icon

Entonox při porodu - funguje nebo ne?

jjajina
19. srp 2018

Ahojky, chci se zeptat zda jste některá využila při porodu zda vám pomohl na zmírnění bolesti nebo je to jen placebo efekt

lady5
19. srp 2018

Já ho měla a bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat. Bolelo mě to, ale bylo mi to úplně jedno😀 Vždycky říkám, že bych to občas potřebovala do práce když mě někdo naštve.

ester34
19. srp 2018

Já ho měla a na mě to nějak nefungovalo, když jsem se nadýchala moc, tak mi bylo tak akorát divně od žaludku a motala se mi hlava...Je ale pravda, že klasické kontrakce břicha jsem snad ani neměla, ale zato šílené křížové bolesti a na ty to bylo bohužel slabé...

jjajina
autor
19. srp 2018

@ester34 A nabídky ti nějakou jinou variantu na rušení bolesti nebo jsi to vydržela

jjajina
autor
19. srp 2018

@lady5 a kdy ti ho nabídly až někdy ke konci první doby nebo dřív

jaaaninda
19. srp 2018

Měla jsem, domluvila jsem si ho už na příjmu. Při malém nádechu se nedělo nic a při hlubokém nádechu jsem začala zvracet. Už jsem ho pak nezkoušela. Tak za ten jeden nádech 400Kc 🙂 můžu být ráda, že nechtěli plnou částku 🙂

ester34
19. srp 2018

@jjajina Oni mi nenabídli ani ten entonox, řekla jsem si sama...měla jsem velmi dlouhý porod a jediné, co mi porodnice poskytla, byla extrémně nepříjemná PA, která jednou za dvě hodiny nandala pásy a mrkla, jestli je nějaký posun, a to bylo vše...jestli mám křížové kontrakce nebo něco nepotřebuji jí bylo úplně jedno...neporadila ani s dýcháním, nic...porod mě čeká po druhé a chytám se na kurz hypnoporodu a mám domluvenou dulu...

lady5
19. srp 2018

@jjajina těžký odpovědět, já tam přijela, měla jsem prasklou vodu na box mě přivedli v 9 a v 10:35 se narodil🤣 takže tak nějak v půl 10 mi ho dali a pak i na šití.

jjajina
autor
19. srp 2018

Děkuji za odpověď...

ttm
Autor odpověď smazal
lady5
19. srp 2018

Je fakt zajímavý kolika lidem po tom je špatně přitom já to dejchala a když mi tu masku chtěl na chvíli podržet tak jsem ho málem zabila🤣 dejchala jsem a bylo mi fakt dobře. Pak jsem přestala a ono to hned vyprchá tak jsem dýchala dál🤣

jjajina
autor
19. srp 2018

Me zase zaráží, že dnes ho nabízí skoro každá porodnice, ale informaci co se týče zkušeností rodiček s entonox3m k nalezení moc není a když tak jsou většinou staršího data...

alboo
19. srp 2018

@jjajina vyuzila jsem ho pred 4 lety v krči. Za mě super. Ale chce to poslouchat poradne pokyny, myslím že chvíli prostě dychat normálně, udela se hladinka a pak když je kontrakce tak dychat víc. Já vlastne jakoby ty kontrakce, jejich vrchol, zaspala. Za mě fakt hodne dobrý. Ono v momente kdyz odpadnes tak ho prestanes dychat a tím zas prijdes k plnemu vědomí. Já ho teda vyuzila i na siti a to mi ho pak podrezela PA

alboo
19. srp 2018

@jjajina A ještě teda jsem poměrně citliva na většinu léků A entonox mi opravdu ok

dzungala
19. srp 2018

a jak dlouho se může ten plyn inhalovat? Můžu to fetit celý porod? Nebo má člověk jen omezenou dávku? Láká mě to víc nežli epidurál. Ale chtěla bych to i na šití a vůbec prostě na tlumení bolesti po celou dobu, ale to mi nikde asi nedovolí, že?.. Nebo jak dlouho jste inhalovaly?

alboo
20. srp 2018

@dzungala tak já ho měla na poslední 2 hodky možná ani ne

plundrichovairena
26. srp 2018

Já ho měla na poslední 2 hodiny porodu a krom toho, že jsem jeho pomoc zaregistrovala asi 2x, tak za mě žádný zázrak. Ale je možné, že po předchozích 20 hodinách porodu jsem už prostě nebyla schopná správně inhalovat.

ester34
26. srp 2018

@dzungala Mě to tam nechali několik hodin a PA říkala, že při dlouhém porodu se dá i dokoupit další láhev, takže asi to můžeš mít hodně dlouho...

dzungala
26. srp 2018

@ester34

a pomáhá? Nefunguje jen na pár kontrakcí? Zvažuju kvůli tomu rodit v jiné prodnici, než v té, ve které jsem byla dvakrát spokojená, ale ta jako jediná v našem kraji tuto možnost nenabízí s odůvodněním, že je to málo účinné a preferují epidurál na tlumení bolestí.

Aby to nebylo pak zklamání, že si dáchnu a stejně se z těch kontrakcí zase poseru😠

Já si to naivně představuju ak, že si ho budu dávat celý porod i na šití a je mi jedno, kolik za něj zaplatím (já nechci epidurál, špatně snáším píchání do páteře).

ester34
26. srp 2018

@dzungala Už jsem to tu psala, mě se po něm chtělo zvracet a motala hlava, měla jsem hrozné křížové bolesti a neměla jsem ani pocit, že by pomáhal...

sasui1
26. srp 2018

Ja jsem si jednou nechala pichnout epidural. Podruhe entonox... Oprkti epi je fajn ze "zabira" hned.... Ja teda dychala jen prii nastupu kontrakce potom uz ne a jen se vezla na oblacku 😀 presne jak napsal nekdo vys... Ne ze by to nebolelo... Ale je ti to jedno 😀 za me velka spomojenost!

odula
26. srp 2018

@ester34 já měla křížový a pomáhal... totálně jsem se zhulila a vtipkovala s asistentkou. až jsem pak měla morální kocovinu 🤣 ne,prehanim. ale pomohl mi hodně. byla jsem vyčerpaná a opravdu mi to pomohlo se trochu zrelaxovat. zasadni u toho ale je koncentrace toho plynu. u druhyho porodu moc kysliku, a taky jsem to vdechovala špatně- a nic moc.bylo mi blbe.