icon

Hypertrofický novorozenec=velké mimčo

helmon
2. říj 2015

Ahoj maminky,prosim,ma nekdo zkusenost s narozenim velkeho mmimca a jeho naslednym zdrav.stavem?Narodilo se nam skoro petikilove mimi a mam strach,zda to nebude mit pro nej do budoucna spatny vliv. Diky moc vsem

lucie255
2. říj 2015

Tak asi záleží jak velicí jsou rodicove..... asi nemáte 160cm a 50kg ☺myslim ze to na nej nebude mit vliv

barulina
2. říj 2015

@lucie255 nebude to. určovat velikost rodičů. já jsem malá byla jsem i stihla a měla jsem velké dite

helmon
autor
3. říj 2015

@lucie255 tak asi takhle mam nejak miry.ja ze maly je porad udejchanej a ma delsi adaptaci

rousse
3. říj 2015

taky máme nadmíráka (ne teda 5 kiláska, ale malá měla 4 rovné a 54 cm) a na funkci to nemá vliv 😎 jen každý, kdo ji vidí, tak vždycky zvolá, že je jak roční děcko (což je pravda, v 7 měsících má před 9 kilo a vel. 74 už pomalu vyřazuju🙂 Ale u nás je to vyloženě genetika: já mám sice 164 cm a mám původně štíhlou postavu, ale manžel má 196 cm a přes metrák, takže jsme s tím tak trochu počítali🙂

helmon
autor
3. říj 2015

@rousse no my s manzelem nejsme ani jeden cahoun,ma prumer 175cm a ja o deset mene.takze nas boban je proste boban veliky.jen aby byl v poradku,kdyz nema byt po kom tak velky🙂

rousse
3. říj 2015

@helmon jo manžel to tak má taky - rodiče měli max 175 cm a on skoro 2 metry a taky ho to nijak nepoznamenalo🙂

evulina77
3. říj 2015

@helmon a neměla jsi těhu cukrovku?

helmon
autor
3. říj 2015

@evulina77 nene vubec,i vahu jsem mela klasickou

lenjii
3. říj 2015

My jsme rodiče průměrně velicí. Dcera se narodila a měla 4,5kg. Do ted roste rychle jak do výšky tak do šířky. Je stále v normě podle doktorky. Ovšem opravdu nevíme po kom to má, protože nikdo v rodině veliký není 😀 Široká je po tatínkovi. Vše je v pořádku a věřím, že bude. Měla jsem rodit dříve, byla to chyba mojeho gyndaře, který nepřeměřoval a pak na prvním minitoru ve špitále se všichni zhrozili nad odhadem.

rousse
3. říj 2015

@lenjii jojo u mě to taky doktoři nijak nehrotili - když mi na zač. těhu měřila pánev, tak říkala, že to je tak na průměrné mimčo, větší by mohl být problém. Když mi ve 30. týdnu naměřili 1985 g, tak se všichni děsili, ale nakonec mě nechali ještě týden přenášet 😒 ale ve výsledku jim to nevyčítám - kdyby měla každá ženská tak pohodový porod, jak já, tak jsou před každou porodnicí kilometrový fronty😀 za 2 hoďky byla venku, já bez nástřihu jen 9 stehů 😀 jen ta vytahaná vana na břiše mi zůstala :-/ fakt jsem měla pupek monstrózních rozměrů🙂

lenjii
3. říj 2015

@rousse tak to jsi měla dobré, mně vyvolávali a po devíti hodinách mě stejně vezli na císaře, protože ta potvora nesestupovala i když jsem byla už nachystaná 😀

rousse
3. říj 2015

@lenjii což je při té váze docela popření zákonů fyziky 😀 ale asi je to dobře - 4,5 kila už je dost - to tlačit přirozeně....pfff.... to si nedokážu představit🙂

andrejinda
3. říj 2015

Ahoj,
mám dvě děti - holčička měla 4 kilča, 54 cm a malej 4,25 kg a 54 cm...ale my jsme s manželem oba vysocí a taky jsme měli kolem čtyř kil, když jsme se narodili. Podle mě to může být i dědičné, což mi doktoři i potvrdili, možná jste měli někdo v rodině taky větší mimčo? Myslím ale, že to nebude mít žádný vliv na další vývoj, jen budete mít doma pořádného chlapa...naší malé jsou teď čtyři a půl a nosí velikost jako na 6-7 let🙂 A.

lenjii
3. říj 2015

@rousse no měla byt venku tak o 14 dní dříve. Měla jsem úplně zkalenou vodu.. fuj 🙂 Přístě budu asi stejně na rizikovém, tak mě budou hlídat více 🙂

melodygirl
3. říj 2015

@helmon Moje dcera měla 4,40kg , já mám 177, manžel 185, jeho dcera z prvního manželství je vysoká 183cm a její máma jen 169cm. Manželův táta je vysoký, tak je to po něm. Ve 3,5 letech nosí dcera velikosti na 5 leté.

mollyweasley
3. říj 2015

@helmon Do budoucna to hodně i záleží na tobě 🙂 Já jsem do roka poctivě nedávala cukr, pečivo teď v roce a půl má tak jednou týdně. Prostě zdravá výživa, ale ta je fajn pro jakékoliv dítě. Je lepší nastrouhat jabko než dát slazenou přesnidávku s piškotama. Nejenom na rýži a těstovinách se dá vyrůst, existuje i pohanka, bulgur, jáhly, kroupy. Zelenina minimálně dvakrát denně, jogurty neslazené co nejdéle je bude chtít. Ale teď samozřejmě jenom kojit (pokud se daří), ze mě vyoperovali 4,5kg pucla a za prvních pět dnů, co byla doma z nemocnice, přibrala půl kila. Dávala tak kilo za měsíc, co byla jenom plně kojená. Teď má rok a půl, 85 cm a 11,5kg. Takže normální dítě.

helmon
autor
4. říj 2015

@rousse no ja prave rodila prirozene

melodygirl
4. říj 2015

@mollyweasley no výšku ale stravou neovlivní, ta je dána geneticky. I kdyby se člověk snažil a šel do extrému tzv "nezdravým" způsobem podtrhnout růst, tak z toho vyleze hubené vysoké dítě. Jinak samozřejmě zdravá strava je základem prevence proti dětské obezitě.

mollyweasley
4. říj 2015

@melodygirl Vsak ja jsem o vysce nic nepsala.

rousse
4. říj 2015

@helmon 5kg??? Tak to smekám až k zemi 🙂

helmon
autor
5. říj 2015

No byla to fuska🙂ale jsem ok,mimi prospiva,tak snad budeme mit dal vse v poradku.

verca0
19. led 2016

Mě se narodil 4,5 kilový syn a že by měl potom nějaký zdravotní problémy to ne. Jen mi nikdo nevěří že jsou mu teď 2 měsíce. 😀 :Akorát já měla problém s tím, že jsem koupila oblečení vel. 52-56 a musela jsem za 5 dní nakupovat spoustu nových věcí 😀