Kdy se chodí na císařský řez?
Ahoj, zacala jsem 40tt a malej je KP a v porodnici v Bohunicich jsem rekla ze chci jit ma cisar a ne prirozene rodit.Jedna doktorka mi rekla ze na planovany cisar se chodi tyden pred terminem a vcera mi zase druha doktorka rekla ze mam prijit na kontrolu dva dny pred terminem a ze me doktor vysetri a rekne mi kdy pujdu na cisar,ale prej to musi odsouhlasit prednosta ten cisar protoze prej muzu rodit i normalne ale ja nechci a prednosta mi cisar prej nemusi povolit a zajma me kdy se reda dela planovany cisar kdyz kazdy mi v te porodnici rika neco jineho.
@eliska_mot Můj gyndař doporučil císaře a v porodnici už jsem to řešit nemusela, protože se pak otočil. Kamarádka, která je dětská sestra, tak taky říkala, že rozhodně ať do přirozeného nejdu, takže bych si vydupala císaře. To jestli je nějaký lékař machr zrovna na porod KP je sice pěkné, ale kde mám jistotu, že bude mít zrovna směnu....A to že si nepoňuchňám miminko hned po porodu? To bych fakt neřešila, radši poňuchňám později, ale zdravé.
@nikiii777 Po sekci je to jiné. Někdo má laktaci již během těhotenství, ale někomu se spouští během porodu (popř. po porodu). Sekce je vlastně "umělý" porod, kdy to tělo nereaguje tak, jak mám. U první akutní sekce se mi spustila laktace během fyziologického porodu, který trval přibližně 48hod. U druhé plánované sekce asi druhý den (miminko má zásobu, takže stačí podpořit laktaci přikládám k prsu) a nyní mám již náznaky laktace ve 30tt. Rozhodně neházet flintu do žita a přikrmovat 😉 Jinak já jsem dcery jen viděla a neměla jsem žádný bonding. Manžel je měl obě čisté v zavinovačce a seděl mi u hlavy - to mi stačilo ke spokojenosti.
@nikiii777 ja mela taky dva cs a kojeni se mi rozjelo-sice az treti den, alerozjelo, kojila jsem obe dve deti 2.5 let 🙂)) ted cca za dva tydny me ceka treti cs 🙂)) a takyhodlam kojit-mam caj na podporu kojeni a homeopatika na laktaci 🙂)) tak snad to pujde-urco doporucuju mit miminko neustale na prsu-zadne krmeni po trech hodinach-v porodnici hodlam lezet, mimino na koze a u toho si budu cist knizku -jeeee to bude wellnes 🙂))jo a po 3 mesicich teh. cukrovky u toho budu jist neco sladkeho,hahaha
@nikiii777 Dali nám ho po vyšetření asi po 10 minutách - tedy nejdříve manželovi, a pak, když mě došili a odvezli na pokoj (nadstandard, ne na JIP), tak mi ho položili na prsa. To mohlo být tak hodinu po porodu. Kojení prvních pár měsíců nic moc, pomohla až skvělá laktační poradkyně. Ale to nepřipisuji císaři, ale vyloženě špatným radám, co jsem ohledně kojení v porodnici dostala - to už je ale zase jiný příběh...
Měla jsem dceru taky kp a pro velký váhový odhad (přes 3 a půl kg) dělali sekci 6 dní před termínem, ale taky to musel schválit primář.
Ahojky maminky dnes jsme v 37,týdnu těhotenství a na ultrazvuku mi bylo řečeno od pana doktrora že nebudu pravděpodobně rodit přirozeně, že podstoupím císařský řez. Mála je špatně natočená (prckou dolů). Jsem z toho docela rozhozená protože to je moje první dítě a nevím co od toho čekat. Bojím se aby vše dopadlo v pořádku. Musím ještě prý podstoupit nějaké predoperační vyšetření. Chtěla jsem se zeptat jestli někdo má tady zkušenost s čísařským řezem a trochu mě uklidnil že vše bude OK.
@barb86 Psala jsem přímo sem několik příspěvků. Mám za sebou dvě sekce a neměla jsem žádné komplikace a dokonce po té plánované jsem byla o 100% schopnější než po té první akutní. Bolí to, nebudu psát, že nebolí a že je vše v pohodě. Byla jsem několik dní (myslím 2-3) na morfiu, ale po přirozeném porodu také něco bolí. Kdyby by to bylo tak hrozné v obou případech, tak bychom žádné další děti neměly. Takže vše v klidu 😉 Já nejsem žádný hrdina, ale dám to i potřetí 😀 Bude to OK, hlavně když budete oba v pořádku 👍
@barb86 Už jsem sem psala. Neboj se, je to hodně o psychice. Já jsem se třeba cítila celkem OK už po těch 12 hodinách, kdy jsem směla vstát a jít se osprchovat. Léky na bolest jsem pak už nepotřebovala. Trochu to bolelo, ale žádná hrůza to nebyla. Šlo vždy jen o to překonat to vstávání, pak chůze byla celkem OK. Špatně snáším nemocnice, a chtěla jsem co nejdřív domů - tak jsem si řekla, že se budu chovat, jakože mi nic není, a oni mne brzo pustí. A protože jsem se tak důsledně chovala, tak jsem asi přesvědčila i samu sebe, že mi nic není, a opravdu mne pustili o den dřív domů 😀
jak jste o jizvu pečovaly a za jak dlouho jste byly fit? Je něco, čím sa da zmírnit bolest?
@emilkamilka jizvu udržovat v čistotě vlažnou vodou, po úplném zhojení masírovat a mazat kalciovou masti nebo sádlem. Důležité je co nejdřív vstát a hodně chodit. Fit jsem byla po vytažení svorek desátý den, ty potvůrky byly nejhorší...

Mám za sebou dvě sekce - první pro nepostupující porod (Elenka se celá zkroutila a do cest prostě nechtěla 🙂 ) 48 hodin - Byla jsem několik hodin úplně mimo (myslím tak 6) a nebylo to příjemné. Vyčítala jsem si, že stojím za ..., když ani neodrodím dítě. Holku jsem něchtěla pořádně ani vidět. Vše se srovnalo po několika dnech a rekonvalescence ušla. Problém byl se vstáváním z postele (ať nemocniční - vysoké, nebo té doma - nízké). Druhá sekce byla plánovaná a pohoda. Věděla jsem do čeho jdu - cca po nějakých 12hod jsem musela vstát a dojít si na WC (s pomocí sestřiček). Další den už jsem sama slézala z postele a chtěla mít u sebe Šárku na kojení, přebalování, ..., sestřičky pomohly přes noc, abych se vyspala. Doma jsem měla 22měsíční dcerku, takže mne to i donutilo se obrnit a zamakat na sobě 🙂 Sekci poslední budu mít zhruba za 2 měsíce. Kdyby to bylo tak strašné, nešla bych do dalšího dítěte. Jinak já bych se KP rodit bála.