Kdy mám vyrazit do porodnice?

aspnet
5. led 2015

Ahoj, mám 5 dní do porodu...Přemýšlím pořád nad tím, kdy vyrazím do porodnice. Mám to naplánované tak, že pokud mi jednoznačně neodteče plodová voda, nebudu krvácet atd... Počkám na kontrakce - a dokud nebudou pravidelné po 5min. asi hodinu, budu doma... Dělám správně?

katkasv
5. led 2015

Ja to udelala stejne ;) kontrakce jsem zacla mit ve 3 rano a az v 9 jsem jela do porodnice, ve 3 odpo mi praskla voda a porodila v 10 vecer 🙂 Az kdyz jsem rano mela kontrakce, ktere se mi stridaly vzdy po 5 a pote po 7 min. tak jsme radsi vyjeli do porodnice. Mozna jsme jeli i o neco driv nez jsme museli, ale ja si nebyla jista jestli to jsou opravdu kontrakce, ono nez mi praskla voda, tak to moc nebolelo, a ja mela strach jestli je vsechno v poradku tak jsme radsi jeli. Byla jsem otevrena na 2 cm a rekli mi, ze si me tam nechaji, ze dneska urcite jeste porodim 🙂

lenynka
Autor odpověď smazal
Zobraz
mariti
5. led 2015

Těžko soudit, pokaždé je to jiné. V zásadě to zní rozumně, ale nebylo by lepší, kdyby s Tebou byl doma někdo alespoň trochu zkušený - třeba porod. asistentka nebo dula? Já jsem zůstala doma opravdu dlouho, ale bylo to právě s asistentkou, tak jsem byla klidná, věřila jsem jí. Teď podruhé si asi netroufnu čekat tak dlouho, může to být opravdu rychlé.

janinka1090
5. led 2015

Nam taky rikali na predporodnim kurzu, ze kontrakce musí byt pravidelne po peti minutach a musí trvat aspoň minutu, jinak ze to ještě ty spravne kontrakce nejsou.
Takze jsem cca od 11 dopoledne (ale uz mi bylo docela spatne dva dny před tim) porad stopovala a psala si na papir co a jak dlouho trva, ale bud byla delší pauza, nebo to nebyla minuta 🙂 Kolem pate odpoledne k nam prijela pribuzna a uz jsem se ji zdala asi dost hotova, protože hned volala sve kamarádce porodni asistentce, co mam delat, ta rekla, jet do porodnice. Je fakt, ze me jednou vratili, ale do hodiny jsme tam byli zpet a uz si me tam nechali, syn se narodil v pul treti rano. Do terminu jsem mela 17 dni, takze jsem si rikala, ze když to není pravidelny a mam ještě cas, ze se to uklidni a ono ne. Takze podle me je mozna lepsi jet a ještě se vrátit domu nez cekat na kdoví co, co třeba ani nebude a pak nestihat.
Kazdopadne at je porod v pohode a hlavne preju zdrave a klidne miminko 🙂

betelgeuzz
5. led 2015

@aspnet řiď se citem 🙂 Možná budeš hotová už při kontrakcích po 7 minutách, možná se budeš cítit v pohodě, tak pak není důvod spěchat. taky záleží na tom, jak daleko máte do porodnice. Myslím, že čekat na kontrakce po 5 minutách je tak akorát, ani brzo, ani pozdě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru