icon

Je možné si rovnou domluvit plánovaný císařský řez?

barborat13
14. pro 2021

Ahoj děvčata chtěla jsem se zeptat...chtěla bych se zeptat ohledně porodu...je možnost si rovnou domluvit plánovaný císař...nebo rozhoduje pouze doktor...dekuji

Strana
z3
katule1990
14. pro 2021

@barborat13 No, já jsem taky zdravá a anestezie ok nebyla, unikal mi kvůli tomu mozkomíšní mok a já se s tou šílenou bolestí musela starat o novorozeně. Nevím, jestli si uvědomuješ, že i bez vaginálního porodu tam dole nebudeš pořád jako ve dvaceti. Ne nadarmo se kupuje velikost menstruačního kalíšku podle toho, jestli jsi rodila nebo ti je nad 30. Navíc porodním zraněním se dá předcházet, např. masáží hráze, nahříváním, aniballem, volbou vhodné polohy při porodu. Nicméně jestli radši podstoupíš větší rizika pro dítě i pro sebe, nevadí ti velká břišní operace a jizva, ani uplacení doktorů jen z důvodu, abys měla stejnou vaginu, tak je to tvoje volba, nemusím chápat vše.

barborat13
autor
14. pro 2021

@katule1990 dekuji

jasemin26
14. pro 2021

Já tedy měla akutní císař, a byla bych vděčná a ráda za klasický porod. V porodnici bylo hn r na každém vidět kdo rodil císařem a kdo přirozeně. Zkuste ještě uvažovat nad klasickým. Císař bolí dlouho. Jsem 7 měsíců po porodu a ještě stále cítím jizvu v určitých pohybech

barborat13
autor
14. pro 2021

@jasemin26 dekuji....promyslím to

farka
14. pro 2021

On ten spodek ale dostane zabrat už v těhotenství a to záleží na kondici těla před těhotenstvím. I holky co rodily CS mi potvrdily, že to mají dole jiné. Prostě pokud měly pánevní dno slabé, tak to není ono. A nejen to, i hormony změní vnitřek. Asi bych tuhle otázku řešila až před koncem těhu, až uvidíš jak se ti to dole mění.

barborat13
autor
14. pro 2021

@farka dekuji 🙂

skarol
14. pro 2021

@barborat13 a proč ti jde tak moc o ten spodek? Já nad tím nikdy asi tak moc nepřemýšlela... možná proto mám problém to pochopit 🤔. S plastickou operací evidentně nemáš problém, tak bys to kdyz tak potom nějak pořešila. Podle mě lepší, než mít jizvu na břiše.

barborat13
autor
14. pro 2021

@skarol mam kolem sebe v okolí dobrý zkušenosti s císařem špatně s normalnim...a rada bych aby dole zustalo vše tak jak je....jizvu neřeším ta se dá pak odstranit laserem

felixfelicis
14. pro 2021

Odkud jsi? Třeba ti někdo pořadí konkrétní porodnici. V Praze to jde určitě😀

skarol
15. pro 2021

@barborat13 ok. Tak v tom případě bych si na tvém místě našla nějakou hodně dobrou dulu nebo porodní asistentku a všechno s ní probrala.

lachtanice86
15. pro 2021

@vladienka no nechozeni a nemít u sebe dite 3 dny se mi stalo u normálního porodu.po císaři jsem po 12hodinach chodila a dítě mi dali hned, byla jsem úplně fit, po normálním jsem se davala dokupy měsíce

lachtanice86
15. pro 2021

@barborat13 muzu se zeptat, proč ti tak záleží na tom aby to dole zůstalo stejne?

darinka84
15. pro 2021

@barborat13 nechci se nikoho dotknout ale udělaná prsa chceš císař kvůli nedotčenému spodku, jizva po císaři taky není problém, však to spraví laser 🙊😀
Ano žena má právo rozhodovat jak rodit... Ale tím se myslí rodit! Porod je přirozená záležitost. Císař je operace. Takže bych se spíše soustředila na výběr porodnice porodní asistentky, zjistila si něco o vhodných porodních polohách... Ja po druhém porodu po pár minutách normálně sedla na spodek, ani ja ani manžel žádnou změnu nezaznamenavame.. Takže ne opravdu nebude doktor podstupovat riziko císaře, kvůli tvému spodku, aby nebyl kosmeticky poznamenán.. Ne nadarmo se tomu říká velká operace břišní..a. Kojit? O to ti taky asi úplně nejde.. Vždyť maminky se císaře děsí dítě ti ve většině případů donesou po 3 hodinách a to pro kojení a rozjezd laktace není ideální.. Proto se ne vždy podaří po císaři kojit... Separace miminka od maminky je ti asi taky jedno? Tohle je prostě smutné..

betysch
15. pro 2021

Holky nezlobte se na mě ale tohle nadavání @barborat13 je zbytečné.Má prostě strach, nechce rodit přirozeně a hotovo.Přirozený porod má taky svoje rizika a není to procházka růžovým sadem.A že chce mít v pořádku spodek?No a?Kolik holek má po porodu problémy s únikem moči nebo stolice.Kolikrát tu čtu že holky byly pozašívané až nevím kam.Jasně císař je velká operace.Ale navážet se do ní kvůli plastice prsou a kojení?Tak má udělané prsa.Kolik ženských by si je nechalo po porodu a kojení udělat ale chybí jim peníze.Prostě někdo si na vzhledu zakládá víc,někdo méně.A tím že někdo měl císaře tak neporodil?Co to je za blbost.

