Je možné si rovnou domluvit plánovaný císařský řez?
Ahoj děvčata chtěla jsem se zeptat...chtěla bych se zeptat ohledně porodu...je možnost si rovnou domluvit plánovaný císař...nebo rozhoduje pouze doktor...dekuji
@barborat13 mam za sebou aj cisar aj prirodzeny porod- nikdy by som nesla dobrovolne do cisare… a to som bola dole hoodne sita a aj tak je to lepsie ako mat rozrezane brucho
@barborat13 Oficiálně by to jít nemělo, pokud pro to nejsou opravdu vážné důvody. Vím, že ses na to neptala, ale opravdu to ještě zvaž. Já jsem po císaři a budu za něj na vždycky vděčná, protože bychom tu jinak se synem nebyli, ale dobrovolně bych do toho opravdu nikdy nešla, rozhodně to není žádná výhra a není o co stát.
Známá rodila císařem, zašili, odvezli, vše ok, ale pak znovu začala krvácet, tak šla na sál po druhé. Císař nemusí být bez komplikací. Nechat si dobrovolně udělat hlubokou jizvu minimálně 10 cm mi nepřijde jako super nápad.
@barborat13 ahoj, já se naopak bála normálního porodu a myslím, že to celé bylo v hlavě. Kolem sebe jsem měla dost porodu, co trvaly X dní a skončily císařem. Tak jsem byla vyděšená a radši bych toho cs rovnou. Takže když mi v porodnici nabídli cs, byla jsem rada. Ale měla jsem preeklampsii. A u druhého porodu mi gynekolog říkal, že půjdu přirozeně, že si vybírat nemůžu. Nakonec v porodnici se mě přímo zeptali, co bych radši. Volila jsem cs. Chápu Tě 😄
Jen chci říct, že i cs dokáže spodek změnit, ač bych tomu nevěřila. Po prvním to bylo ok, ale po druhém to vsechno hrozně bolelo, orgasmus byl pro mě cizí slovo. Až nějak po 9 měsících se to srovnalo.byla jsem z toho dost paf.
@levandule_k Přesně tak, Já jsem taky měla po císaři komplikace a musela na další zákrok. Nehledě na to, že si někdo nechá dobrovolně přeřezat kůži, svaly, dělohu... Nikdy jsem nepřišla na to, proč si někdo toto jen tak bez důvodu vybere.
Holky děkuji všem za vaše názory...zkušenosti...a vše kolem mě otázky čeká mě návštěva...porodnice tak tam se uvidi jaké jsou možnosti...ať už cestou normálně nebo ne zrovna košer...ještě 1 děkuji přeji hezký den🍀⚘⚘🍀🌲🌲🌲🌲❄❄
@barborat13 hele upřímně, mam za sebou normální porod i císař. A po císaři jsem byla fit hned.
@lachtanice86 dobrý den dekuji za Vaši odpověď právě obě kamarádky taky úplně v pohodě a další 2 a segra přirozeně ne....a kdyby si mohla 1 vybrat sla císařem...
@barborat13 já mám za sebou akutní císař a druhý přirozený.A chápu tě.Já jsem pro císaře.Měla by být možnost výběru.I za cenu že si ho žena komplet zaplatí.
@betysch ahoj moc ti děkuji za tvou odpověď💯⚘....přesně uplny souhlas každý by měl mít volbu výběru 💯👍
@katule1990 Možná strach z porodu, že to může být několik mučivých hodin a dole to už nebude jako dřív, ale pořád mi to přijde jako lepší varianta než do sebe nechat dobrovolně říznout. Tam totiž také můžou být drsné komplikace.
@levandule_k nene strach porodu opravdu ne ale me dost záleží aby to dole zůstali stejné...proto bych chtěla volit tuhle variantu
@barborat13 já teda nevim jak moc se mi to dole změnilo, ale i po císaři je sex jinej, docela bolestivej občas a musím říct, že představa, že tam někde mám jizvy a aby se něco nestalo není příjemná. Po klasickým porodu se to vrací zpátky, tady už ne.
@barborat13 ale to predsa nema byt dobrovolne, zvolit si velku brusnu operaciu s rizikami pre matku aj dieta bez dovodu 🙈 btw po cisari sex neskutocne bolel, polroka sa nesmie cvicit na priame brusne svaly, ostavaju nad jazvou napr previsy.. je to strasne individualne, ja som po cisari bola 3 tyzdne nefunkcna, nemohla som sa ani poriadne vystriet 🙈
V Olomouci ve FN je za poplatek (8 000) Kč
@vladienka to mě mrzí že jste to mela tak náročné....ja si myslím ze ano každá žena by si měla vybrat...jak chce své miminko porodit
@barborat13 to souhlasím s Vámi já kdybych mohla ,tak si také vyberu. Ale u mě by šlo o sekci.
@mamadvoudeti dekuji moc
@mamadvoudeti dekuji
@vladienka a kdo vám zaručí že nebudete mít riziko i u porodu ? 2 dítě zlomenou ruku já přes hodinu na šití. A o tom jak jsem chodila nemohla vstát k dítěti ... A kojení tak to bylo taky maso. Už jen kvůli sádře co dítko mělo.
@mamadvoudeti ano samozrejme ze su rizika vzdy. No nechodenie a nemoznost mat aj 2-3 dni dieta pri sebe je pri cisari proste standard. Tiez ma sili hodinu a musela som dvakrat v sestinedeli na kontrolu ale stale ma to bolelo menej ako po cisari 🙈
@vladienka tak ono to vyšlo na stejno mě ani malého nevozili že začátku na kojení dostala jsem ho právě až ten 3 den a to až v 11:45
@mamadvoudeti kvoli tej zlomenine?
@barborat13 Nemáte strach z anestezie a cévkování? Já se zase bála jako čert kříže rodit císařem. 😀
@berta3 cevkovani už jsem zažila🙈🥴...anestezii 2×když mi dělal prsa myslim ze když je člověk zdravi tak ta anestezie bude ok...ale jak říkám uvidím a samozřejmě dám i na doktora
@barborat13 upřímně mnohem víc se na tvém těle podepíše to samotné těhotenství, pak nevyspání, období vzdoru, dětské nemoci... To ses raději do mateřství neměla pouštět. Proč si myslíš, že tam dole po porodu něco změní? Já po dvou porodech změnu nevidím, ani necítím. To je trošku předsudek 😉. Kojit se taky nechystáš, aby sis nepokazila vršek?
@skarol kojit budu jestli narazíte nato že mám udělaná prsa...normálně vršek vůbec neřeším...a na samotnou rol maminky se tesim at už nevyspani a vše co k tomu patří...a myslím si každá žena by měla mít volbu jak bude rodit...tak ze když to pujde klidně si to zaplatim😉
@vladienka tam nebyla jen zlomenina melat jsem velké komplikace i dítko ,muselo být na kapačkach, proto kdyby to šlo volím sekci
@berta3 cévkování nebolí ,teda aspoň mě ne

@barborat13 Rekla bych, ze sekci ti na pozadani neudelaji nikde. Max. nekde na soukrome klinice, kde si ho zaplatis sama. K sekci musis mit duvod, fyzicky ci psychicky. A i ten psychicky musi byt velky. Ja jsem mela druhe dite koncem panevnim a ani tam se na cisare v porodnici uplne netvarili a musela jsem si ho vybehat. On je totiz vcelku drahy a taky to neni zadny kosmeticky zakrok, muzes mit komplilace, svaly boli, jizva boli, dalsi tehotenstvi musi pockat, atd. Osobne bych do sekce uz znovu dobrovolne nesla, pokud by nebyl duvod.