Co mít doma po příchodu z porodnice?
Ahoj 🙂 chci se zeptat jaké základní věci a kosmetiku mít doma po příchodu z porodnice ? ( samozřejmě ty uplně základní jako postýlka,přebalovák,vanička,oblečení atd. Mám )
Je mi jasný že kdykoliv se dá někam pro něco skočit..ale vypadá to že ta naše madam se chystá bejt vánoční dáreček :D takže bych chtěla mít doma vše potřebné..o svátcích si asi nikam neskočim nic koupit..ani by se mi nechtělo :D
Mám už doma sice skoro 6 letýho syna ale to už si vubec nepamatuju co vše bylo potřeba 🙈😃a teď u toho druhýho si navíc připadám jak praštěná po hlavě 😂
Tak prosim o rady co mít doma co bude hned během několik dnů potřeba díky 🙂
no přeji, aby to potřeba nebylo, ale raději teploměr a čípky na horečku... to jsem i teď kupovala zas, aby to tu bylo raději hned... líh na pupík, bepanthen nebo něco jiného na zadeček (případně ten se dá použít i na poraněné bradavky kvůli kojení, někdo na to trpí) To je asi to hlavní, co bych doma měla...vždycky miminko do něčeho oblečeš a vykoupeš, ale něco takového spíš pro případ problémů, bych se doma snažila mít
jo a nedám dopustit na preventivní používání Stérimaru bébé (což je mořská voda do nosánku od narození) a případně rektální rourka, bez té jsme nedali ani ránu docela dlouho..ale to asi není vyloženě nutné hned mít doma no..prostě jen co vím, že nám pomáhalo a co už jsem ráda, že mám zase taky doma připravené v zásobě 🙂
Mas doma fenyklovy caj? 🙂 kdyz ho budes pit, miminko nebude bolet brisko..
Jeste me napadaji vlozky do podprsenky..
Já kupovala Infadolan mast na promaštění pokožky. Je to jen vazelína. Syn mel hodně suchou kůži a mazalo se s tím i v porodnici. Odsávačka na mléko by se mi v té době hodila hned při ruce.
Do 3 mesicu veku se nemaji zadne leky ordinovat doma, vzdy po vysetreni u lekare, takze teoreticky nic proti horecce nepotrebujes.
My jediný co fakt potřebovali byly nosní kapky s mořskou vodou. Líh jsem měla taky, ale v porodnici jsem nemazala a dr mi pak na kontrole řekl, že mu to nemám ničím mazat, takže jsem nemazala. Pak samozřejmě něco na zadeček. Něco na stříhání (mě vyhovují nůžky když spinká) K tomu fenyklu - malému kolika se zhoršila nic nám nepomohlo tak jsme dali tejpy a už dva měsíce nás bříško netrápí. Využila jsem i ze začátku prsní vložky
Ja mela klasicky olejicek a lih na pupik.Bepanthen pro mimi a me bradavky a sudocream na opruzeniny.Pleny a pro mimi to bylo vse. Pro sebe poporodni vlozky,zmrazene kosmeticke tampony (nasate trochou vody) kvuli chlazeni bradavek,kojici caj a litry vyvaru v mrazaku (skvele na kojeni),popr. kminovou polevku.A hlavne opecuvavajiciho partnera;)
Z kosmetiky jsem používala jen olej Medvídek na zadeček a Perlan a mandlový olej. Hodila se mi odsávačka do nosu ( stačila ta jednoduchá za 30 Kč ). A na klidný spánek zavinutí do zavinovačky ( včetně ručiček ), ne každé dítě to má rádo, ale syn pak krásně spal. A pro sebe bych si uvařila silný krůtí vývar s nudlemi a masem, takže mít v mrazáku maso na polévku 🙂.
@kuliseks malýho trápili fakt fest, takže jsme vyzkoušeli všelicos. Používají to i dospělí když je něco bolí. Zkoušeli jsme kapky, rourky, masáže. Nic nepomáhalo. On by to každrj nedal, protože po tom může vyskočit vyrážka, ale malej v pohodě. No stačili 3 dny a už se protáhne a prdí. Ale každému to nepomáhá. A jsou to takovýhle pásky, který se lepí na postižene místo v našem případě na bříšku a stáhnou ti to bříško. Podle mě to prostě furt masíruje jak sebou házejí. Hlavně aby to lepil někdo kdo to umí a má certifikát
Kromě klasických věcí, co se dočtete všude tak doporučuji Bepanthen jak na bradavky, tak na zadeček miminka, co se týče jiné kosmetiky tak je lepší kupovat v menším, já měla nakoupenou velkou výbavu od seba medu a malý se mi po tom osypal :/
Maminky, proč se všude řeší ty dětské nůžtičky, můžou být i kleštičky, se kterými jsem roky spokojená pro sebe? S desinfekcí počítám.

Lieh na pupik, kvapky na prdiky, krem na opruzeniny.. a kojaci caj 🙂