icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

lentilkah
27. črc 2017

@petuliee Moc gratuluju, malej je krásnej 🙂

jade85
27. črc 2017

@petuliee To je nadhera! A jaky ma Kajik krasny velky segry 🙂 Moc gratuluju 😘

petuliee
27. črc 2017

@lentilkah
@jade85 děkujeme, jojo má 2 chůvičky 🙂

mimi2016
27. črc 2017

Velká gratulace ke krásnému synkovi! 🌷👶

kvedlinka
3. srp 2017

@petuliee moooc gratuluju :-*

jade85
3. srp 2017

Holky, mám takový zvláštní dotaz na ty, co první těhotenství musely ukončit na začátku druhého trimestru a teď jsou těhotné podruhé - máte pocit, že je znát, že už je to druhé těhotenství? Mně se zdá, že mi třeba už teď v 9. tt vylejzá trochu bříško a obecně mám pocit, že v porovnání s prvním těhotenstvím jsem nějak "napřed". Přijde mi, že podobně to prožívají holky, co svoje první miminko normálně donosily a porodily, což přeci není úplně náš případ, přesto už to není naše první těhotenství...

lentilkah
4. srp 2017

@jade85 Ahoj, měla jsem stejný pocit, břicho mi začalo vykukovat už kolem 8. tt, kolem 11. tt jsem ho měla jako předtím ve 14. tt. Pohyby jsem začala cítit asi v 17. tt, to mi přijde taky poměrně brzo.
A co jinak, jak se daří?

jade85
4. srp 2017

@lentilkah jeee, tak to je prima, rikala jsem si, ze to bude tim 🙂 dari se dobre, uz mi neni tak blbe, jen jsem unavena a musim davat pozor na to, co jim, protoze se mi strasne menej chute, co mi jeden tyden delalo dobre, z toho je mi dalsi tyden zle 🙂 Jinak u doktora jsem ted dlouho nebyla, na kontrolu az za vic jak dva tydny a na screening za tri, takze co se deje vevnitr netusim, ale mam z toho tak nejak dobry pocit, uz proto, ze se fakt citim uplne jinak, nez v prvnim tehotenstvi 🙂 Jak u tebe?

lentilkah
4. srp 2017

@jade85 Máme za sebou druhý screening, všechno v pořádku a pan doktor nám potvrdil kluka. S jídlem bojuji bohužel do teď, už mi sice není špatně, ale s chutí k jídlu je to bída, i když už se to taky zlepšilo. Mám pořád dole 4 kg a na nějaké přibírání to moc nevypadá, tak už doktor hrozil kapačkama. Ale malý roste tak jak má a já už se necítím tak blbě a slabá jako na začátku. V úterý jdu do poradny, tak uvidím co mi řekne.

jade85
4. srp 2017

@lentilkah Tak hlavne ze maly roste jak ma a s tim jidlem drzim palce, mam kolegyni cca ve stejnem tydnu, jako jsi ty a ta se ted cpe porad necim, tak at se to rozjede i u tebe! Se 4kg dole mas aspon poradnou rezervu pro pribirani 🙂

lentilkah
4. srp 2017

@jade85 Dekuju, snad nejake chute prijdou, je to opruz.

glamoor
15. srp 2017

Děvčata myslete, nechápu tu bezcitnost a sebestrednost

glamoor
16. srp 2017

@hejsa
To je pravé průšvih hrajeme si na Bohy,nikdo z nás nemá právo rozhodovat o životě natož o smrti

jade85
16. srp 2017

@glamoor Asi nechapu tvuj prispevek. V cem vidis sebestrednost a bezcitnost?

petuliee
16. srp 2017

@jade85 zas náka moralistka

jade85
16. srp 2017

@petuliee aha, no jo, urcite se stara o nekolik deti s downem, ze dokaze takhle soudit.

