Jak poznat kontrakce v těhotenství a jak je počítat?
Ahoj všem
Jak poznám kontrakce ? Chvíli je to dobré,a pak to bolí jak blázen. A jak se to počítá ? Jsem dnes 37+4 a je to mé první těhotenství a moc se v tom nevyznám. Břicho mi zatím netvrdne. Díky za vaše odpovědi.
@anonym_autor Říká se že kontrakce jsou pravidelné a zkracují se. Ale tak úplně bych se na to nespoléhala. Mně když začaly kontrakce, tak nebyly pravidelné, chvíli po 10 minutách, pak po 5, pak zas po 8...Prostě všelijak. Do porodnice jsem se dostala a byla jsem už na 8 cm, přitom jsem netušila že je to fakt porod, myslela jsem si že to jsou jen poslíčci. Takže lepší do porodnice zajet ať tě zkontrolují, abys neporodila doma...
A jaké jsou časté? Jak často se to opakuje?
Dej si sprchu nebo vanu a uvidíš. Když bolesti ustanou, byly to poslíčci.
Stáhni si aplikaci na kontrakce 🙂 já to kontrolovala přes to.... Já to poznala tak,, že mě to fakt sakra bolelo a bylo to pravidelné. 😁
Stáhni si aplikaci na kontrakce 🙂 já to kontrolovala přes to.... Já to poznala tak,, že mě to fakt sakra bolelo a bylo to pravidelné. 😁
@martivit92 a já u druhého porodu vůbec nepoznala že rodím. První byl vyvolávaný a to bolelo od začátku. Tohle byly jen takové ťukanečky. Kdyby mě tchyně neposlala do porodnice, tak asi porodím doma. Přišlo mi, že to nic není 😃
@martivit92 a já u druhého porodu vůbec nepoznala že rodím. První byl vyvolávaný a to bolelo od začátku. Tohle byly jen takové ťukanečky. Kdyby mě tchyně neposlala do porodnice, tak asi porodím doma. Přišlo mi, že to nic není 😃
@jancazao já měla oba porody vyvolané, druhý začal ve 22h a už jsem myslela, že snad rodím jaké jsem měla bolesti, nakonec jsem porodila až ve 12h poledne 😅 ... Závidím vám, já měla oba porody strašné 🙈😅
@anonym_autor Říká se že kontrakce jsou pravidelné a zkracují se. Ale tak úplně bych se na to nespoléhala. Mně když začaly kontrakce, tak nebyly pravidelné, chvíli po 10 minutách, pak po 5, pak zas po 8...Prostě všelijak. Do porodnice jsem se dostala a byla jsem už na 8 cm, přitom jsem netušila že je to fakt porod, myslela jsem si že to jsou jen poslíčci. Takže lepší do porodnice zajet ať tě zkontrolují, abys neporodila doma...
@klokanka31 souhlasím!Mela jsem to samé a byla děsně rada,ze jsem uz v porodnici,jinak bych asi porodila doma🙈
Já měla několikrát jasně citelně bolestivé intervaly přesně po osmi a postupně po pěti minutách. Pak to vždy najednou ustalo a nic 🙂. Takže za mě to bude spíš o pocitu.

Od začátku první po začátek další, měříš v minutách.. mně v den porodu začaly po 15minutách, celý den se to pomalu zkracovalo, po 8minutách kontrakcí jsem dala horkou vanu (rada od dr. buď se kontrakce rozjedou nebo zastaví), zkrátily se po vaně na pět minut, tak jsme jeli