Narodilo se mi dítě s Downovým syndromem
Zdravím, jsem psychicky dost na dně. V neděli jsem porodila nádhernou holčičku bohužel má Downův syndrom. Ale od začátku... jsem po rakovině děložního čípku. Takže když jsem otěhotněla a přítel ode mě odešel ani na chvilku jsem nepochybovala o tom si dítě nechat. Prošla jsem vsemi vyšetřeními kromě odběru plodové vody. Vsechno bylo v pořádku...potom jsem byla hospitalizována pro polyhydramnion a hrozící predcasny porod. Dítě jsem donosila do 37 tt. Poté mi začla odtékat voda a malá musela rychle ven. Vyvolali mi porod, ale bylo to moc rychlé a byla jsem hodně potrhaná, ztratila moc krve...hned jak malou vyndali mi řekli že má Downův syndrom...od té doby brecim všechno se mi zhroutilo... malá bude v kojeneckém ústavu a budu si ji brát na víkendy domů...
nečetla jsem všechny příspěvky, ale posílám Ti moc moc moc síly aby jsi se dokázala zvednout ze dna a začít opět žít !!!!! Asi mě ukamnujete, ale já bych na Tvém místě udělala to samé....Možná jsem sobecká, ale nedokázala bych obětovat svůj život pro život nemocného dítěte...do adopce by se stejně nedostala a ty za ní budeš chodit, myslím si že to je nejlepší řešení a malá je a bude mezi "svými" drž se !!!!!!!!!!!
@kvakuska proto, ze soucitis s opustenxm ditetem a ne s matkou (jejiz pribeh me mrzi, ale s jejim chovanim nesouhlasim?)...skoda, ze se memuze vyjadrit taky to dite, mozna by tech minusu bylo hodne jinde. A hlavne je uplne jedno kolik like ktery prispevek ma probuh..
@rottentocore chtela jsem podporit. Mame taky postizene dite (jinak) a ikdyz je to obcas opravdu narocne (psychicky), tak to je uzasne cista duse. Co se tyka penez, tak od jednoho roku je mozne zadat o prispevek na peci, mobilitu. Nejsou to zrovna male penize a vyplaci se I kdyz se pobira rodicak. V prvni rade bych doporucila kontaktovat psychologa, ranou peci a zjistit co nejvice informaci, protoze ten pocit, ze je na to clovek sam je hrozny. Posilam pohlazeni..
@hankaa007 mezi svymi myslis jako detsky domov??? Ony uz totiz takove ty ustavy v tom smyslu 20 let zpatky totiz dnes neexistuji,takze v dobe inkluze a integrace dite naopak pujde mezi zdravy kolektiv deti,protoze to je to nejlepsi co se pro nej da udelat. Bude chodit treba i do bezne MŠ a ZŠ...
@anniesfibis ty jsi vazne uplne mimo zenska. Jdi radsi delat dalsi selficka s tvym zdravym krasnym miminkem a nesud druhe bez poneti jaky to je byt v takovy situaci. Nevim jestli jsi opravdu tak zla, nebo opravdu tak hloupa.
@rottentocore nechces radsi zalozit soukromou skupinu kam si pustis jen lidi co maji dobre srdce a pochopeni?
@rottentocore je mi lito, co se ti stalo. Precti si pozorne clanky na blogu od @wrtulka. Pise hodne o vlivu ustavniho pobytu na dusevni vyvoj kojence. Snad ti to pomuze prehodnotit svuj postoj. Podle me silna nejsi, spis zoufala. Ta zodpovednost je tvoje.
@rottentocore promin, prat maminkam, at maji postizene dite? To je hodne pres caru . Porad jen "ja chci podporu, ja se chci dat dokupy, ja, ja, ja"/ Dost mi od tebe chybi otazka: „Poradte, prosim, co delat, abych dite do ustavu davat nemusela? "
@anniesfibis
No řešíte tady v prvé řadě miminko, ale pokud Vám jde o blaho dítěte, tak na prvním místě musí být zákonitě matka, protože ona bude ta, která mu bude poskytovat lásku, plnit jeho potřeby a starat se o něj.
Takže co trochu respektu k jejímu současnému vyhodnocení situace, kterou jak je vidno z jejího založení diskuze stále řeší?
Co kdyby jste místo kritiky a hodnocení jejího postupu radši citlivě přispěla podnětnou radou?
@rottentocore Obrať se na ně : http://downsyndrom.cz/ . Pomůžou, poradí, vyslyší Tě bez urážek...Drž se a přeji hodně sil !
Upřímně, necítíš se na to. Oukej, ale neber tomu dítěti život tím že ho dáš do ústavu ale právně zůstaneš jeho matkou. Bude trpět, byla jsi někdy v kojeňáku? Já ano.
Dej ho k adopci, dítě bude štastné u rodičům kteří se mu budou PLNĚ věnovat. Ústav nikdy nenahradí rodinu a dítě PROKAZATELNĚ poškozuje. Máme požádáno o adopci a máme že vezmeme klidně i dítě s downem, jsem speciální pedagog a vidím v těch dětech potenciál a to že mají právo na štastný život. A ten v tom ústavu nebude mít, nikdy.
