icon

Jaký jste měly 3. porod?

sandra1710
26. črc 2019

V lednu mě čeká 3 porod hrozně moc se toho bojím i kdyz ten první byl docela v pohodě bolesti začali cca 3:30 a mala byla ve 13:56 na světě s váhou 3006g ten druhý začal cca 23:30 bolesti nepravidelne voda odtekala a na sale když jsem byla na 7 prstů bolesti prestaly tak mi pichly oxitocin behem hodinky byl syn venku s váhou 3820g v 10:18 ale ty bolesti po te vyvolavacce byli nepopsatelne moc se bojim toho tretiho porodu

zelenaesmolda
•
26. črc 2019

@sandra1710
kazdy porod je jiny,i kdybys mela za sebou 10 strasnych porodu tak 11.muze byt naprosto v pohode a naopak.Nejak mi unika smysl tohohle dotazu,porodit to stejne musis,ted uz se tomu nevyhnes a aspon vis, co te zhruba ceka narozdil od prvorodicek.

verace81
•
26. črc 2019

Většinou co jsme se bavili s holkami u nás tak kdo měl rychlý porody tak to bylo podobné dlouhé a kdo si vytrpěl několika hodinové porody tak to měl i u třetího. Ale jak už bylo psáno každý porod je jiný já měla 1. za 4 hodiny 3500g 2. kolem 3 hodin 3930g a 3. byl za 2 hodiny 3000g spíš je bolestivější zavinování dělohy prý čím víc porodů tím víc to zavinování bolí. Ničeho se neboj až budeš mít mimčo v ruce veškerá bolest bude snesitelnější. Přeji ať máš pohodový porod a co nejméně bolesti😉

2hanah
•
26. črc 2019

@verace81 To s tím zavinováním jsem slyšela taky, že čím víc porodů, tím je ta děloha víc "vytahaná" a stahuje se většími kontrakcemi a o to bolestivěji, proto jsem se potřetí taky dost netěšila, čekal mě třetí císař a u dcery bylo zavinovàní i zbytek dost brutus, dva měsíce jsem se nemohla sesbírat, všechno mě bolelo a napotřetí, světe div se, vcelku pohoda, zavinovací bolesti nikde, jizva téměř nebolela, skoro hned jsem se i dobře pohybovala, taky jsem musela, doma jsem měla už dvě děti, takže se nemůžu ubránit dojmu, že hromadu udělá i psychika. Takže přeju jak štěstí a rychlost, tak i pohodu a zkus se přestat tràpit tím strachem.

fly80
•
27. črc 2019

První porod hrůza. 12 hodin a z toho 6 takové bolesti, že jsem omdlevala. Z konce si už ani skoro nic nepamatuju. Druhý porod prekotny, za 35 minut od první kontrakce. Tak asi tak.

beata.n
•
27. črc 2019

Ja mela treti porod krasny! Vsechny tri porody mi trvaly tri hodiny, ale kazdy byl jiny. Ale reknu jen jedno: velkou roli hraje psychika u porodu. Sama mam vyzkouseno. Prvni porod krasny, ac nic moc zaver. Druhy porod plne vyvolavany a sileny pro me. Soustredila jsem se jen na tu bolest a to je spatne. Tretii porod take vyvolan po odtoku plodove vody a kvuli spatnym ozvam. A opravdu pro me krasne vzpominky. Opravdu je potreba si uklidnit hlavu a vnimat bolest jinak....zavinovani dělohy me nebolelo ani u jednoho nejak hrozne. Preji hezke tehotenstvi a pokud mozno, co nejhezci porod.

