Dobrý den, snažím se nějak zpracovat období po porodu. Nejvíc mě trápí, že mi hodně málo nosili miminko na kojení- po porodu za 4 hodiny, pak skoro za 11 hodin a pak za další 4 hodiny.. pak už byl u mě.
Je někdo, komu také takhle málo nosili miminko? Moc děkuji
to zní skvěle! děkuji za zprávu
@necci Na pokoji byly se mnou dvě po císaři, za jednou chodily se pořád ptát, kdy ji už můžou dát miminko na kojení, ona nechtěla, že nemůže vstát, měla ho nakonec druhý den. A nejdriv hokrmili umělym mlékem. Pak tam byla druhá po cisari, která měla miminko ještě v inkubátoru a docela se na ni zlobili, proc za ním nechodí s odsatym mlékem. Ja jsem kojila každé dvě hodiny.
Dovezli ho půl hodiny po mně a kojila jsem jak se nám chtělo.
Ja rodila po půlnoci, v 6 rano dovezli dite a pak uz ho nikdo nikam nebral.
Nevím přesně, po jak dlouhé době mi ji nosili, ale bylo to taky třeba po 4 hodinách, protože jinak dcera spala, neplakala a byla spokojená. A myslím, že nejsou příliš vypovídající komentáře těch, kteří měli děti hned u sebe a tím pádem si kojili dle svého.
U prvniho jsem ho mela porad u sebe. V porodnici to bylo fajn, ale pak jsem mela deprese a kdovico. Rozhodne to nebylo slunickove a to jsem nemela zadne trauma.
U druheho jsem mela postepiduralni syndrom, ktery mi neverili. Chovali se ke me hrozne, kdyz privezli syna, tak ho pak nikdo neodvezl a ze se mam starat. Nekdo mi k tomu ukradl vlhcene ubrousky a tak jsem omdlevajici s totalni tmou pred ocima nosila dite k umyvadlu a to jsem pritom nebyla schopna vstavat a kojit ho - naroz ho umyvat pod kohoutkem. pak jsem se svezla k zemi na chodbe cestou k sesterne s malym ve voziku, kdyz jsem je sla poprosit, ze to fakt nezvladam a uz to slo.
Bylo to strasny. Kdyz pak uznali moji diagnozu, tak mi ho uz nevozili zase vubec. Do toho me nacpali lexaurinem - no ten uz jsem teda potrebovala pote jak se ke me chovali. Nicmene jsem to prekonala a nasledne to bylo doma mnohem lepsi nez s tim prvnim 🙂
Takze za me neni uplne dulezite, jak to bylo v porodnici. Hlavni je to v sobe srovnat, prijmout a prekonat 🙂 a vzit si z toho ponauceni pro priste 🙂 domluvit se, ozvat se, nebo jit jinam 🙂
Já sem tedy byla s miminem pořád, až na nějakou půlhodinku, když nás přebírali na odd. šestinedělí. Přikládala jsem de facto stále a zcela podle sebe. A teda zvlášť s druhym mě absolutně nikdo nekontroloval a neprudil.
A nemůžeš ho mít u sebe a kojit si podle sebe?
Taky mi chtěli odvážet miminko, ale nechápala jsem proč, chtěla jsem si ho nechat u sebe a v porodnici to respektovali.
@necci já jsem holky od sebe nikdy nedala ani na minutu. Ač s tím měli problém u obou porodů a dost velký. Ty jsi byla na CS, že jsi měla miminko takto od sebe? Tam pak bývají pauzy různé podle provozních okolností
Obě děti hned u sebe, žádná pitomá separace 🤷
děkuji i moc ostatním, to muselo být moc fajn. Já jsem rodila poprvé, následně akutní císař pro nepostupující porod. Vyčítám si, že jsem si o něco neřekla, ale byla jsem hrozně vyčerpaná
@nelly_strokova děkuji moc za zprávu
První syn byl týden na jipu v inkubátoru a chodila jsem za ním po 3 hodinách, dceru jsem si v náruči odnesla z porodního sálu a ani minutu nebyla beze mě.