Pokud nechceš být matkou na 100%, nedělej ji na 30%, to tomu dítěti ubližuje. Nebuď sobecká a pokud ji opravdu máš ráda dopřej ji jiný život než v ústavu.
@hankaa007 Do adopce se normálně dostane, stačí souhlas matky. Rodičů kteří příjmou i dítě postižené je dost. Lepší než ústav.
@evson_rachanda odkud máš informace, že dítě s DS se dostane do adopce? Moje informace jsou zcela odlišné.
@werumka Při rozhovorech padla otázka přímo na Downům syndrom, pokud by to nebylo možné, asi by se ani neptali ne? Podrobnější info nemám, nebyl důvod. Postižené děti nejsou neadoptovatelné.
@journals Ano, ale k tomu musí existovat žadatelé, kteří v podrobném dotazníku přímo uvedou, že DS a jeho případné přidružené nemoci, nejsou překážkou. Takoví žadatelé jednak nejsou (žadatelé jsou lidé, kteří sami dlouhá léta nemohou mít dítě) a druhak he zde problém, že dokud není zdravotní stav dítěte zřejmý, tak se ani zdravé dítě k adoptivní rodině nedostane. U dítěte s DS to může být tedy klidně rok, než se zmapuji všechny případné potíže.
@evson_rachanda Ano, je to možné. Jakekoli dítě lze adoptovat. Jedna lékařka si přímo vyžádala dítě s vadou ledvin, protože s tím měla zkušenosti. Ale lidé, kteří do toho jdou prostě nejsou. To je celé 🙂
@werumka Ano, to je možné. Nicméně opět, lepší rok, dva, tři v ústavu a pak do rodiny než tam být celoživotně ne? Jistě že nedají miminko u kterého ještě ani nejde změřit závažnost mentálního postižení. Nikdo nemluví o adopci teď hned skoro z porodnice. Ale je to výhledově to nejlepší co může dítě potkat. Mimo toho kdyby si to matka rozmyslela - což vypadá že ne.
@evson_rachanda Copak tobe nedoslo, ze zakladatelka vaha, ma strach a teprve ted dostala prostor hledat informace? Jak vis, ze si dite za dva tydny nevezme na trvalo domu?
@tahejhula Ono je to trochu složitější, většina žen se rozhodně pro potrat pokud se to zjistí v těhotenství. Naopak většina žen se o své dítě stará pokud se takové narodí. Jsou to dvě strany mince.
@tahejhula Četla jsi celou diskuzi? Ze zakladatelky nemám pocit citové nevyrovnanosti, naopak si myslím že to v sobě má ujasněné a poměrně silně si to argumentuje. Pokud to není záchvat poporodní psychózy tak nevěřím v happy end. Z ničeho ji neviním, ne každý na to má. Ale její prioritou by mělo být to, aby se dítě doživotně neplácalo v ústavní péči, a to je to o čem mluvím. A myslím si že je dobré aby znala jiné možnosti než jenom ústav.
Citim s tebou, rozhodnuti je na tobe... co adopce aby malicka dostala lasku a pochovani od jinud? Je plno lidi, kteri by ji tu lasku dali a nevzdali se sance udelat ji stastny zivot!!! Treba casem prehodnotis... urcite bych vyhledala odbornou pomoc abys to ustala jak jen to pujde, hodne sily! DRZ SE!
@evson_rachanda A zaroven dost zen na zacatku vaha, nektere skutecne dite docasne nekam umisti. Ale tady jde o par dni a zdejsi damy maji jasno.
Jedna vec je take delat hrdinku s fungujicim zazemim za zady a druha, kdyz je na to clovek sam.
@evson_rachanda Je sesty den po porodu! Je sama, nema partnera a rodice maji zrejme co delat sami se sebou. K tomu si umim predstavit, jakym zpusobem ji to podali v porodnici.
@tahejhula Ano, a přesně o tom mluvím. O tom že potřebuje informace. To kde získá ty o Downu už je tu řečeno, já jsem poradila co v případě že se rozhodně se dítěte vzdát (to víkendové navštěvování je prostě blbost ale to jí v rámci kojeneckého ústavu nebo nějaké organizace vysvětlí). V čem je tedy problém? Mám jí napsat že jí držím palce? To ano, aby ať se rozhodně jakkoliv to bylo pro to dítě nejlepší ;)
@evson_rachanda O moznosti adopce se tu ale uz psalo take. 😉
já se omlouvám ta upřímnout ale já bych ji nedala.... držím palce at je Vám i maličké dobře
@evson_rachanda Bohužel, pravděpodobnost, že by si nekdo vzal dítě starší dvou let, s DS, do adopce je asi tak stejně pravděpodobné, jako že Ti na zahradě přistane meteorit. Těch dětí s DS je v ústavech víc, takže tím se ta pravděpodobnost ještě snižuje. A ještě taková drobnost - myslis, že máma, která se svým dítětem chce být a má ho ráda, dá souhlas s adopcí, kde za čas pozbyde rodičovský práva a bude moct jen přihlížet, že je dítě v ústavu rok, dva, pět, deset...a už s tím nic neudělá? Zakladatelka se ted jen potřebuje dát do kupy. To je celé.

@anniesfibis škoda že tady nelze mínusovat příspěvky, ty bys byla ideální adept na smršť mínusů 😝