icon

Chybí vám vzpomínky z porodního sálu na fotografiích?

denuliss
30. kvě 2024

Ahoj holky,
máte fotky z porodního sálu na památku?
Manžel měl rozbitý foťák na telefonu, tak udělal jen pár fotek mým telefonem, ale jak jsem později zjistila, většina je rozmazaných a společnou fotku se synem, kde bychom se dívali do foťáku, ani nemáme. Vím, že dřív takové fotky lidé neměli, ale nějak mě to teď mrzí, spousta lidí říká, jak má po porodu x fotek. Z prvního porodu společné fotky máme, i víc fotek syna. Teď skoro nic. Tak mě jen zajímá, zda je na tom někdo podobně, měla jsem si to asi víc pohlídat...
Spoustu věcí po porodu ze sálu si navíc ani nepamatuju, jen tak útržkovitě. Jako by hlava některé chvilky vytěsnila, taky jste to tak měly? A celkově jak na porod vzpomínáte, dostavil se pocit nadšení a euforie z miminka hned nebo až po pár dnech?

Strana
z2
moncheris
4. čer 2024

@denuliss přijde mi, že ani z jednoho porodu nemám pořádně hezkou společnou fotku. Tedy z prvního máme každý zvlášť a manžel ještě ke všemu s respirátorem. Z druhého sice fotky máme, ale kvalita nic moc a já vypadám jak zombie...
Holky samostatně vyfocené máme. Nevím jak ty, ale já si nemyslím, že je ženská schopná po porodu hned něco řešit. Třeba fotky...
A paměť je zajímavá věc, já mám některé věci také v mlze. A to u obou porodů a až zpětně jsem se na některé věci doptávala manžela...

ladyhacek
5. čer 2024

u staršího máme, dvě, fotila sestřička na sále, vyfotila manžela jak drží syna a pak nás tři - ale ta fotka je tak hrozná 😀 > vypadám tam strašně 😀, Euforie - byla jsem šťastná, ale nedokázala jsem třeba brečet štěstím nebo nějak projevit pocity, on porod dá prostě zabrat. Pak jsem brečela a dojímala se doma celé šestinedělí.
Mladší syn šel císařem a fotky mám až potom z pokoje ze sálu ne, tam ani manžel nebyl.

pampelina18
5. čer 2024

@denuliss mám fotky až po porodu. Ségru chtěl třeba chlap vyfotit při porodu a ona mu řekla, : jestli mě vyfotíš tak ti ten telefon narvu do pr.dele 😀 někdo je má někdo ne. Myslím si, že je důležitější to co máš po porode než fotky jak strhana tlacis a funis 😀

veru181
5. čer 2024

Z porodu bych rozhodně fotky nechtěla. Máme pár fotek po porodu, očištěné podepsané miminko, společnou fotku… Asi by mi bylo líto mít je u prvního a u druhého ne, ale já jsem na tohle dost cíťa - i když jsou samozřejmě mnohem důležitější věci. Co se týče pocitů, na porod jako takový nevzpomínám ráda (bylo to větší utrpení, než jsem si uměla představit), ale v obou případech jsem zbožňovala ten moment po narození, kdy odezní bolest jako mávnutím kouzelného proutku a nastoupí nepopsatelný pocit štěstí a lásky. Měla jsem to tak tedy hned, ale určitě to nemusí být automatické a může to přijít mnohem později, obzvlášť při složitějším porodu.

denuliss
autor
5. čer 2024

Holky, měla jsem na mysli fotky po porodu, že nemám fotky z porodu mě nemrzí. Ale u mladšího syna právě moc fotek po porodu nemám a hodně je jich rozmazaných, tak mě to mrzí. Nemáme ani s manželem se synem společnou, jak se díváme do foťáku. Jen momentu, jak manžel stříhal pupeční šňůru.

denuliss
autor
5. čer 2024

@moncheris No právě, mě mrzí, že jsem si to po porodu to focení nepohlídala... Navíc jsme vybírali po porodu ještě jméno, já byla z těch hormonů nějaká rozhozená a nerozhodná. Teď zpětně to vůbec nechápu. A právě si spoustu věcí, co jak bylo po porodu, taky nepamatuju 😔

tasimia
5. čer 2024

@denuliss, my jsme to tu některé pochopily neboj ❤️.

Strana
z2