icon

Jak dlouho se hojíte po císaři v celkové anestezii?

gable
14. čer 2012

mám tři týdný po sekci a zdá se mi,že mě jizva bolí více než prvních čtrnáct dní. Jak dlouho to bude asi trvat, než se to upraví a jak to bylo u vás?

ffiinnkkaa
14. čer 2012

Tak 3 měsíce - a to jsem nebyla v celkové 😒

ronyx
14. čer 2012

U mě to trvalo dost dlouho.Minimálně měsíc a půl,malý má půl roku a ještě stále mám jizvu trochu necitlivou. 😉

sariky
14. čer 2012

ja jsem 7 tydnu po sekci a jizva (nebo spis cele bricho) po namaze (napr. i pri chuzi) porad trochu boli. jestli te to ale boli cim dal vic, tak si radeji skoc na gynekologii, at te zkontroluje dr., protoze bolest by mela spis ustupovat a ne silit 😒 hodne stesti

romcovaklarka
14. čer 2012

Tak asi to bude hodně individuální, mě už v porodnici nebolela nijak zvlášť s výjimkou vstávání z postele, 6 dní po porodu jsem řídila, nosila malého s autosedačkou a dala jsem si i malý sprint (když se mi sepnul monitor dechu a já byla na zahradě 😅). Po těch 3 týdnech už jsem o ní dá se říct nevěděla, pokud jsem nedělala nějaké pohyby, kde se vyloženě zatíná břicho, jako je třeba to vstávání z lehu. Koncem 6nedělí mě už bolela jedině, když jsem nosila prcka v šátku. A obzvlášť jestli se ti zdá, že se to zhoršuje místo aby se to zlepšovalo, tak zvaž, jestli na sebe nenecháš pro jistotu kouknout.

diviska
14. čer 2012

Já jsem byla v celkové, navíc po preeklampsii. 3 týdny po sekci mě jizva rozhodně taky bolela. Já jsem chtěla hrozně nosit v šátku, takže jsem si občas malou do šátku dala, ale vydržela jsem to pár kroků! Pořádně nosit delší trasy mi šlo až tak po 5 měsících ale i tak byla pořád jizva cítit. Teď 10 a půl měsíce po porodu pořád jizvu docela cítím, ale nebolí!! Jen prostě o ní vím a někdy svědí, pálí nebo tak jako pne...pokud tě to bolí nějak moc, tak to asi normální není a zajdi si k doktorovi, ale to že jí ještě dlouho ucítíš, je asi bohužel normální!

hasky24
14. čer 2012

Měsíc určitě 😖 😢

jarkalada
14. čer 2012

víc bolet by neměla. Mně bolela stále víc jedna strana, a nakonec mi tam museli zavést dren. Radši bych si, být tebou, někam zašla, ať se ti na to kouknou

frufrunka
15. čer 2012

Já mám za sebou sekci a ještě jednu velikou operaci dělohy v jizvě po sekci (vlastně také sekce - zahnízdilo se mi v té jizvě embryo, které se potratilo, ale neodloučilo, tak ho museli vyříznout). V obou případech jsem už po propuštění z nemocnice o jizvě moc nevěděla, spíš příšerně, ale opravdu příšerně svěděla - hodně hluboko v břiše, že bych si tam nejradši píchla pletací jehlici a podrbala se tam s ní... 😅 Pokud Tě ta jizva bolí čím dál víc, určitě to normální není, řekla bych to doktorovi. Mě se to i po těch dvou operacích (teď mě čeká třetí sekce) zahojilo krásně, opravdu to nebolí. Jen ta jizva a okolí je necitlivé, to je pravda, po první sekci se citlivost ještě obnovila, po té druhé už ne - úplně spodní část břicha mám necitlivou a je to takový divný pocit...