Jít kvůli hemoroidům na vyvolání porodu?
Holky, jsem 37+tt, už ,14 dní mě trápí, ale urputně trápí hemoroidy, doktor mi dnes nabídl vyvolání porodu 38+tt, pořád se to zhoršuje a já už nemůžu ani chodit. Mám 2 letou holčičku a ta mě nahání teda urputně, nezvládám to, ale nechci miminko zbytečně vyhánět z bříška, jak byste se rozhodly? Popřípadě, osvědčená rada, jak si co nejvíc ulevit? Mám několik mastiček, léky na posílení cévních stěn 🙂 neustále se to zhoršuje ☹ Děkuju
Pokud bereš detralex + nějaké masti (proktoglyvenol je dobrý - a je i v čípku), tak asi nepomůže nic. Po porodu se to zlepší, jak děloha nebude tlačit na cévy, ale jen přežít ten porod - to tlačení - držím palce!
Pokud vyvolání nabídl lékař a Vy máte opravdu velké problémy,šla bych určitě do vyvolávání. Ve 38tt už je miminko zcela donošené,pak už se stejně jen obaluje tukem,ale vše potřebné má již zcela vyvinuté. Nebála bych se toho,Vám se uleví,dcerka zas bude mít pohodovou maminku a mimi jistě bude v pořádku. Taky jsem byla na vyvolávání,není to žádná hrůza. Přeji hodně štěstí a ať je Vám brzy líp! 🙂

Já tedy s hemeroidy zaplať pánbůh chodit mohla a pár měsíců po porodu zmizeli sami. Ale v tvém případě - nemůžeš chodit, bolí to, léčba nepomáhá + 2 letá dcerka. Já bych asi na to vyvolání šla. Ne hned v 38 týdnu raději + pár dní, ale šla bych do toho.