icon

Jak správně oslovit porodní asistentky během porodu?

5. kvě 2023

Ahoj holky,asi blby dotaz,ale blíží se mi další porod a při prvním porodu jsem nevěděla jak porodní asistentky oslovovat (paní doktorko, sestřičko)🫣🤔pani asistentko mi přišlo divné 😁, hlavně v těch bolestech jsem nějak asi ani nevnimala jak se mi představují jménem a i tím jménem by mi bylo asi divné oslovovat,napr.pani Helenko...

zelenaesmolda
•
5. kvě 2023

oslovovala bych sestricko

slecnami
•
5. kvě 2023

Tak pokud ti nejde přes pusu to křestní jméno (a oslovovat ji nějak plánuješ 😃 - já toto neřešila a taky nebylo potřeba paní asistentku nějak často oslovovat 😉) , tak asi "sestřičko", zase tolik možností není.

klokanka31
•
5. kvě 2023

Asi sestričko, ale myslím si že není nějak moc důvodů oslovovat...

cilkat
•
5. kvě 2023

"prosím vás" ... ale to asi není to, na co se ptáš :D .
Myslím, že technicky vzato nemusí porodní asistentka být zároveň zdravotní sestrou, ale myslím, že nemocniční perzonál prostě musí na oslovení "paní doktorko" a "sestřičko" být zvyklý, bez ohledu na reálný titul.

autor
•
5. kvě 2023

@klokanka31 já při prvním bohužel na ne dvakrat musela volat, u nas jsou boxy a před nimi mají asistentky ,,mistnost,,... samozřejmě za nami chodili často, stěžovat si na ne nemůžu,ale jednou se mi udelalo špatně a po druhé mi praskla voda a v obou případech jsem nechtěla čekat až přijdou a přestože jsme měli zvoneček u postele,tak v mém případě jsem zrovna dvakrát byla mimo postel a jaksi jsem nemela sílu k té posteli a zvonku dosplhat.

autor
•
5. kvě 2023

@cilkat jj ,,prosím vas,, jsem volala, jen jsem si říkala, že je to takové,jak když na ně volám ,,hej, počkej,,😁

autor
•
5. kvě 2023

@zelenaesmolda
@slecnami ja si spíš říkala,aby jim to ,,sestřičko,, nevadilo, přece jen to jiná profese,ale zase jak píše
@cilkat asi by měly být zvyklé na různé oslovení bez ohledu na reálný titul(pokud to nebude nějaké protiva, která si na to potrpí 😄)

zelenaesmolda
•
5. kvě 2023

Myslim,ze jim je to uplne u prdele

hankaviki
•
5. kvě 2023

nebo titulem podle toho, který mají. paní bakalářko, paní magistro 🙂))

cilkat
•
5. kvě 2023

Ve chvíli, kdy myslím, ež ani nedojdu k posteli, je "haló!" zcela adekvátní oslovení na úplně kohokoliv 😉 . ... po pravdě oba porody jsme měla vyvolávaný... u prvního si asistentku nepamatuju vůbec, u druhého jen proto, že byla protivná a snažila se mě přesvědčit, že blbě dejchám... a že mi nemůže nechat dítě na posteli při bondingu, když otec není na pokoji...

finist
•
5. kvě 2023

Ze zkušenosti porodní asistentky vím, že nejčastěji nás oslovují ,,sestřičko", někdy doktorko. Ale správné je oslovení ,,asistentka." Je pravda, že u nás na pracovišti pracují pouze porodní asistentky ,tedy zdravotní sestry u nás nejsou.(por.sál,šestinedělí ,ambulance). My sami se představujeme jako porodní asistentka + jmèno. Občas k nám zavítá fyzioterapeutka,kterou ale též většina pacientů oslovuje jako,,sestra. Ale my mezi sebou a pacienty používáme oslovení ,,porodní asistentka,fyzioterapeutka.

marses
•
5. kvě 2023

Jsem porodní asistentka a říkají mi sestřičko. Nemám s tím problém.

marea2000
•
Odpověď byla odstraněná
•
krisstina93
•
10. kvě 2023

Myslím ze bych říkala normálně sestri :D ono pacientky moc nerozlišují, jestli jde o sestru, asistentku nebo třeba sanitářku apod, všechno jsou to sestřičky a jsou zvyklé na takové osloveni 😅 ale upřímně si ani nevybavuju, ze sem nějak potřebovala pa oslovovat a už vůbec bych v te chvíli, kdy ze mě leze dítě, nepremyslela nad vhodným oslovením nebo jaký má titul 😄