icon

Máte zkušenost s druhým porodem po rychlém prvním?

19. únor 2023

Zajimalo by mě, Vy, holky, co jste měli první porod rychlý (od prvních bolestí jsem porodila asi do 5 hodin), jaký jste měli ten druhý? Jen diskuze pro zajímavost, je mně jasné, že to může být jakkoliv

Strana
z2
jolana24
24. únor 2023

První byl vyvolávanej a od první kontrakce byl syn za 3 hodiny venku. Druhej byl přirozenej a od první lehký bolesti se dcera narodila za 8 hodin, ale kdybych čekala na ty bolestivý kontrakce, tak bych rodila asi v autě 🙈 Od té první opravdové kontrakce se narodila za 30 minut a na jedno zatlačení byla venku

kkaatte
24. únor 2023

První vyvoláváný, od prasknutí vody 5 hod. Druhý spontánní, od prasknutí 15 hod. Vidím, že patřím k menšině 😁

novakas
24. únor 2023

První porod od prvních bolestí cca 3 hod, druhý porod od prvních bolestí 30 minut 😁 málem jsem rodila doma.

gujduska
24. únor 2023

První porod 2h 14minut 🙈😂 a druhý 45minut se vším všudy😂 ještě že už se potřetí nechystám rodit, to by mohlo taky být doma ve sprše 😂😂😂

martinka0209
24. únor 2023

@novakas tak to bych rodila na chodbě v porodnici,to porodnice nám to trvá 25 minut,když není velký provoz😀

sarka49
24. únor 2023

1. Porod. 16 h praskla voda. Jeli jsme do porodnice a 18.30 se narodila dcera.
2. Porod. 23.30h intenzivní bolesti. Jeli jsme do porodnice a 0. 30 se narodila dcera.
U nás rychlé obojí, přestože každý porod trochu jiný.

leilinkaa
24. únor 2023

Prvni porod 5,5 hodin a druhy 1,5 hodin. Jinak prubeh u obou uplne stejny...pri prijmu do porodnice mi rikali ze jsem otevrena, kontrakce nebyli...tak rikali ze to bude na dlouho...hlavne u druhyho je to prekvapilo 🙊🤣 nlkdy nez jsme sepsali papiry, poslali me na porodni box a prisli mi natacet monitor a u toho mi praskla voda a vzapeti na jednu kontrakci byla dcerka venku 🙊 no do tretiho teda nejdu , bych z takovou porodila doma...

dixi86
24. únor 2023

První 3hodiny, druhý do 40minut byla dcerka venku. Rodila sem už v autě cestou.

patypresdevaty
24. únor 2023

Nemusí být nutně rychlejší.
První trval dvě hodiny od okamžiku, kdy jsme "pro jistotu" jeli do porodnice. Druhý asi 5 hodin.

krisstina93
24. únor 2023

První porod 8 hodin, druhy 7 hodin a třetí překotný, tam sem skoro nedojela do porodnice :D

kate02
24. únor 2023

První necelé 4 hodiny, druhý ani ne hodinu 😁

bertik20
24. únor 2023

Ještě rychlejší 😁😁
Dvojčata 2 hodiny a syn hodinu😁

monaluza
24. únor 2023

Druhý porod byl ještě rychlejší, první trval asi 3,5 hodiny, druhý potom cca hodinu od doby, co jsem usoudila, že tohle už nebudou poslíčky ("divně" mi bylo pár hodin předtím, ale ještě jsem kmitala po domě a dokončovala poslední přípravy). Malý byl venku cca dvacet minut po příjezdu do porodnice (naštěstí to máme od domu cca 500 m) a pět až deset minut po prasknutí vody.

bigbig
24. únor 2023

Ještě rychlejší. Ale bylo to peklo. Oba bez epidurálu. Ten první se dal snést. Ten druhý, kdyby měl trvat třeba o hodinu déle tak skáču z okna.

medakote
24. únor 2023

První něco přes dvě hodiny od začátku bolestí, druhý 8 hodin, pak kvůli špatným ozvám léky na urychlení,ale nefungovaly úplně správně, porod do několika minut a hodina šití. Prvni byl "porod snů", druhý o dost horší, zdravotni následky si nesu doteď.

pajii25
24. únor 2023

První porod od prvních kontrakci necelé dvě hodiny druhý od prvních kontrakci necelá hodina .

bustedka
30. srp 2023

S dovolením trochu obnovím diskuzi. A mám otázku, jak u vás probíhalo těhotenství? Měli jste třeba větší bolesti co se týče roztahování stydké spony, nebo kyčlí?
Já jsem se dočetla, že porod se počítá od první kontrakce (ne prasknutí vody). Tím pádem jsem absolvovala překotný porod. První porod sice trval 17 hodin (od plodovky 60) , ale druhý asi jen 1,5 hodiny (od plodovky 12). Teď čekám třetí a obávám se té rychlosti. Můj gynekolog to ale nijak neřeší.

lilian2111
30. srp 2023

První 15h, druhý 7h, třetí od prvního centimetru na čípku asi 30min 🫣😀

veruuu_kubesovic
30. srp 2023

Až za 5hodin? První porod 2h, druhý porod prekotny, přesněji řečeno 9:10h jsem byla na porodním boxu a za 35min jsem měla syna v náručí...

agneska7
31. srp 2023

@bustedka u mě to taky nikdo neřešil první porod od první kontrakce 3 hoďky, druhý porod překotný doma a třetí cca 60 min tak tak jsem to stihla do porodnice 6:56 průjezd bránou porodnice a 7:04 se malý narodil ... A nikoho nezajímalo že druhy porod byl překotný doma a ani se nijak nedivili že než jsem tam došla tak jsem malém porodila na schodech upřímně z celého třetího porodu bylo nejhorší dojít po schodech do porodnice 🙈🙈

Strana
z2