Kalhotky a porodnické vložky. Kolik s sebou do porodnice?

wafina
25. říj 2019

Ahoj děvčata, chci se zeptat kolik porodnických vložek s sebou do porodnice (Podolí) a co jsou ty síťované kalhotky? Proč nemůžu mít normální svoje kalhotky, nebo můžu? Děkuji

sobist
25. říj 2019

Kalhotky můžeš mít jaké chceš, ale síťované přepereš nebo vyhodíš a pohoda. Navíc jsou volné a zároveň hezky sedí na těle, takže je to pohodlné, a líp to přes ně větrá.

A porodnických vložek doporučuji raději víc, než míň, já měla spotřebu jen za pobyt v porodnici cca 4balíky, ale měnila jsem si vložku pokaždé toaletě/sprše a měla je naskládané buď dvě na sobě/za sebou (aby byla plocha delší a když to proteče, tak krev nebyla všude ale zastaví jí ta druhá vložka) a nebo na začátku do "V" (jednu mezi víc dopředu a dvě jakoby dozadu). Většinou jsem měnila jen jednu vložku, ale chodila jsem na WC a mýt se fakt často.

Za sebe bych řekla, že takhle dopředu se to těžko odhaduje co ti bude vyhovovat. Při prvním porodu jsem měla nástřih a velké šití, které mi pak prasklo, a byla jsem fakt ráda, že do těch porodnických kalhotek nacpu vložky a můžu si to stáhnout o kus níž, takže mě nic nedřelo a přitom jsem byla "chráněná".
Po druhém jsem byla šitá jen malinko ale ani tehdy si to s normálníma kalhotkama neumím představit, nosila jsem je pak i doma nějaký den.

ito
25. říj 2019

@wafina jde o to, ze pro spravne hojeni a i hygienu by to tam dole melo co nejvic dychat, aby ses pripadne vyhla nejake infekci,... proto nej tradicni por. vlozky bez igelitu a sitovane kalhotky. Navic se ze zacatku krvaci opravdu hodne, je potreba treba 2-3 vlozky najednou, coz tradicni kalhotky uplne taky nezvladnou-nedrzelo by to tam tak dobre.

vladienka
25. říj 2019

Doporucujem urcite sitovane kalhotky, netlacia, netraju a fakt tam potrebujes dat 2-3 obrovske vlozky najednou, to si v svojich beznych neviem predstavit

leilinka1234
25. říj 2019

Určitě síťované kalhotky. Nedokážu si představit, jak ty 3 mega vložky skládám do mých normálních spoďárů 🙂 nehledě na to, že hezky větraj a netlačí na poporodním bříšku 🙂 a vložek hodně. Mění se obvykle po každém wc x cca 3 kousky... Spotřeba velká 🙂

anetka9
25. říj 2019

Holky a Podolí nedává ty vložky erární? U Apolináře jsme měly neomezenou "konzumaci"🙂

wafina
autor
25. říj 2019

dekuji damy, to bude zabijacka 😨

zelenaesmolda
26. říj 2019

@wafina
doporucuju jejich koupi nenechavat na posledni chvili,delaji se ruzne velikosti a me museli S objednavat nekde z druheho konce republiky protoze je zadna lekarna nemela skladem

fiiif
26. říj 2019

Kalhotky jsem nosila svoje - ty sitovane mi mpc nesedeli a dreli me na brise. Jinak ty vlozky - nosila jsem dve na sobe, vymenovala vetsinou jen tu vrchni, takze jsem dala za pobyt v nemocnici (tyden) 5baliku a jeste si kupovala i domu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru