icon

3. sekce 37+6.tt. Není to brzy pro miminko?

salinecka
27. dub 2021

Ahojky maminky za 2 dny jdu rodit
Jdu na planovany císař ve 37+6 tt
Je to uz vše v pořádku nebo je to moc brzo pro miminko ? Mam právě trochu strach.
Budu rada když mi napíšete vaše zkušenosti at jsem trochu v klidu
Děkuji všem 😘

lentilkah
27. dub 2021

Od 38tt se mimino povazuje za donosene, asi lepsi, nez riskovat prasknuti jizvy.

vhanka
27. dub 2021

@salinecka
Můžu se zeptat jaký je důvod? Taky mě čeká 3ti CS. Počítám s tím,že to bude kolem 38tt. Měla jste nějaké potíže?

salinecka
autor
27. dub 2021

@vhanka tak uz jdu po 3ti CS
A jsem malinka 😂 ale jinak zadny problem nemam.
Ale jen me desi ze jdu tak dřív jen aby malý byl v pořádku tak se ptám či je to uz normál ale maminy pisou ze je to uz v norme jako donošene miminko.

handulkak
27. dub 2021

@salinecka já obě deti mám 37+0/1, obě měli apgar 10, úplně v pořádku. 🙂
A domu jsme šly úplně normálně. 🙂

katule1990
27. dub 2021

@salinecka Ahoj, já jsem byla na císaři 37+1 (mimčo neživila placenta). Už byl považovaný za donošeného. Ačkoli měl jen 2,1 kg, tak byl v pořádku, žádné problémy, inkubátor, nic. Na konci 38tt už je miminko dopečené, všechny orgány má vyvinuté 😀. Rizika spojená se 3. sekcí jsou asi větší, než to, že půjde miminko o 14 dní dřív na svět 🙂.

ajriska
26. kvě 2021

Mě čeká třetí sekce na podzim, dost se bojím. U druhé dcery tenká jizva, narodila se 37+6 a byla úplně v pořádku. Přemýšlím, na kdy mi to naplánují teď...

vhanka
26. kvě 2021

@ajriska zdravím, přemýšlím nad tím stejným. Dcera byla 38+5 a to mi přišlo už v pohodě, původně jsem počítala s 36. Teďka jsem zvědavá co poví na kontrole doktorka. Jestli už něco poví.
Už tě nějak víc hlídají nebo kontrolují jizvu? Já furt normální režim,což je na jednu stranu fajn ale už začínám být nervózní.

ruzova_pastelka
26. kvě 2021

Takhle... pro miminko je samozřejmě lepší, když zůstane uvnitř co nejdéle. Zase ty výhody jsou relativně malé, později narozená miminka se lépe adaptují a lépe zvládají kojení, což je fajn, ale svět se bez toho nezboří.

ajriska
26. kvě 2021

@vhanka speciální měření jizvy jsem zatím neměla, ale doktorka na každé kontrole říká,že to vypadá dobře.Ale v porodnici kam se chystám jsem říkala zástupci primáře že u mě bude hrát roli psychika, druhá dcera měla šňůru kolem krku a k tomu ta tenká jizva..on na to že to uděláme ku spokojenosti všech, tak si myslim, že ten 38.tyden, doufám že do té doby bude vše v pořádku.Prvni dceru mám 33+6, druhá 37+6, obě zdravé