mandala
•
27. črc 2019

Třetí byl podobný, jako ten první... S tím zavinováním dělohy je to pravda, strašná bolest...😰

misicka1988
•
27. črc 2019

@sandra1710 Tak první porod trval 9 hodin - 39tt - 3120 g, druhý porod 30 hodin - 41tt - 3760 g, třetí porod 7 hodin - 41tt - 3740 g. Třetí porod byl pro mě nejbolestivejší, ale zase nejkratší. Kontrakce byly tak silné až jsem zvracela, což se mi u předchozích porodů nikdy nestalo. Ale zavinování dělohy super, skoro vůbec jsem nic necítila, a zavinula se brzo a krásně. Až jsem se divila 😊

kackasona
•
27. črc 2019

Můj první porod trval cca 4-5 hodin a vše paráda i bolesti při porodu malé i po něm skoro žádné,druhý porod 5 hodin trval a po porodu již bolesti byly při tom zavinováním dělohy a třetí trval 3 hodiny bolesti tak normální a zavinování také byly,ale zase ne moc velké. Podle mě je to i tím jak je to svalstvo povolené hodně..nebo nevím. Každopádně dá se vydržet a dávají i od bolesti léky v porodnici,kdyby se nedalo vydržet. Přeji hodně štěstí at at to moc nebolí🌹

marcellkaks
•
27. črc 2019

První porod na termín přesně a vůbec žádná bolest, nastřihávali mě teda. Druhý porod o deset dní dřív a to už bylo horší ale dalo se to. oba porody od příjezdu po porod cca do 5 hodin. Oba kluci. Třetí porod holka, 12 dní přenášení, jela jsem s bolestmi ale dávali mi i vyvolávačku od příjezdu po porod 8 hodin a hrozný, otvírání co hodina to jeden prst, prosila sem sestru, že už jako nevydržím...vydržela sem a bolelo to z těch třech nejvíc. A ano zavinování bylo u třetí nejhorší. Ale každý to může mít jinak.

latkovkybrno
•
27. črc 2019

Můj třetí porod byl super rychlý (30min od první kontrakce po to, kdy miminko bylo venku), absolutně bez bolesti a fajn. Ještě, že jsem zrovna byla v nemocnici (byla jsem 12 dní po terminu a měla jít ráno na vyvolavani), jinak bych kvuli tw rychlosti porodila v soku doma. Syn mel 4,5kg a 56cm. Ani jeden steh 🙂

sandra1710
autor
•
27. črc 2019

@kackasona děkuji jsem straspytel bojim se i injekce netusim jak sem mohla vydrzet ty dva porody ale zvladnu i ten třetí budu muset 😂😉

sandra1710
autor
•
27. črc 2019

@latkovkybrno to je super to bych si prala také 😍

almara2
•
27. črc 2019

Pro mne byl udesny druhý porod, rodila jsem vaginální syna s míra i 5180g a 56 cm. Z třetího porodu jsem byla úplně v stresovaná a nakonec byl nejlepší a nejrychlejší. A to měl Klouček 5160g a 53cm. Hlavu vzhůru a žádný stres😉

latkovkybrno
•
27. črc 2019

@sandra1710 Jen jeste dodam, ze první byl sileny, trval skoro cely den a myslela jsem, ze umru. Druhy trval 12hod, ale vic v pohode. A treti fakt krasa. Rozdil mezi prvnim a druhym dva roky, mezi druhym a tretim 3/roky.

sandra1710
autor
•
27. črc 2019

@latkovkybrno ja rodila 2013,2015 a ted budu rodit 2020

sandra1710
autor
•
27. črc 2019

@almara2 tak to jste mela velké dítka doufam ze to zvladnu také

plksv
•
27. črc 2019

První porod dobrý, druhý nic moc a delší, třetí nejhorší a nejdelší. Čtvrtý nebude 🙂.

almara2
•
27. črc 2019

@sandra1710 určitě ano 😉

misicka1988
•
27. črc 2019

@sandra1710 Já rodila i v minulém století 😁 - 1999, 2005, a 2016 😁

fly80
•
28. črc 2019

@latkovkybrno jeee, já měla na vlas stejný porod. Taky jsem už byla v porodnici že se bude druhý den vyvolávat a malá se narodila sama, jen tedy za 35 minut 😂 a byla sem jen 4 dny po termínu.

babanci
•
1. srp 2019

Já měla třetí nejhorší. Byl tedy 9 let po druhém porodu, dítě 4 650 gr. Mít tenhle porod jako první, tak mám jen jedno dítě.

babanci
•
1. srp 2019

@misicka1988 Já rodila všechny v minulém století. 😀