Laktační psychóza. Čeká mě i po druhém porodu?

simone
2. lis 2008

Ahoj holky,
jsem v 6tt tehotenstvi a zajimalo by me,jak bude probihat porod a doba v tehotenstvi,kdyz jsem pri prvnim diteti mela po porodu laktacni psychozu.
Mam docela z toho obavy,lprotoze jsem byla 2mesice na psychiatrii a prvni rok sveho syna si vubec skoro nemapatuji
Taky bych se chtela zeptat,jestli nekdo nevite,jak se zastavuje po porodu tvorba mlika.Dok.mi rek,ze mi po porodu ihned zastavi tvorbu mlika.
Moc bych byla rada,kdyby mi nekdo rek co se bude dit,od dok.toho zatim moc nevim a jsem opravdu nervozni.

Moc dik Andrea 😉

pajmis
2. lis 2008

Ahojky simone - s tím, jak ti bude probíhat porod atd. to ti moc neporadím 😅 ale s tím zastavením laktace je to tušim tak, že ti Dr. předepíše prášky, ketré ti to zastaví a mléko se ti přestane tvořit... Akorát mám dotaz... o laktační psychoze toho moc nevím... ale jednu věc nechápu 😲 Maš dceru Veronicu a píšeš tady něco o svém synovi 😕 😨 V albu sem viděla že máš dceru... tak nevím, jestli to byl překlep... ale každopádně si myslím, že v průběhu těhotenství možná budeš více hlídaná a budou na tebe dávat pozor...i po porodu, aby se ti třeba ta laktační psychoza nevrátila... nebo ti možná kvůli tomu zastaví tu laktaci... aby se to neopakovalo ...

petik77
2. lis 2008

Ahoj švagrova měla taky něco podobného taky byla 3 měsíce na psychiatrii z duvodu že se o neteř nechtěla starat .Taky si myslím že ti zastaví mléko hned po porodu vím že jsou na to léky .

A jinak ti držím moc palce at ti porod dopadne dobře a ty jsis užila druhého mimi po celou dobu .Bud rada že to dopadlo dobře četla jsem i připady že se s toho někdo nedostane vubec .Tak se drž!!!!

simone
autor
2. lis 2008

pajmis,ja to psala za svagrovou ten dotaz,ona je tu na dovci a ma uz 14leteho syna a ted ceka druhe.Tak jsem to spatne naspala.
Moc dik holky za odpoved 😉 Doktor ji jen zatim rek,ze bude mit vetsi riziko a ze prave zalezi natom,jak se zastavi ta tvorba mlika a dokdy.A na netu nikde o tom nemuzu nic najit blizsiho,jak se to prave zastavuje a dokdy se to mliko prestane tvorit.

syrael
3. lis 2008

Ahoj, taky mame v rodine podobny pripad. Holcina mela sejnou diagnozu po obou porodech. Tusim ze laktaci ji zastavili injekcema a prevazovanim - stahovanim prsou...

dana19
20. srp 2010

Ahoj holky,obnovuji téma. Po porodu sem taky měla lak.psychozu a teď se chystáme na sourozence,též mi dr říkala že ze 2/3 způsobuje psychozu vliv hormonů při kojení. Máte někdo zkušenosti,jestli to opravdu zabere?

szkatka
21. srp 2010

@simone Promiňte že vám sem lezu,ale Laktační psychoza nemá nic s mlékem a zastavením společného.Jmenuje se to tak proto,že v době laktace se tvoří hormon (už nevím jaký) který způsobuje kolísání i v nervové soustavě a nastat to může kdykoliv.Zastavení laktace je potřeba proto,že se musí nasadit antidepresíva a ty se vstřebávají do mléka.Proto se nesmí při tom kojit.Laktační psychoza se může nastartovat i třeba z císařského řezu,kdy má maminka pocit,že se o dítě nijak nezasloužila neodrodila si jej.Tvorbu mléka jí zastaví léky a měla by pak docházet na psychyatrii případně jen k psychologovy.Ale většinou se hned nasazují antidepresíva na ustálení nálady aby nedocházelu k jejímu kolísání a od toho pak k dalším potížím.
Tohle není z mé hlavy.Taky jsem tohle řešila po narození Brigitky,ale nakonec se doktoři shodli,že jsem měla poporodní depresi.( né Blues ale depresi) která byla protahovaná.u mě stačili jen léky a stálá přítomnost přítele a také hlavně odbourání všech stresových situací.Takže jsme se odstěhovali zpět do mého původního města.Brzy vše pominulo a pak už jsem jen pila Třezalkový čaj,který při dlouhodobém užití má podobné účinky jako antid.

dana19
22. srp 2010

Ahoj,to teď si právě v podstatě napsala,že to způsobuje kojení,mluvila jsem o tom s psychiatričkou a ta by si asi nevymyslela,že to způsobují hormony při kojení co se uvolňují. A kojit se dá i s léky,ale to se musí ty dávky potom víc a víc zvyšovat. Ty si měla jen depresi a to je něco úplně jiného než psychoza. A zastavuje se to proto,aby právě nedošlo k tomuto kolísání hormonů. A nenasazjí se antidepresíva ale antipsychotika.

aveefa
26. lis 2012

Milé maminky, chtěla bych Vás touto formou požádat o pomoc a spolupráci. Jsem budoucí porodní asistentka, tento rok končím a píšu svoji diplomovou práci na téma POPORODNÍ PSYCHOZA A DEPRESE. Praktickou část své práce bych chtěla psát ve spolupráci s nějakou z Vás. Podmínkou není věk, počet dětí, celkový zdravotní stav aj., jediné, co potřebuji, je osobní zkušenost s poporodní psychózou či depresí. Anonymita je samozřejmostí. Veškeré rozhovory bychom vedly přes email.
Pokud máte zájem zapojit se a pomoci mi lépe tuto problematiku poznat a v budoucnu se své práci i něco zlepšit, prosím napište mi na email: aveefa@seznam.cz. Předem děkuji a přeji hezký den! Ev.

khgvdfbfd
8. srp 2013

Ahojky chtěla bych se jen zeptat co to semnou je? Jsem 6 let po porodu beru antikoncepci Lindette20 2roky ji beru. A je to měsíc co mi začalo téct mléko??jak je to možné??

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru