icon

Císařský řez podruhé?

lisa1984
7. lis 2010

ahoj holky,jsem tu nová a hned potřebuji radu,čekám své třetí mimčo,u druhého byl císařský řez,je to tedy pomalu tři roky,zajmalo by mě jestli budu muset opět na císaře a jestli ano jak se ten řez provádí?jestli řežou do stejné jizvy a nebo od pupíku dolů,teď mám ten rovný co vleze do kalhotek.děkuji za odpovědi. 🙂

rozarka65
7. lis 2010

Ahojky, tak to nevím....já rodila jen jednou a taky císařem a doufám,že podruhé budu rodit normálně....kamarádka poprvé rodila císařem, předčasně se ji narodila dvojčátka a u třetího miminka rodila normálně...🙂

kacamar
7. lis 2010

muzes rodit normalne, pokud nebudou zadne komplikace 😉 a pripadny druhy rez se provadi v miste puvodni jizvy 😉

beruska24.9.
7. lis 2010

@lisa1984 - vlastní zkušenost nemám, mám jen jedno dítko. Rodila jsem také císařem a ptala se, jak je to u druhého dítka (kdyby náhodou). Bylo mi řečeno, že když nejsou komplikace, tak lze i rodit ´´normálně´´. Když je druhý císař, tak řežou do té původní jizvy. Jen už pak asi nebude tak ´´pěkná´´ jako byla po prvním zhojení.
V porodnici se mnou byla maminka, která byla necelý rok po císaři a měla rodit ´´normálně´´. Protože porod nepostupoval jak měl (celý den bolesti - snad je ani necítila, plodovka odtekla), tak ji večer šmikli (nechtěli riskovat).

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 děkuji za odpověď,no doufám že budu rodit normálně,měla jsem císaře právě u dcery a jelikož nemám úplně zdravé srdce, rodila jsem pouze přes epidurál,pak mě začlo během toho výkonu kolabovat srdce a museli mě šít bez anestetik,bylo to peklo a už to nechci zažít,to raději porodím 10 dětí přirozeně.

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 Tak to bych nechtěla zažít....☹ U mne to byla rychlovka,ale i tak jsem měla problém s dýchání a to jsem zdravá....Držím pěstičky...🙂

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 děkuji,termín mám 3.2.a dýchat nemůžu už teď,a to nemám tak velké břicho jako u těch dvou,nabrala jsem zatím necelé 2kg asi to mimi čerpá zatím ze zásob a že těch mám požehnaně 😉

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 To už máš za chvilku...🙂 Jen 2 kg? To já u prvního dítka měla také malé bříško,ale přibrala jsem skoro 20kg....naštěsti to bylo hned dole....🙂 Snad přiberu u druhého méně....🙂

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 prosím Tě,nepamatuji si, kdy bere doktor krev...jsem teprve asi 7.týden a potvrdí mi to až zítra...

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 ahoj,mě dr brala krev v 15tt,jelikož jsem do té doby menstrulovala a tak jsem nevěděla že jsem thu,ale u holky mi brala krev cca 10tt.

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 děkuji...🙂

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 určitě nabareš méně,já u prvního nabrala cca 20kg u holky jen 7kg teď tedy nevím kolik to bude 🙂

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 🙂 no nevím, jsem na začátku a už mám 5kg nahoře...ale to bude asi tím,že jsem vážila málo...48kg, měřím 172cm...ale dvacet to snad nebude....🙂

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 no tak to jsi jako pírko,hubené maminy si můžou dovolit nabrat víc,to pak pěkně schodíš,toho bych se v tvém případě nebála. 😎

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 no všichni říkají,že u druhého se to shazuje hůře...🙂 Ale pokud budu kojit,tak to snad bude v pohodě...🙂

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 moje sestřenka je taky hubená a 🙂 u prvního to nemohla schodit a teď u druhého je hubenější než před těhu,kojí,první détko nekojila.

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 No já kojím ještě teď,ale nějak mě to vyčerpává,tak s tím budu muset asi přestat...☹

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 no tak to klobouk dolů,ale taky bych si chvíli odpočinula..pak tě to čeká zas na novo 🙂

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 no někdy mě to už rozčiluje...malá to má už spíš jako psychickou podporu...ale chtěla jsem tomu nechat volný průběh...no uvidíme...🙂

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 no to opravdu uvidíš,ale prý se může narodit miminko předčastně když kojíš to první,kojením se prý stahuje děloha,někde jsem to četla,zeptej se na to dr.

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 vážně? To jsem nevěděla....někdo mi říkal,že pokud je mimi i těhule v pořádku,tak se kojit může....hned zítra se na to zeptám...díky za radu...🙂

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 no a hlavně si neumím představit kojení tak velkého dítka a břicho....🙂 A hlavně mě to to vyčerpává...takže se to vyřeší samo...🙂

lisa1984
autor
7. lis 2010

@rozarka65 raději se zeptej,nic za to nedáš a budeš mít jistotu,já jsem to četla na nějaké diskuzi,ale nevím jestli to někdo potvrdil nebo vyvrátil..hlavně že je mimi v pořádku.. 🙂

rozarka65
7. lis 2010

@lisa1984 no já doufám,že bude mimi v pořádku...🙂 Zeptám se...ale třeba naposled u ní s výtokem (já nezkušená...🙂...,tak mi na to něco předepsala...no ale on to byl ovulační hlen...tak uvidíme...🙂 A když jsem poprvé zjistila,že jsem těhotná,tak jsem hned chtěla zůstat doma, protože jsem měla náročnou práci,ale paní doktorka mi odmítla napsat neschopenku...ale naštěstí mi ji napsala moje doktorka...🙂

dzejn81
7. lis 2010

ahoj holky já rodila první mimi císařem a ptala jsem se jestli můžu druhé mimi rodit případně normálně a bylo mi řečeno, že pokud bude všechno v pořádku a jizva dobře srostlá (dá se to zjistit ultrazvukem) tak není problém rodit přirozenou cestou. i když moc tomu nevěřím u prvního porodu jsem se vůbec neotvírala a malá chudina visela na pupeční šňůře a nemohla ven, no tak snad to bude příště lepší. jo a jak jste tady psaly o tom zavinování dělohy, tak to jsem taky slyšela, že kojení podporuje zavinování dělohy, říkali mi to myslím i v porodnici. tak přeju bezproblémový přirozený porod 🙂

mmmk
8. lis 2010