Hamiltonuv hmat u 2. porodu

vanilysky
27. dub 2019

Ahoj, chci se poradit. U 1. porodu se me Dr zeptal asi 3 dny pred termínem jestli chci hamiltonuv hmat, ze to pomáhá k porodu (byly předpoklady, ze mimco bude hodne velké), ja o tom tehdy nic nevedela a tak jsem řekla, ze ano. Nakonec to bylo hrozne, jeste ten den me začal bolet podbrisek, vecer uz to byly bolesti, ze jsem nemohla spát a měla kontrakce, vana nepomahala a tak jsme jeli ve ctvrtek ráno do porodnice, kde mi řekli, ze kontrakce sice mám, ale vůbec se neoteviram a porodila jsem az v patek o půl 10. rano, takže jsem prožila zbytečne akorat spoustu hodin strasne bolesti. Ted cekam druhé mimi, jsem 39 +1 a včera na kontrole mi Dr zase chtěla udelat Hamiltona, ptze i druhé mimco také vypada vetsi (1. měl 3790 g a u 2. mi ted vypocitali 3600 g), ja to odmítla, ze do terminu porodu urcite žádné vyvolávání nechci, ale trosku se bojim, ze když neporodim do příštího pátku, kdy mám termin, tak uz mi ho budou chtít udelat opravdu nebo proste to nějak vyvolat. Mate některá zkusenosti s hamiltonem v případě 2. porodu a konkrétně v den terminu nebo po terminu? Ptze prožít tolik hodin v bolestech zase bez otevírání vázne nechci :/.

zrzeckas
27. dub 2019

U kazdeho tehu je to jinak.... Me ho treba u prvniho mimca delali dvakrat a prvni nic a trochu zabral az druhy a to treba ani nebyly zadne nejake velke bolesti..... Nekdy nezabere vubec, jinak by mel do dvou dnu.... Takze ti nikdo nezaruci, ze u druheho to bude stejne nebo to taky treba vubec nezabere

misicka1988
27. dub 2019

@vanilysky Mě nepřipadá ten odhad mimča tak velký na to, aby museli museli dělat Hamiltona nebo vyvolávat dříve.. U posledních dětí mi ho sice také dělali, ale až minimálně po týdnu přenášení, kdy už byly porodní cesty úplně připravené. Syn měl 3760, a dcera 3740. Podle mě celkem normální váha. ( prvním dcera se narodila 39+0 3120). Myslím že když se Hamilton dělá brzo když ještě není vše připravené, může to dopadnout jako u tebe.

lv
27. dub 2019

V den termínu, v poledne, večer byla malá na světě, stejně chtěli den na to rano vyvolat

smajlinka22
27. dub 2019

Na termín mi paní doktorka řekla, že je vše pěkně připravené a jestli chci Hamiltona. První porod jsem měla vyvolaný tabletkou, to jsem zažít znovu opravdu nechtěla. Hamiltona mi tedy udělali, v 7.19 ráno příjezd do porodnice, v 10.01 malý na světě. Porod krásný, bez chemie, bez poranění, malý 4010gramů 🙂

jannym
27. dub 2019

Odhad je jen odhad a to hrubý - já měla u první odhad 3600 +-200g a dcera měla 4060g, syn byl ještě větší 4210g, obě tedy rozené s pokusem o hamiltna ale dceru jsme maličko přenášela, hmat nezabral rodila jsem až za týden a to ten den kdy bych jinak musela na vyvolání, syn se narodil přesně 32 hod po provedení hmatu, bohužel to byl překotný porod, takže doma za asistence dispečerky záchranky, bohužel nikdo nedokáže vidět do budoucnosti a ani odborný odhad nemusí být nic zázračného, dr mě taky přesvědčovala už od 38 týdne, že jako by se to dalo zkusit dovolila jsem až ve 40 týdnu, přišlo mi, že dřív to nemá cenu, kdyby chtělo ven tak jde...proč mu zbytečně ťukat na dveře

gruyerre
27. dub 2019

@vanilysky Já jsem si o Hamiltona sama požádala při obou porodech, protože stokrát radši, když se to rozjede tímto vcelku šetrným, málo rizikovým a pro dítě zdravějším způsobem a pak následuje přirozený porod, než nechat si ho vyvolávat tabletkama, mít napichlou kanylu, nechat do sebe téct oxytocin a nesmět se ani napít. Jako jo, bolí to jak svině, ale je to chvilka. Fakt bych ti radila, pokud už by mimčo mělo jít ven, zkusit ho vyvolat touto cestou. Hodně zdaru.

fly80
27. dub 2019

Mě udělala doktorka Hamiltona čtyři dny po termínu. Další den ráno mělo jinak nastat vyvolávání porodu. Asi v devět, deset udělala Hamiltona. Pak se nedělo nic. Ve 13 :45 mě pichlo v břiše, ve 13 :50 první kontrakce a dcerka se narodila ve 14:25 😁 a to jsem nebyla den před tím otevřená vůbec a na porod se prý nic nechystalo. Jen mimčo bylo hodně nízko, ale to už dlouho před tím. Neboj se toho 😉

hanulkaha
27. dub 2019

Me ho naopak doktor v den terminu odmitl udelat, ze "co s tim Hamiltonem porad vsechny mame"...😕
Udelala mi ho az jina lekarka 9 dni po terminu a druhy den byl maly na svete, porod temer překotný 😁 dalsi den jsem mela nastoupit na vyvolani. Vahovy odhad byl 3700g a tak i maly skutecne mel. Ted v pondeli jdu den po terminu na prvni kontrolu do porodnice, tak jsem zvedava, jak na tom jsem a uvidim 😉

lnk84
28. dub 2019

@vanilysky Všeobecně podle moji zkušenosti je každý další porod snazší a kratší..Ja měla první porod asi 17h a druhý už jen 5 hod a bolesti jsem zvladala lépe..a hemilton na to asi nemá vliv..

