Bolest hlavy v těhotenství, co mi může pomoci?

hlava5
19. říj 2015

Holky prosím - mám už druhý den šílenou bolest hlavy... :-/
Vadí mi světlo, telka... jakoby mi tam bodá ... poraďte prosím - co mi může pomoci...?

irca86
19. říj 2015

Pohotovost / lékař

pety91
19. říj 2015

Migréna - doktor - léky ( když nestačí Brufen )

elvira
19. říj 2015

V těhotenství asi nic - jen paralen, jinak ležet, odpočívat - skutečně to vypadá na migrénu. Před těhotenstvím jsi na ně netrpěla? Já jsem měla v těhotneství párkrát migrénu a trochu mi ulevil šátek namočený do alpy, přiložila jsem si ho zezadu na krk a ležela v klidu.

te_reza
19. říj 2015

Mám to samé i teď, v druhém trimestru, pomáhá mi ledový obklad. Mimo těhu jsem brala Nalgesin-s a ten vyloženě zakázaný není, zeptej se na to doktora

ladyhacek
19. říj 2015

mě vždy zabíral valetol nebo saridon, ale ty se asi v těhotenství nesmí.
Zkus si dát teplý obklad na zátylek a na čelo (teplý ručník, ale né mokrý - takže na topení do mikrovlnky). Zabírá to, ale musíš vyčkat 🙂.
jinak kdyby to trvalo dlouho nebo to bylo opakované zašla bych k DR

citun
19. říj 2015

Paralen, udělej si tmu a obklady na čelo nebo zátylek. Měla bys zjistit spouštěč, např. ty bývá špatný zrak, nebo od páteře.

m21elis
19. říj 2015

paralen, kafe, klid a tma

werca92
19. říj 2015

Migréna je šílená věc, já jí už mám od soboty v kuse a nevim co s tím, dneska jsem přes den naspala snad 5h a prostě nic, prášky si brát nechci,nikdy mi nezabrali,vždycky mi stačilo se pořádně vyspat, tma a hodně pít a při nejhorším.jsem jela na pohotovost si nechat píchnout injekci . Jinak v lékárně prodávají takový sáčky MAGNOSOLV. Akorát nevím jestli je to na předpis, měla jsem tu ještě doma pár sáčku, tak jsem nezkoumala. Zeptej se v lékárně. Není to na škodu, je tam magnesium,hořčík..

loc
19. říj 2015

Asi te zklamu, ja mam uplne to same, na migreny jsem trpela i pred tehotenstvimi a v prvnim tehotenstvi jsem silene nekolikadenni zachvaty mela nekolikrat, v tomto zatim 3x, ten posledni ted o vikendu. Paralen nepomaha, magnezium a hodne piti preventivne take ne. Jedine, co mne udela malilinko lepe je vypit pomalu sklenku studene koly ( je v ni sice kofein, coz se v tehu nema, ale to neresim, trocha neuskodi). A take pomaha moct si lehnout, nemenit polohu a odpocivat, bolest to neutisi, ale aspon neni tak hrozna jako za pohybu.

majkoz
19. říj 2015

Zmiňovaný Magnosolv se,myslím, může. Brufen se taky může. Moje kamarádka začala migrenami trpět až v době kojení a prý ji výborně pomáhá Samaritan(takové ty pytlíčky na kocovinu),tady je ale asi dost blbé se ptát v lékárně 😕 , zda je můžeš, spíš bych je koupila a ukázala na gyndě,kde se dr.jukne na složení a případně to posvětí...Já ničím takovým netrpím,ale je mi jasné, že to člověka vysává. Tak ať je lépe!

kamaradicek
19. říj 2015

Bohuzel v tehotenstvi prakticky nic. Paralen a ostatni leky nezabiraji. S Ibalginem jen opatrne. nekteri dr. zakazuji, nekteri povoluji. Lezet s hadrem na hlave a cekat. Take jsem to tak mela....at je brzy lepe!!

hojda
19. říj 2015

Na stránkách dr. maxe najdeš přiručku, co se může v těhu a při kojení na různé problémy. Třeba ibalgin se může myslím, jen ve 2 semestru, ne na počátku a ne když už hrozí porod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru