icon

Jaký termín je nejlepší pro registraci k porodu?

6. led 2024

Zdravím,
řešíme dilema. Již mám od lékařky doporučení na registraci k porodu, v poznámce se píše 36.týden.
Můj dotaz se váže k tomu, že nás určitě čeká CS kvůli poloze dvojčat. Jde mi o to kdy se tedy registrovat, protože dle poslední MS bych se měla registrovat už za pár dnů. No ale dle utz nám to vychází o 5 dnů déle (a jsem si 100% jistá dnem početí který právě sedí na odhad utz). Chci se zeptat dle kterého termínu jste se registrovali vy.
Tím že to jsou dvojky a prospívají i teď v pozdějších týdnech tak bych je ráda “udržela” co nejdéle a proto nevím pro jaký termín se rozhodnout.
Zatím jsem tedy dle utz 32+0(dnes) a dle poslední MS 32+5, nejsem si jistá jestli to moc nehrotím 😄

hanka_12345
•
6. led 2024

j a bych to asi dala dle drivejsiho data a oni kdyztak reknou..ale lepsi driv jak pozdeji...nemyslim samozrejme mesic :D ale tech 5 dnu...

kleio
•
6. led 2024

Zdravím, lékaři se většinou řídí datem podle utz. Z toho, co píšete bych to ale chápala tak, že zaregistrovat se do porodnice znamená, že si vás zaevidují a přeberou do péče a domluvíte se na datu sekce. Takže, kdy tam půjdete není nijak rozhodující, spíš byste měla dřív, nebo to chápu špatně?

gruyerre
•
6. led 2024

Počítá se to podle termínu ultrazvuku na 1. screeningu. Podle data MS se to bere jen orientačně na záčátku těhotenství a bývá to velmi často o mnoho dní špatně.

autor
•
6. led 2024

@gruyerre to je právě co řeším, naštěstí nemáme nějak markantní rozdíl, protože jsem si početí hlídala takže jsem si jistá že ten rozdíl je maximálně 5-7 dnů oproti poslední MS víc určitě ne.
Gynekoložka mi totiž stále počítá týdny dle poslední MS, ale rodit budu jinde než v místě bydliště. Nedávno mi dokonce dělal utz lékař který je vedoucí v dané porodnici a podivoval se že už nejsem u nich v rizikové poradně, moje doktorka mi řekla že dokud nemám komplikace nechá si mě v péči. Ale u těch dvojčat bych i já byla radši hlídaná přímo v porodnici, přeci jen rádi se rodi předčasně 😊