Chodily jste v šestinedělí s mimčem mezi lidi?
Maminky, jak jste to mely v sestinedeli? Vsude ctu, ze se ma "dodrzet" a nechodit s mimcem moc ven, nebo mezi lidi, nicmene ve svem okoli mam holky, co s miminem sly treba nakupovat ve dvou tydnech a doma se jim stridaly navstevy, ale i naopak takove, co zustaly fakt tech 6 tydnu po porodu doma a ven chodily jen na chvili s kocarkem a nezvaly domu nikoho.
Hlavnim duvodem,proc se ma sestinedeli dodrzet, je pry to, ze nemoci, ktere dite chyti v tomto obdobi, si pak pry nese celym zivotem a neustale se mu vraci..
Tak bych rada znala vase zkusenosti a nazory na tohle obdobi. Diky❤
Tak my šestinedělí v tomto směru nedodrželi. Rodila jsem v prosinci, jediné co, tak jsem nechodila, když byly mrazy, ale oni zrovna moc nebyly a tak to celkem šlo. Návštěvy jako rodinu a blízké přátele jsme přijímali taky v pohodě. Samozřejme jsme si dávali pozor aby někdo nebyl nemocný, nebo tak, ale myslím, že se nic nemá přehánět 🙂
@isabelafuentes Šestinedělí jsem dodržela u obou svých dětí i u dětí všech mých kamarádek. Starší se narodil v lednu, stejně byly venku mrazy, takže jsem byla doma ráda. Jedinou návštěvou byla mamka, která mi navařila na první týden a tchánovci, kteří se ale víceméně pozvali sami. S mladší to bylo lepší, ale zas bylo dost vedro. Na konci šestinedělí jsme byli pozvaní na svatbu a já účast odmítla (ale nešlo o nějaké velmi blízké příbuzné). Kamarádky s novorozeňaty taky nenavštěvuju dřív, než po 6-ti týdech - nerisknu, že by mimino něco chytlo, třeba můžu mít bacila v latentním stavu. To za to nestojí. Však si ještě návštěv užijou všichni až-až. Za mě šestinedělí není jen nějaká dávno překonaná pověra, takže ho dodržuju. A o matkách, který vezmou dvoutýdenního novorozence do nákupního centra, si myslím svoje...
ne, nedržela jsem šestinedělí.
rodila jsem v květnu, bylo nádherně, takže ven jsem chodili hned od příjezdu z porodnicce.
návštěvy u nás doma nijak moc neprobíhaly, rozhodně ne žádný hromadný kde by dítě šlo z ruky do ruky, my ale na návštěvy občas jeli, na první větší zahradní grilovačce byla malá asi po týdnu a celou jí prospala v kočárku ve stínu, myslím že sotva zaznamenala, že jsme někde byli, nikdo na ní neplival, nechoval.
Nedodrželi jsme ani jednou,máme čtyři děti. Návštěvy jak v porodnici,tak rodina i sousedé hned první den příjezdu z porodnice. Jsme tak zvyklí,jsme velká rodina a krom toho do ní počítáme i nejbližší sousedy,se kterými máme skvělé vztahy. Do obchodu jsem ale mimina netahala. Ven od prvního dne,ale máme velkou zahradu a krom toho bydlíme na vesnici. U prvního dítěte to třeba ještě bude podle vás,ale co u dalších dětí? Nejde je izolovat a držet kvůli mimina doma. Tak jsme normálně jezdili i po výletech. Prcek je stejně v kočárku a většinu času prospí,takže prakticky bez starostí. A aby u nás mělo mimi po narození klid? Nemyslitelné u čtyřech dětí. Krom toho školní povinnosti a další záležitosti,takže od narození žádná izolace a hned všichni dál pokračovali v běžném životě a záležitostech.

Návštěvy jen zdravé a s mírou hodinka max hodka a půl ven jsme chodili pořád když nepršelo a nefoukal nějaký šílený vítr do obchodu vůbec