Jak dlouho a jak moc je krvácení po porodu?

galaxy23
15. dub 2019

Chci se zeptat,jak dlouho se krvácí po porodu? A jak moc? Budu moct normálně fungovat nebo budu mít obavy z toho abych neprotekla? Mám koupený poporodní vložky ty s tím tulipánem,jsou prej nejlepší

jana31990
15. dub 2019

@galaxy23 to je u každé jiné já osobně jsem krvacela zhruba 4 týdny ale první 3 byli horší. A musím říct že jsem teda pak doma používala klasické menstruacni vložky a bylo to v pohodě. Je teda pravda že jsem je musela opravdu často měnit obzvlášť vždy po kojení. Ale jinak se mi nikdy nestalo že bych protekla. A normálně jsem přitom fungovala ( malá, domácnost, zvířata obstarat atd.) a vše bez problému. Ale jak říkám každá to má jinak. Hlavní je co se mi teda nejvíc osvědčilo skoro po každém kojení se osprchovat.

lachtanice86
15. dub 2019

@galaxy23 to má každá jinak. Krvacela jsem 4tydny a dost. Strach z proteceni jsem měla. Používala jsem 3 vložky najednou, podle doporučení v porodnici jsem se často sprchovala a vložky měnila. V noci jsem spala na podložce.

verusa110
15. dub 2019

@galaxy23 To nelze tak úplně říci, každá žena to má jinak...Já třeba krvácela pouze asi 2-3 dny a pak jsem už jen špinila, asi 4 týdny...

sudylichozrout
15. dub 2019

@galaxy23 ahoj, ja krvacela tyden opravdu hodne, dalsi jako pri zacatku menstruace a pak dva tydny lehke krvaceni, potazmo spineni. Dohromady 4 tydny. Prvni menstruaci jsem pak dostala za 7 mesicu.

calvac
15. dub 2019

@galaxy23 Zalezi, ja mam po dvou cisarich a krvacela jsem vzdy tak asi tyden a pak jsem spinila. Kamosky po prirozenych porodech ale krvacely mnohem vice a dele. Fungovat se da. Kolem mimca proste musis. Drz se.

Já krvácela fakt minimálně celé 6 ti nedělí a ne málo. 🤔Ke konci už lepší ale pak ještě špinění do 8tydne. Takže mám asi tu horší variantu🙄 ale jakto budeš mít ty. Nikdo neřekne.

codal
16. dub 2019

Nejhorší byl první týden, to jsem opravdu několikrát protekla, navíc první dny ze mě padaly velké kusy, takže tam je opravdu potřeba jich používat více najednou a často měnit (měla jsem stejné jako ty a jsou fajn). Používala jsem síťované kalhotky, líp to ty vložky drží. Další dva týdny jsem to pak měla jako hodně silnou menstruaci, to už jsem byla schopna to uhlídat a neprotekla jsem,ale pořád jsem nosila poporodní vložky, i několik najednou. Pak jsem krvácela ještě asi 14 dní,ale už to bylo spíš jen takové špinění a to už jsem nosila běžné vložky a (teda ty největší nebo noční) od Naturelly, nejsou moc vhodné ty,které jsou umělé, pořád to musí větrat. To už jsem nosila normální prádlo. Když jsem šla na prohlídku po šestinedělí, už jsem byla v pohodě.

marketanova
16. dub 2019

Dobrý den, jaké používáte intimní mýdlo?

petulkava
17. dub 2019

Já krvácela hodně asi jen 1 den a pak už to bylo každý den méně a méně a asi po 2 týdnech už jen špinění a poslední týden šestinedělí už vůbec nic. Používala jsem taky porodnické vložky s tulipanem, ty byly dobré hlavně na začátek, a pak myslím od Hartman, ty jsou kratší než s tulipanem a stačily mi. Nikdy jsem neprotekla, žádné kousky neodchazely, poctivě do konce šestinedělí jsem nosila porodnické vložky a síťované kalhotky (ke konci už bavlnene) a myla se jen vodou.

marketanova
24. dub 2019

Když se začne se sexem po porodu, je vhodné používat nějaké lubrikanty nebo raději počkat delší dobu?

galaxy23
autor
16. kvě 2019

Holky díky,jelikož mám porod za sebou tak je pravda že každý krvácí jinak,jelikož jsem se natrhla (12 stehů) tak jsem ztratila hodmě krve a asi díky tomu krvácím jako při slabé menstruaci

verusa110
29. kvě 2019

@marketanova My sexovali 4 týdny po porodu (jakmile přestalo špinění-krvácela jsem cca 2 dny) My lubrikanty používali a bylo to super🙂 Už jsem se nemohla dočkat😅

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru