icon

Zkušenosti s očkováním proti kašli, záškrtu a tetanu v těhotenství

saraca
17. kvě 2022

Ahoj holky,

Chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s očkováním proti černému kašli, záškrtu a tetanu. Byly jste se očkovat v těhotenství?
A kdy jste očkovaly miminko hexa vakcínou a byla rozložena?
Děkuji za odpověď.

martiniquest
17. kvě 2022

V tehotenstvi jsem se neockovala nicim. Dite bylo ockovano v 17 mesicich prvni hexou, pote po 4 mesicich a posledni po cca roce od druhe davky.

jjasmina
17. kvě 2022

neočkovala jsem se v těhu, 1. hexa byla ve 3. mes,2. davka byla po 2. mes, a třetí před 1. rokem, očkovala jsem v termínu dle doporučení pediatra

jana_zofie
17. kvě 2022

Ano. V tretim trimestru. Bez obtizi. Obe deti meli prvni hexu ve 3 mesicich.

hasara33
17. kvě 2022

@saraca mě v době těhotenství končila platnost tetanovky a doktorka sama řekla, že s tím určitě počkáme až po porodu 😉

treasurka
17. kvě 2022

@saraca Ano, ockovala jsem se ve 3. trimestru, vse v poradku. Vsechny deti ve 3 mesicich, vse v poradku.

saraca
autor
17. kvě 2022

@hasara33 a na co čekat? Údajně je to mrtvá vakcína a nemá žádné negativní účinky na plod?

palja
17. kvě 2022

@saraca protože někteří lékaři očkovat prostě nechtějí těhotnou. Taky mi končila tetanovka a nechtěla mě naockovat ani jako kojící.
Takže to je ten důvod, že prostě lékař nechce.

lenickakl
17. kvě 2022

byla jsem očkovaná boostrixem ve třetím trimestru

hasara33
17. kvě 2022

@saraca doktorka mi řekla, že těhotné neočkuje, ale samozřejmě kdybych na tom trvala, tak mě naočkuje, ale doporučila raději počkat a ideálně i dokud nepřestanu případně kojit.....nějaký důvod to jistě má, nejspíš nedostatek nějakých klinických studií, protože testování na těhotných je dost eticky problematické - proto se taky jen málo léků dá předepsat těhotným 🤷‍♀️ takže nejspíš by to neublížilo, ale......😉 Já dala na její doporučení a počkala, ty se rozhodni sama, jak uznáš za vhodné 🙂

saraca
autor
18. kvě 2022

@hasara33 děkuji za pěknou odpověď

kacaba85
18. kvě 2022

@saraca nechala jsem se naočkovat v cca 29 tt, bez reakce, úplně v pohode, Benefit je, že vakcína proti černému kašli tak ochrání částečně i díťátko, než dostane svou hexu. I takze doporučuji. V cizině se ockuje běžně, jen u nás to je k tomu nedůvěra.