darinka84
15. pro 2021

@betysch tady jde spíše o přístup.. Ne o samotnou plastiku.. Ta je v pořádku když to tak cítí..je to celkově ve společnosti.. Něco není moderní, je rozbité tak šup vyměnit za nové. Staré vyhazujeme..
Po císaři nejde o jizvu, že ji spraví laser. Ale o další vrstvy..

darinka84
15. pro 2021

Jeden hlubší pohled.. Porodní asistentky a různé organizace dost tvrdě bojují za přirozený porod i v porodnici, aby lékaři zbytečně nenarusovali a nezasahovali do přirozeného. Což porod je... Dá jim to opravdu hodně práce, je to na dlouhé lokty než se situace v Česku posune tam kde je zahraniční.. Např porod s porodní asistentkou podporovanou státem, porody v porodních domech a porody doma.. V zahraničí zcela běžné.. My jsme zatím na hranici, někde mezi respektem k rodičce a výběrem porodní polohy a ambulantním porodem... A pak nakračí paní, že chce císař, protože se bojí o spodek.. Tím zcela maže úsilí tolika lidí.. To je jediné co mě tedy mrzí..

betysch
15. pro 2021

@darinka84 ale s tím ona počítá.A nemá s tím problém.A že je císař moderní?Ani bych neřekla, teď je na vzestupu adorování přirozeného porodu.Za mě má císař v porodnici nezastupitelné místo.Minimálně jako život zachraňující zákrok.A pokud nechce rodit přirozeně je to její rozhodnutí-otázka je jestli jí někde vyjdou vstříc.A se zahraničím- ty si fakt myslíš že v zahraničí císař na přání neexistuje?To je blbost.Každý jsme jiný -někdo chce rodit doma,někdo v nemocnici,někdo císařem v nemocnici.

barborat13
autor
15. pro 2021

@betysch dobrý den dekuji🍀🍀🍀⚘.ja opravdu neresim prsa..nejsem žádná plastikové panenka...to že mám udělaná prsa ano od 20 let (ted 35 let)kdy mě to psychicky ničilo...a když je tady ta možnost proč ne....ja se nebojím ani trošku přirozeného porodu nebo bolesti ....mam kolem sebe 5 kamarádek..+moje sestra všechny jsem vyslechla...ptala se atd....a vyšlo mi toho že kdyby byla t
a možnost a volba vybrala bych si císaře to je celé....a ja si myslím i že v tomto dulezitem směru ohledně miminka by měla žena právo si vybrat⚘💯

darinka84
15. pro 2021

@betysch souhlasím s tím, že císař ma velký význam.. To vůbec nepopírám.. Díky bohu za něj.. Zachránil mnoho životů v krizové situaci...

darinka84
15. pro 2021

@betysch ale ja nepíšu nikde že císař je moderní nebo, že se císař na přání neděje v zahraničí... To psal asi někdo jiný.. Ja být autorkou diskuze tak se skutečně soustředím na výběr soukromé pa.. Ta dokáže zázraky a hlavně ví jak chránit hráz během porodu.

betysch
15. pro 2021

@darinka84 já ti to řeknu takhle:jsem zdravotní sestra.Vím o rizicích.Viděla jsem plno pooperačních komplikací .Mám za sebou císaře z vitální indikace a druhý přirozený porod.Ale jako žena (kdybych ještě otěhotněla) bych chtěla císaře.A byla bych ráda kdybych tuhle možnost légálně měla.A nemusela se nikde obhajovat.

darinka84
15. pro 2021

@betysch ok 😊beru... Ja jsem bojovnice za přirozený porod a vím jak se systémem bojují marně mnohdy porodní asistentky, takže respektuji ale nechápu... Tak hlavně aby bylo miminko zdravé že 🤨

betysch
15. pro 2021

@darinka84 Jo je super že se poměry v českém porodnictví pomalu mění.A nejdůležitější je respekt.Nikdy se všem nezavděčíš.A to co vyhovuje jednomu se nemusí líbit druhému.

zrzinda
15. pro 2021

@barborat13 Hezky den, měla jsem z toho taky strach. Celou dobu jsem rikala, ze chci na císaře. Přesně jsem si rikala, ze chci, aby spodek zůstal v pohodě. Nakonec jsem rodila prirozene (s nastrihem), proste jsem si rekla, ze příroda není hloupá, ze ví, co děla. Par dni po porodu to dole vypadalo docela hrozive, ale teď? Absolutně žádné stopy po tom, ze bych rodila. A co se tyce sexu - s manzelem jsme se shodli na tom, ze je to teď ještě daleko lepší.
A ze jsem vlastně moc rada, ze na břiše nemám osklivou jizvu.
😊

lenulacek
15. pro 2021

@barborat13 To určitě nelze

levana33
15. pro 2021

Ja nemela cisar, ale brali mi myom, to mi ani nerozrezali delohu a po probuzeni silena ale fakt kruta bolest. Bolest jsem mela temer rok, ja jsem ted taky tehotna a mam sileny strach, ze by me zase rozrezali 🥶 to bych to dite asi nebyla schopna do pul roka vychovavat, fakt nevim. Dalsi vec, jizva. Ja mazala sadlem a vsim, jizva ok, ale ten spoj je jako by...nevim jak to rict, nahednou jsem mela dva pytle...bricho z vrchu vidim, jak to maji ty stare babky na koupalistich, fakt nehezke, ta jizna ti to proste tak stahne, ze budes mit porad dva neforemni pytle.

Strana
z3