Změna a hledání doktorů

silwin
13. zář 2016

Ahoj, mam takovy dotaz... mela jsem gynekologa a byla jsemt am naposledy pred cca 3-4 lety.
Ted chodime do CAR, ale az do me dostanou vetrelce, tak si asi budu muset zase chodit ke svemu dr? A kdyz uz jsem u nej tak dlouho nebyla, tak je otazka jestli jit k nemu, nebo radsi rovnou hledat nekoho novyho (radeji bych zenskou, jak nam jit ke chlapovi tak se mam chut rozbrecet, pred navstevou jim zebleju wc a dostanu i prujem...) neni problem kdyz si v tehitenstvi teprve budu hledat doktorku???

A dalsi - nemam ani zubare, ale to predpokladam ze se v tehotenstvi stejne chodit nesmi? Nebo se na nejake vysetreni posila povinne? Pac na to se jim vyprdnu stoprocentne.

Kam a co se jeste vsechno musi obehat krom gynekologa a ultrazvuku? Nikde to nemuzu najit, asi je to tak hrozny zazitek to obihani, ze se o tom radsi nikdo nerozepisuje😀

hanih
13. zář 2016

@silwin Já bych si raději novou doktorku hledala už teď. Abych pak neplašila v těhotenství a nehledala někoho narychlo. Nevím, jestli by byl problém pro tu doktorku, kdybyste přišla už těhotná, ale předpokládám, že ne. Co se týká ostatních vyšetření, tak povinné samozřejmě není nic, ale doporučuje se návštěva zubaře a obvoďáka, natočení EKG, dělá se test na těhotenskou cukrovku, testy na vývojové vady. Nevím, jestli jsem něco nevynechala. Ale můžu říct, že nic z toho mi nepřišlo jako nějak hrozný zážitek. Jasně, v těhotenství člověk asi běhá po doktorech trochu víc, ale zas ne nijak extrémě (pokud tedy nejsou nějaké problémy). Zaráží mě ale, že nemáte zubaře, vždyť by se mělo chodit po roce na prevenci, ne všechny problémy se zuby jdou poznat podle toho, že zub bolí. Jinak v těhotenství se samozřejmě k zubaři chodí. Těhotná by jen neměla jít na rentgen a neměla by dostat injekci proti bolesti při vrtání, ale vím, že když je akutní případ, tak i to se někdy dělá.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru