icon

Aniball, koupit nebo nekoupit?

petrapetule
28. bře 2018

Ahoj,prosim o recenze. Koupit/nekoupit? Nejdriv jsem chtela,pak jsem se nejak nemohla ztotoznit s myslenkou strkani balonku dovnitr 🙂)),ale jak se to blizi,tak uz zase premyslim,jestli ho preci jen nezkusit?

Strana
z2
pavlinakm
Autor odpověď smazal
leymea
29. bře 2018

@petrapetule to je dobre 🙂 preji hezky porod bez komplikaci 😉

petrapetule
autor
29. bře 2018

@leymea dekuji 🙂

petrapetule
autor
29. bře 2018

Díky moc všem za vase nazory,postrehy a komenty 🙂

esufi
30. bře 2018

Kamarádka tu nemá profil, tak přetlumočím za ní. Prvorodička, Aniball používala na doporučení PA, která u rodiček, co ho používaly, má výborné zkušenosti (urychlení porodu, správné tlačení, většina bez natržení či nutnosti nástřihu, skvělá prevence inkontinence). Nacvičila na 28 cm (PA tvrdila, že víc ani nemá smysl), prcek šel ven na 3 zatlačení, prý perfektně věděla které svaly a jak zapojit i v jaké poloze to půjde nejlíp. Žádné zranění, prcek 4 kila, prý by hned po porodu byla schopná jít domů po svých 🙂 Takže tak no. Já si ho taky koupila, i kvůli tomu, že donutit se normálně cvičit třeba Mojžíšovou se nejsem s to donutit (je to děsná nuda) a že chci být připravená. Navíc si připadám úzká i normálně, takže pokud se mi hráz povolí a půjde to bez řezničiny, budu radši 😀 takže úderem 37. týdne hurá na Aniball, maliníkovej list aj. přípravky potenciálně usnadňující den D. Nebo spíš den P.

apollo20
30. bře 2018

Ahoj, chci si ho pořídit, právě ze stejných, výše uvedených zkušeností od kamarádek. Odkdy s ním cvičíte? Jsem 18tt. Mám už začít? Tím asi nic nezkazím, ne ? 🙂 Díky 🙂

atisa
30. bře 2018

Též jsem používala, malá byla venku VELICE rychle. 🙂 Za mě určitě doporučuju. Ačkoliv přišla o 10 dnů dříve než byl termín. Nevím, zda to mohlo mít vliv...

petra357
30. bře 2018

@apollo20 Rozhodně nepoužívat dřív než od ukončeného 36 tt.

alishka111
30. bře 2018

@apollo20 určitě počkej min. do 35tt. Existuje teoretická možnost, že by cvičení mohlo vyvolat porod. Navíc je to zbytečně dlouhé týrání svalů, pak bys musela dlooouho udržovat, 4 týdny jsou až až...

apollo20
30. bře 2018

@alishka111
@petra357
Děkuju, holky 🙏😘

eliska_mot
30. bře 2018

@wendy213 To je blbost. Jsem cítila, co už je moc a co ještě ne a zkoumala jsem pak vše zrcátkem. I když to třeba bolelo, tak k natrhnutí nedošlo. Když se pak otířáš, tak zjistíš, jestli jsi odřená nebo ne. Krom toho metrák lubrikantu je základ (ten anigel nic moc, pak jsem to dělalal s modrým durexem a mnohem lepší).

Co se týče úniku moči a povolení svalů - tak spíš naopak. Svaly pěkně drží (doporučuje se pak po šestinedělí cvičit jen posilování s míčkem). Je fakt, že za sebou nemám přirozený porod, ale cvičila jsem, takže vím, co mi to udělalo 😀

@petrapetule Zelastičníš si ty tkáně, zbytečné to podle mě není 😀

opicka123
30. bře 2018

Za mne aniball ano, dcera mela 4,3kg a porodila jsem bez nastrihu, jenom s drobnym poranenim na 2 kosmeticke stehy, cely porod od prijeti do porodnice trval 3 hodiny. Urcite mi pomohl uvedomit si jak spravne dychat a tlacit. A s tim vytahanim je to blbost, ja s tim nemam vubec problem, to jedine kdybyste po porodu nijak necvicily panevni dno.

jade85
1. dub 2018

Já určitě moc doporučuju. Prvorodička, miminko teda nijak velký 3260 g, bez nástřihu, bez zranění. Měla jsem nacvičeno asi jen 27 cm. Od 34tt jsem masírovala hráz, od 36tt jsem cvičila, spíš obden, nějak zvlášť mě to nebavilo 🙂 mě to pomohlo hodně psychicky, neměla jsem z porodu vůbec strach, protože jsem věděla, že jsem udělala vše proto, abych se připravila a věřila jsem, že to zvládnu. Taky mě tolik nevyděsil ten tlak, když už to bylo ve finále. Jo a taky to byl dobrý argument proti rutinnímu nástřihu pro doktora, který už se na to chystal 🙂

rianka001
4. čer 2018

Ahoj holky, zatím osobní zkušenost nemám, ale mé 4 kamáradky a sestra používaly Aniball a ani jedna nepotřebovaly nástřih. Paní doktorka dokonce říkala, že jde vidět, že cvičila a že to byl moc hezký porod. Já ho mám už objednaný a určitě budu cvičit.

verrys
4. čer 2018

U prvniho jsem nemela, rikala jsem si, ze je to blbost, ze driv to vubec nebylo, tak to zvladnu bez nej...Pri druhem urcite poridim, pac siti jako u toho prvniho me desi uz ted 😀 Treba to k nicemu nebude a nepomuze to, ale aspon budu mit dobry pocit, ze jsem udelala vse pro to, abych nebyl a sita jako poprve 😉

apollo20
4. čer 2018

@verrys já si ho rozhodně pořídím, ještě jsem totiž v okolí kamarádek neslyšela, že která ho měla a cvičila s ním, že by měla zranění nebo nástřih 🙂

atevi7
4. čer 2018

Určitě doporučuji 😉 malý měl váhu 3420g a mám jeden kosmetický steh vnitřní na čípku. Nacvicila sem 29cm víc jsem nestihla a malý měl obvod hlavičky 34,3cm. Pristě budu cvičit zase.

horseska19
Autor odpověď smazal
martiniquest
29. čer 2018

Mela jsem ho pred prvnim porodem, a pak ho prodala. Mam s tim jeden zasadni problem - v dobe mimo porod nefunguji hormony, ktere zpusobi roztazeni porodnich cest. Tim padem sice trenujes, ale hrozne na silu. Ja se dostala na 24 cm, dal ani tuk a rodila bez poraneni 34cm hlavu. Od porodni asistentky vim, ze Anibalk je dobry jako psychicka priprava. Ale na pripravu tela je mnohem vhodnejsi masaz hraze - tu jsme poctive delali a videla jsem obrovsky rozdil - potvrdil to i manzel, ktery mi ji masiroval.

therinka
29. čer 2018

@apollo20 pozor v 18 tt je este veeelmi skoro nancvicenie, zacina sa najskor od 35-36tt

apollo20
29. čer 2018

@therinka děkuji, to jsem psala v Březnu, když jsem o něm ještě nic nevěděla ;)

Strana
z2