to nedala. Můžu se jen zeptat, máš možnost tu rodinu a dítě vídat? Nebo o to nestojíš? Jaké jsi měla pocity, když jsi předávala dítě náhradním rodičům, opravdu jsi to měla tak, že vůbec není tvoje (asi to tak člověk musí mít nastavené, aby to unesl)...???
@codal dělala jsem NM gayovi, je to super chlap. I když kliniky nedoporučuji se pak vídat u nás to je bez problémů. Jednou za půl roku když to situace dovolí se navštívíme. S předáním dítěte jsem problém neměla. Zvlášť když jsem viděla jak šťastný je. Je důležité, aby si ta žena v hlavě srovnala, že to dítě s ní nemá nic společně. Jsk mělo ze začátku tmavé vlasy, tak se pomalu vyplnilo očekávání modrooká blondýna a to je úplný opak mě 🙂

@shanak ahoj, mas muj obdiv! Dobra vec se k tobe ihned vratila. Pomohla jsi rodine prinest na svet detatko, i kdyz jim se to nepovedlo a dala jsi jim velky smysl zivota 💜👍🏽 To chce koule!