Mas krasnou profilovku 🙂

petuliee
16. srp 2017

@jade85 beztak no.... děkuji 😍

simdan
16. srp 2017

Holky nebrala bych si to osobně,každý má nárok na názor a není to urážka...každý ať řeší dle svého svědomí a vědomí...já tohle neodsuzuji,ale např.takhle postiženého dítěte sama bych se nevzdala...
Každý má právo na život a než se maminka-čekatelka rozhodne ke kroku ukončit těhotenství,bylo by dobré,aby si přečetla články o postižení,protože né vždy je tak rapidní,jak se zdá..
Ať už se rozhodne kdokoliv jakkoliv je to jeho svědomí a bude s tím žít,ne my,ani já.
Nesoudím...jen mám jiný názor.

simdan
16. srp 2017

a příspěvek zní Podpoříme se? takže bych asi vynechala komentáře maminek,které tohle neprožily---jelikož soudit někoho když sama jste si tím neprošla není správné ☹ já jsem proti potratům,proti zabíjení...ale samozřejmě respektuji rozhodnutí maminek,jde miminko donosit,dát k adopci...do baby boxu..
Tak neodsuzujte se prosím.

makronka29
16. srp 2017

@simdan Máš pravdu, každý má právo na svůj názor. Ale je rozdíl sdělit svůj názor a je rozdíl se do někoho "navážet" ikdyž to není přímo. Není downův syndrom jako downův syndrom a pokud ti k tomu prokážou vážnou vadu srdce se slovy "pokud se vůbec dožije plod porodu, dlouho žít nebude, chybí mu ......" tak bych tady nepsala nic o sebestřednosti a nesoucitu. Já myslím, že sobecké by od ženy bylo přivést na svět dítě s vědomím, že bude žít max. pár dní po porodu jen pomocí přístrojů.

makronka29
16. srp 2017

@glamoor Raději si na moralizování najděte jiné fórum. Věřím, že tam, kde se ženy teprve chtějí o nějakém zákroku rozhodnout a neví si rady, můžete být přínosem. Tady jsme se už všechny rozhodly a nepotřebujeme své vlastní rozhodnutí nikomu zdůvodňovat nebo ospravedlňovat.

simdan
16. srp 2017

@makronka29 tak přeji vám pěkný život 😀

simdan
16. srp 2017

@makronka29
@makronka29 a do nikoho jsem se nenavážela,akorát potrefená husa,,,

makronka29
16. srp 2017

@simdan Ano, však výrok o sebestřednosti jste neříkala Vy, ale Glamoor (nějak jsem měla pocit, že se jejich příspěvků zastáváte). To "navážení se" nebylo mířeno na Vaši osobu.

jade85
17. srp 2017

zda se, ze @glamoor si tu jen ublinkla svuj hejt a dal se nehodla vyjadrovat. Tim lip 🙂

jade85
17. srp 2017

Jinak ja jsem dneska byla v Gennetu na odberu krve ke screeningu a za 12 dni je den D - vysledky a ultrazvuk 🙂

petuliee
17. srp 2017

@jade85 mic držim palce pak dej vědět 🍀🙏

lentilkah
17. srp 2017

@jade85 I ja drzim palce, urcite to bude v poradku 🍀

jade85
17. srp 2017

@petuliee @lentilkah děkuju holky, nezbývá, než věřit a moc se nestresovat.🙏😒

hokejka78
23. srp 2017

Ahoj, chci se podělit o svou zkušenost.
Je mi 38 a čekám druhé dítě, první 7 let holčička. Po screeningu - ultrazvuk byl v pořádku mi volal doktor, že krevní testy dopadly špatně. Ppap- 0.27 volný beta hcg 4.8 !! Jela jsem hned druhý den na Genetiku do plzně, kde mi řekli že podezření na DS je 1:4. Hned následoval odber choriovych klku, nasledujicich 24 hodin peklo. Postizene dite bychom si s pritelem nenechali, byla jsem pripravena na nejhorší. Pred chvílí telefon, ze je vse v pořádku a bude to holčička. Štěstím jsem se rozbrecela. Neskutečný nápor na psychiku. Je každého věc jak se rozhodne a nikdo by neměl nikoho soudit.

Strana