vanilysky
autor
28. dub 2019

@lnk84 tak v to taky doufam, ze druhy porod bude lepsi 🙂 ale konkrétně u toho prvního porodu si myslim, ze na to Hamilton vliv měl, je dost možné, ze kdyby mi ho ten Dr neudelal jeste pred termínem, tak mi to zkrátí 1 den bolesti bez otevírání a kontrakce by proste prisly az by bylo mimco pripravene, zacla bych se otevírat a normalne by mi praskla voda...znám i několik případu z okolí, kdy mi to same říkaly maminky, kterým ho Dr také udělal u prvního porodu. Pokud na tebe hamilton nepůsobil, buď za to rada ;) ja si protrpela pres 30 hodin v bolestech, kdy otevírat jsem se začala az v posledních asi 9 hodinach, proto mám nyní z Hamiltona velký strach a vím, ze pred termínem ho nechci, pak ale asi budu muset uz...proto me zajima názor těch, kterým byl dělaný v den terminu nebo po terminu a nejlepe u druheho porodu

lnk84
29. dub 2019

@vanilysky U druhého porodu mi ho dělali den po termínu, další den večer mi odtekla voda, ale kontrakce nepřišly, takže další den večer mi porod vyvolavali. U třetího se po hamiltonu nestalo nic, takže taky klasicky vyvolávali a u čtvrtého mi druhý den praskla voda a kontrakce zaplaťpánbůh přišly, takže jsem jednou porodila normálně 🙂 Ale myslím, že při každém dalším porodu už to tělo ví co dělá, proto to jde lépe. Za mě je nejlepší se při porodu co nejvíc pohybovat, stát na nohou, ve sprse, aby se ty cesty oteviraly gravitaci..

rajani
29. dub 2019

Hamilton se řadí mezi způsoby vyvolání porodu se všemi důsledky a benefity. Bylas poucena řádně, kdyz bys davala (ne) souhlas?
Ja mam přístup,, ze do porodu by se melo vrtat az kdyz je patologie. Patologie neni velke dite, velke dite neni 3800g. Kor vyvolavacky u velkych dětí umí zpusobit prusery samy, ne velikost ditete, ale ze nazenes ditko ne zcela pripravene, správně nalehajici do porodních cest.
Těhotenství trva +-14 dni 40 týdnů. A tehdy si myslim, ze ma mimčo pravo se dopect a prijit v cas jaky potrebuje.
Ps deti v posledních tydnech nabiraji max 100-200g.
A ještě usg odhady jsou jen odhady, hodne záleží na lékaři jak dobře umi merit. Sice je chybovost udavana +-500g u terminovych deti. Ja mela zkušenost, ze dcerka byla zmerena usg na 2800g. Byla to blbost i pohmatem bylo citit, ze to bude min 3500-3800cvalik.nakonec 4100. Na prostinovou vyvolavacku jsem se jim vyprdla, pres straseni smrtí, se mala narodina 42+2. (jen jsem je donutila udelat prutoky, ktere mela nadprůměrně hezké, odhaduji ze byl i špatně určen termín porodu, dle vsech znamek donosenosti. (a absence prenosenosti novoska)

lipli
2. kvě 2019

@vanilysky U druhého porodu jsem si hamiltona nechala udělat a porod byl překotný, od prvních kontrakcí se Patrik narodil do 2 hodin. A cca do 14 hodin od provedení. Takže za mne ano.

myjusiatko
2. kvě 2019

Nevidim duvod na hamiltona ani po terminu. Vsak rekni, ze nechces ani pak. Nemuzou te nutit. Ja mela prvni 3830g, nikto mi hamiltona necpal. A druha mela 4200g a to same. Zacala jsem rodit normalne sama, bez pomoci a porodila jsem super. Bez poraneni. Ja bych do hamiltona nikdy nesla.

hanulkaha
3. kvě 2019

@vanilysky uz jsem jeden koment psala, tady je pokracovani... Byla jsem ve stredu 3 dny po TP, mimco normalni velikosti, vse OK. Ptala jsem se dr. na jeji nazor na Hamiltona, rekla mi, ze po terminu je pro ho zkusit, ze je to nekdy lepsi podporit takto, nez potom medikamentozne vyvolavat porod, kor u druheho tehotenstvi, tak jsem si ho na me prani nechala udelat... Dnes jsem 5.den po TP, od te stredy mi pouze odchazi zatka, nic vic, na porod to zatim moc nevypada. A jak jsem psala vys, u prvniho ditka jsem si ho nechala udelat az 9.den po TP a to pomohlo, druhy den se maly narodil 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru