Jizva po cs v dalším těhotenství. Kdy a jak se měří?
Zajímalo by mě, jak se měří jizva po prvním cs. Můj gynekolog řekne vždy jen, že je pevná a jdu domu. Četla jsem v diskusich, že dokonce měří na mm. Kdy a jak? Děkuji
Mně třeba jizvu nikdy neměřili
Mě jizvu nikdy nemeril ani při jednom tehu
mě taky jizvu vůbec neměřili teď se snažíme o čtvrté a jsem po 2 cs tak jsem zvědavá jestli tu jizvu budou kontrolovat,ale myslím si,že ne.
Me jizvu merila na normalni kontrole, kdyz jsem rekla, ze uvazujeme o dalsim diteti. V tehotenstvi ji jen zkoukli utz a uz nemerili. Nebylo proc, dite bylo kp a tak jsem nemohla jit normalne rodit, jinak by jizvu premerili v porodnici, jestli je dost silna na vaginalni porod.
Změří to na ultrazvuku normálně na mm. Mně doktorka říkala, že nejvíc děloha roste mezi 27 a 35 TT, že to pak má smysl víc kontrolovat. Teď jsem byla na kontrole ve 26tt, na jizvu koukala, říkala, že je 3mm silná, nikde se netenčí, je pěkně homogenní, prostě že vypadá dobře 🙂 a pak se hlídá u porodu, pokud se tedy rovnou neplánuje další sekce.
Měření jizvy po císaři je snad jeden ze zážitků co nechci opakovat, ne samotné měření, ale příprava 😂 prý musíte mít plný močový měchýř... OK ... z domova nám to trvá půl hodiny ( ráno jsem vypila 2l vody, aby to bylo jo ok... jenže jsme nevěděli, že opravují kruhový objezd na příjezdu do města, tam jsme zkejsli asi 20minut, takže na ultrazvuk jsme přijeli pozdě a před námi už tam bylo asi 5 lidí, doktorce tam navíc něco blblo. Takže hodinu čekačka než jsme přišla na řadu... jako jo, zjistila jsem jako bonus, že mi fungují svěrače, když jsem běhala 3x za tu dobu upoštět. 😂 ) Jizvu jsem měla dobrou a i pěkně silnou, ale kvůli jiným faktorm mě rodit stejně nenechali a šla jsem na další sekci.
Mně jizvu neměřili jen se mě v porodnici na kontrolách a příjmu k porodu ptali, jestli nebolí. Kontrakce už jsem měla dýl než 24 h, takže mě bolelo fakt všechno, ale říkali, že tuhle bolest bych poznala.

Od 36.tt