icon

Císař nebo vyvolaný porod? Co je lepší?

leknicka
14. led 2015

Těhu cukrovkářky prý nemůžou přenášet, bojím se co bude když neporodím do termínu... Asi mi navrhnout vyvolání, to já, nevím proč, nějak nechci, to už raději císaře, co si myslíte vy?? Bývají u vyvolávaných porodu komplikace? (zvon, kleště,..?) děkuji.

Strana
z2
uzivatelkapetra
9. zář 2018

Ahojte, vzhledem k tomu, že už týden přenáším a můj poslední nález na čípku je totálně zavřeno se bojím vyvolání porodu a proto teď zjišťuji co a jak.
Spontánního porodu se vůbec nebojím, ale vyvolávaného docela hodně. Vzhledem k tomu, že mám totálně nepřipravené cesty se bojím, že vyvolají kontrakce, které k ničemu nepovedou, případně pokud to někam povede, že se nevyhnu opravdu velkému poranění zevnitř i zvenku.
Zítra mám kontrolu, tak tam chci jít alespoň trochu připravena diskutovat a ne se jen oddat názoru jednoho z mnoha lékařů.
Nebyl by už fakt lepší ten císař?

mo_nes
9. zář 2018

Mám dvě děti, první syn, porod spontánní, trval 3dny!!!! Druhý syn sekce...Radši budu rodit znova tři dny, než sekci znova. Hnus největší a hlavně,bez prvního kontaktu s miminkem,bez tuleni,bez emocí,bez manžela...tohle není porod. Vím, že někdy to jinak nejde, ale dobrovolně si to vybrat??!!! Nikdy!!!
Kamaradky, co měly porod vyvoláváný, porodily většinou do večera. Nebála bych se toho, stojí to za to 🙂

cosimamvybrat
Autor odpověď smazal
cosimamvybrat
Autor odpověď smazal
montyjack
9. zář 2018

@leknicka reknu ti to asi tak - kamaradka gyn/porodni doktorka si nechala porod vyvolat a i pri nejistem screeningu v prubehu porodu si nenechala cisare udelat, i vzhledem k vetsim vnitrnim i vnejsim poranenim, kdy miminko muselo co nejrychleji ven. Ja jsem na cisar musela a opravdu to nedoporucuji - a to jsem mela spontanni, ze miminko uz chtelo ven a nevytahli ho jen tak, z niceho nic. Ten prvni kontakt s miminkem je maly, max pulhodka-hodka po porodu, pak ho min den vidis jednou za 3 hodiny. Telo na to neni pripravene a evolucne byva jediny duvod nepritomnosti miminka po porodu jeho smrt, takze asi tak nejak jsem se citila a neni to nic neobvykleho. Cvicis s aniballem nebo alespon neco jineho?

uzivatelkapetra
9. zář 2018

Děkuji za názory, bojím se, že to stejně skončí akutním císařem, což už by byl lepší plánovaný

alcar
9. zář 2018

@uzivatelkapetra ja mela prvni porod vyvolany kvuli preeklampsii, trvalo to vsechno od hospitalizace az po porod 56hod. Mela jsem naprosto nepripravene porodni cesty, nebyla jsem otevrena ani na spicku prstu. Takze tycinky, pak nekolik tablet a nakonec zhorsene ozvy a pichnuti vody. Pak uz to slo supem, kontrakce siiiilene, cely porod (2,5hod) jsem byla napojena na monitor, mohla jsem jen jednou na wc.
Druhy porod akutni sekce, na sal primo z poradny. Sekce nic moc, bylo mi blbe. Deti mi odnesli (nar.31.tt ve spatnem stavu). Pak JIPka do druheho dne.

Oba tyto porody hodnotim 50:50.
Vaginalni porod: bolesti jak prase, vyvolavani nekolik hodin, hospitalizace tri dny pred porodem, hrozna unava po porodu (z nevyspani), hojeni mezi nohama (bez nastrihu) 6 tydnu. Ale hezky pocit, kdyz mi dali malou hned na bricho a ta uleva! Nicmene nastup laktace i tak az po trech dnech.
Sekce: zadne bolesti pri porodu, tahani miminek z bricha neprijemne, po sekci nepritomnost miminek a nutny pobyt na JIP. Hojeni, regenerace a celkove vzpamatovani se po sekci prekvapive bezproblemove. Bricho bolelo asi dva dny. Laktaci nedokazu posoudit, jelikoz jsem od zacatku odsavala (deti v inkubatoru).

uzivatelkapetra
9. zář 2018

@alcar děkuji za vyčerpávající odpověď, sic mi nepomohla v dilematu🙂
Bohužel bude to vyvolání asi vabank, polovina lidí reaguje jak má a pomůže jim to, druhá půlka se trápí dlouhé dny a buď z toho nevyjdou lacino nebo stejně skončí císařem... A co to udělá zrovna se mnou, to je ve hvězdách

alcar
9. zář 2018

@uzivatelkapetra byt na tvem miste, tak to zkusim vyvolavane. Co jsem tak cetla na ruznych diskuzich a nazory na vyvolavany porod, tak vetsinou je ta priprava delsi, ale pak samotny porod je ficak. Bohuzel s silenyma bolestma, protoze u toho vetsinou davaji oxytocin.

loylii
9. zář 2018

@uzivatelkapetra já bych v první radě myslela na dite a ne na sebe. Tak pokud se dopředu ví, ze tam nějaký problém muže nastat, ze to není klasické zdrave těhotenství mlade rodičky, tak jdu do sekce. Mám ji za sebou, vím o cem mluvím. Dostala jsem na vybranou jak chci rodit, prave pro neobvykle probíhající těhotenství. A absolutně si nemůžu stěžovat. Za 2 dny jsem nevěděla o bolesti po sekci. Pro mě krásný zážitek bez komplikaci pro dite. Byla jsem proste uuuuuuplne klidná, když jsem věděla jak se bude postupovat a deti budou zdrave... to ze mám spodek jak před tehu je jen bonus😉

Strana
z2