Žádná bolest prsou. Zkušenosti?

salinecka
11. dub 2021

Ahojky maminky mam na vas dotaz.
Za tyden jdu na planovany cisar a budu presne 36 tt
A nemam zadne bolesti prsou.
Myslite si ze se mi udela mliko po porodu nebo je to uz jasny ze se mi mleko neudela ?
U prvniho syna jsem.kojila normal u druheho uz se mi.mleko neudelalo tak nevim ci to bude zas u tretiho bez mleka.
Mate nektera zkusenosti ? Dekuji vsem za odpovedi a doufam ze zas nebudou nejake blbe komenty 😉

malinkaelinka
11. dub 2021

Mě prsa absolutně nebolely, rodila jsem předčasně, císařem a kojila jsem jako o život. V porodnici jsem do mléčné banky věnovala přes dva litry mlíka 😊

salinecka
autor
11. dub 2021

@malinkaelinka takze se mi to muze spustit ?
No jsem rada dekuji vam za trochu uklidneni

eva118
11. dub 2021

U obou těhotenství moje prsa dělala, jako že se jich nic netýká. Taky jsem byla nervózní a u prvního těhotenství se ptala kamarádky, jestli je to normální a budu mít mlíko.Dva dny po porodu se z nich staly velké tvrdé koule a mohla jsem kojit i čtyřčata.

mamikry
11. dub 2021

@salinecka Jsem ted ve 36tt a prsa me neboli vubec. Minula tehotenstvi si nepamatuju, ale po sekci jsem se rozkojila hned, az jsme s malym trhali denni rekordy. 😉

jade85
11. dub 2021

Jsem laktační poradkyně, bolest prsou vůbec o ničem nevypovídá. V prsech máte pro miminko pravděpodobně už teď připraveno mlezivo, které miminko dostane hned po porodu, pokud bude mít možnost se přisát a po několika dnech se spustí laktace a klasické "zralé" mléko.
Po císaři je pro nástup laktace důležité mít co největší kontakt s miminkem, ideálně kůže na kůži a být už od začátku i s doprovodem na nadstandardu všichni nonstop spolu. Samozřejmě, laktace se spustí i když miminko první den vozí jen na kojení po několika hodinách, ale může to být komplikovanější a déle trvat.

jjasmina
11. dub 2021

Já jsem žádné bolesti prsou neměla, mlezivo se mi spustilo až po porodu, kojim 14 měsíců 🙂

salinecka
autor
11. dub 2021

Dekuji maminky jsem rada za vase komenty 😘😘
Snad se mi taky udela po porodu mleko .
Jsem aspon klidnejsi . diky moc vsem

barunkiss
12. dub 2021

Já jsem žádné bolesti prsou od začátku do akutního cs v 38tt neměla a mléko jsem měla ☺️.

oplatecka
12. dub 2021

Prsa mě nikdy nebolela, ani v jednom tèhotenství se mi nezvětšila, a mléka jsem měla na rozdávání 😄

iris92
12. dub 2021

Bolest prsou nesouvisi s tim jestli v nich je mleko, naopak prsa bolet nemaji, ani se nemaji po porodu bolestive nalivat. Dulezite je co nejdriv po porodu (i v pripade SC) byt s miminkem v kontaktu kuze na kuzi a nechat ho se kojit co nejcasteji.

mzacikova
12. dub 2021

Co bych za to teď dala! Jsem 38.tt a už asi měsíc mě prsa příšerně bolí a od té doby se už spouští i "mléko". Nevím, jestli je to tím, že jsem těhotná podruhé.. Ale určitě vím, že bolesti prsou nesouvisí s mlékem a následným kojením po porodu 😊

katule1990
12. dub 2021

@salinecka Taky mě prsa nebolely, neteklo mlezivo, prostě byly pořád stejný. Ani mě nanapadlo, že by se něco před porodem mělo dít. Rodila jsem císařem, miminko mi vozili strašně málo, třeba až po 12 hodinách, kdy už jsem byla zoufalá a oni prý, že nestíhají 🙄. I tak jsem v podstatě hned normálně kojila, jen syn zezačátku dostal párkrát trochu mléka z mléčné banky. Z porodnice odcházel plně kojený.

pepickovapavlinka
12. dub 2021

Proč by vás měli bolet prsa?To přece neznačí nic o tom jestli budete kojit nebo ne 🤦‍♀️Mě nebolela ani u jednoho ze 3 dětí a dcery jsem kojila obě a v pohodě.Syn se narodil předčasně akutní sekcí takže tam to bylo něco jinéhi.Spíš se po tom císaři snažte miminko přikládat co to půjde aby jste se rozkojila po císaři to bývá komplikovanější.Přeji hodně sil a co nejrychlejší zotavení se 😊

codal
12. dub 2021

@salinecka já neměla krom zbarvení dvorce žádné změny na prsou, žádná bolest, žádné zvětšení, žádné nalití, že by mi prsa před porodem tekla. A vlastně ani po porodu jsem nezažila ten pocit, že mám prsa jak balóny a teče mi to horem spodem. Nikdy jsem nepotřebovala ani ty vložky do podprsenky a to jsem kojila skoro dva roky. Takže úplně v pohodě;).

jolisha
14. dub 2021

Prsa nemusí bolet, někdo trpí bolestí a někdo nic necítí. Taky mně neboleli

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru