Jsem ve 32+3tt, můžu už mít příznaky před porodem?
Jsem 32+3 tt. bolesti a píchání obou vaječníku, co 30min potřeba wc, tvrdnutí břicha, mimčo už dávno otočeno hlavou dolů. Termín až 28.2. Myslíte,že už to může přesto přijít o tolik dřív podle těch příznaků co mám? 😕
S tou hlenovou zátkou bych to poznala asi že? Že odešla nebo nepoznala? Slyším to totiž poprvé... 😖
@martinakony no, tu bys určitě poznala, kdyby odešla.. Je to prostě trocha hlenu, může být i do růžova..
Tvrdnutí bricha jsem měla hodně brzy pokud to nic nebude (začínající porod) tak bych zkusila magnesium pokud nebereš tablety nebo v sáčku, ale po tom jsem měla velké průjmy. Jinak mě odešla zátka jen minimálně jen jsem malinko špinila a sestra v nemocnici mě řekla, že to je po vyšetření.
Magnesium jsem měla v 21:00h. dala jsem si sprchu, tak uvidíme co se z toho vyklube. Břicho pořád tvrdé, bolesti o něco menší.
Nevim,jak to dopadlo, ale asi bych neriskovala a jela, uz jen pokud mat zly pocit...preci jen je to hodne brzy...
@martinakony no já byla v 33 tt hospitalizována s kontrakcemi a museli i dávat kapacky a další den po příjmu mi odešla hlenova zátka, takový tuhý sliz na toalet. papiru a v 36+3 jsem rodila . takže bych si radši sjela na kontrolu
@lucykal hodně klidový režim a silné kapacky magnesia, pobyla jsem tam skoro týden a dělali často monitory uklidnilo se to 3ti den, a v 36+3 se malej narodil od první bolesti za 4,5 hodiny celkem a vážil jenom 2470g a 46 cm dostala jsem ho až za 26 hodin na vyhřívaném lůžku ...když jsme jeli z porodnice měl 2270g ...doporučuji je tam udržet co nejdéle, museli jsme cvičit i vojtovku, je to nanic když se narodí dříve, takže bych zakladatele radila hned do nemocnice ...
@martinakony když máš bolesti, jeď k dr. Sama nepoznáš, jestli postačí jen magnezko nebo se otvíráš...
Já měla mírné bolesti při tvrdnutí břicha také ve 32+4 a ve 33+1 byl prcek venku.
@sandi777 myslím, že neměl tak špatnou váhu drobnější, ale i v termínu bývají děti okolo 2,5kg🙂Je štěstí, že si porodila až 26 to už jsou dětičky skoro vyvinuté. Je super, že se to lékařům takhle podařilo udržet.
Mě praskla voda 23:30 a 2:41 byla malá na světě.
Kde si byla hospitalizoavná?
@terinda A byl prcek v pořádku? Kolik měřil a vážil?
@martinakony v pátek večer jsem přijela na pohotovost, otevřená na 6. Hned mi píchli zastavovačku, napíchli atb a další kapačky a píchli kortikoidy na dozrání plic. Porod se podařilo zastavit do úterý, kdy se od rána rozjížděl porod. Prcek v pořádku, měl 46 cm a 2,07 kg, na nedonošence velkán 🙂
@terinda tý jo, tak to je dobře, že je v pořádku. Uvidím co ten náš malý šikula. Dnes je zatím klid spíš večer to vždy začíná, když jsem plně v klidu.
@martinakony tak já to ten pátek měla průběžně celý den. Nejdřív jsem to považovala jen za tvrdnutí, u prvního dítka jsem měla kontrakce poněkud jiné 😅
Každopádně si myslím, že by to bolet nemělo. Tak hodně štěstí 😉
@martinakony a viděl tě nějaký lékař od té doby?
Ahoj holky přidávám se k dotazu.. Jsem 32tt a už asi týden mám divný pocit, jako kdybych měla rodit dřív. Včera, když jsem se probudila byla jsem asi 15 min ohlá nad zachodem a nemohla přestat zvracet..(podotykam, že jsem za celé těhotenství nezvracela ani jednou) a pak během dne mi začal hrozný průjem a je mi prostě divně .. Nevím jestli mi tvrdne břicho (zatím jsem to moc neměla a jsem prvorodička tak se bojím, že to nepoznam) do toho mě pořád picha jakoby čípek.. Jako by mi do něj někdo vrazil jehlu.. Co myslíte? Může se jednat o příznaky blížícího se porodu?

Nechci v žádném případě strašit, ale jestli břicho tvrdne pravidelně a v intervalech, radila bych zajet na pohotovost do porodnice. Před dvěma roky mi v 32+6tt odešla hlenová zátka, břicho tvrdlo v intervalech a nakonec jsem do dvou dnů porodila.