Prvni dite jsem fakt nepochopila, proc ze mi ho daji az za 4h, ztratila jsem hodne krve a manzel s "vyjednavanim" nepomohl... navic chteli to debilni vazeni, takze jsem kojila co 3h.
U druhyho jsem jim oznamila, ze bude neustale ve stejny místnosti jako ja a na vazeni pred a po jim kaslu. Kdyby se jim to nelibilo, odesla bych jeste ten den. Nakonec cely 3 dny pohoda, nikdo se nas ani nevsiml 😄
Ale po cisari to bude jiny. Podle toho jesrli uz chodis atd
S prvním synem jsem chytla totálně přecpanou porodnici (Podolí malovalo, většinu porodů stahoval Motol), takže první den a půl po porodu jsme byla na jiném oddělení, že syn a musela jsme já chodit na kojení za ním. Doporučení bylo "oni prvních 24 h stejně nemají hlad, tak se občas stavte, ale spíš, ať si to zkusíte" - byla jsem tam za ty první dny asi 5x, nikdy v noci a tak. Stejně jsme neměla mléko (vyvolávaný porod, tělo zjevně "ještě mělo čas"), takže jsme začali pak dokrmovat. Reálně jsme se rozkojila až doma a kojila do 2,5 roku.
Se druhým synem jsme byly na pokoji od začátku spolu... a sestřičky trvali na tom, že mám kojit po 1,5 hodině, hlavně v noci. Syn měl problém s přisátím, buzení ho akorát rozčilovalo (a mě taky). Z porodnice jsme odcházeli s kloboučky... techniku přisátí pak vymakali doma během dalších asi tří týdnů a kloboučků se zbavili.
Takže přístup ve stejné porodnici u dvou dětí naprosto odlišný a nemyslím si, že by staršího poškodilo, že se mnou těch prvních asi 30 hodin nebyl.
A proč ti miminko na kojení "nosej"? To se jako ještě někde dělá? Vždyť dítě má bejt normálně u tebe, pokud to váš zdravotní stav jen trochu dovoluje.
Po 4 hodinách nic moc, ale pokud v noci dítě spí, zas bych viděla jako důležitější, aby ses vyspala ty, a dítě nechala taky spát, pokud spí.
Ja byla po cisari hodinu na ARO a pote jsem mela miminko hned u sebe, i v noci. Nemohla jsem vstavat, ale v polosede slo syna prendat ke mne, nakojit, vratit i prebalit. Chtela jsem ho mit u sebe
@necci po císaři kdy se mala narodila v 14:30 mi ji přinesli až v 21:30. Pak az druhý den až někdy dopoledne. To uz mi ji tam nechali pres den s tim ze mi pomáhali kojit a kdyz to nešlo zase ji odvezli na dokrm. Ale pres den uz jsem ji tam mela vzdy. A pres noc si ji nechávali. Myslim ze tak 3 noci celkem ji meli jen oni abych jakoby jeste odpocivala.
@necci mě po císařů přinesli ukázat asi za 4 hodiny a pak když mě dali na normální pokoj druhý den. Měla jsem celkovou narkozu. Byla na umělé a asi 3 týdny jme jely prso + umělé, nebo prso + odstrikané. Než se naučila pořádně sát.
Nakonec jsem kojila 4 roky bez měsíce.
Obě dvě děti jsem měla hned u sebe. Po porodu udělali klasické vyšetření a dali mi je. Měla jsem je u sebe na pokoji a kojila si jak chtěla. Akorát mladší po porodu chtěli vzít,ať se vyspím ( konec porodu v 23h). Odmítla jsem. Byla jsem ráda, že je už s námi. Tak přece ji nebudu dávat pryč kvůli mému pohodlí sotva se narodila princezna.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ne, po nějakých 3 hodinach po porodu jsem mela mimco u sebe a kojila jsem si dle sveho.