icon

Mohu si vybrat císařský řez?

saraa1989
24. říj 2016

Ahoj,chtěla jsem se zeptat.Čekám dítě a zajímalo by mě jestli si mohu po předchozím těhotenství,které dopadlo tak,že se malá narodila v 31 tt s váhou 890g.Nevím jaký důvod to mělo,ale myslím,že to byla preeklampsie.Měla jsem vysoký tlak,bílkoviny v moči,tvrdnutí pod pravém žebru a po dvou týdnech jsem nabrala 5 kg.Takže na to odpovídá téměř vše.Mám rodit teprve až za nějakou chvíli,ale ten strach mě už ted ničí :( .

tomato543
24. říj 2016

Obávám se, že si vybrat nejde.. zkusit to probrat s gyndařem... chce to zjistit pravý důvod proč 1. těhu skončilo tak, jak skončilo.. pokud bude reálný a opodstatněný důvod, myslím, že jo..jinak ne

j.a.n.i
24. říj 2016

@saraa1989 Tak pokud je císaři nějaká indikace, tak i vybrat nechají... ale předčasný porod není žádnou indikací k císaři, pouze k většímu sledování, pokud by nějaký problém, proč by muselo mimino rychle ven, nastal, tak ho samozřejmě udělají...

mickeila
24. říj 2016

Oficiálně si nejde vybrat způsob porodu, ale mě na výběr třeba dali, ale já jsem trochu složitější případ 😉 Jenom ale upozorňuju, že císař je o dost nebezpečnější pro rodičku a dítě pakmůže mít např. problém s adaptací, především, když se provede předčasně..Tím teda nechci schazovat císaře, tak jsem ho měla..

uzivatelkalucie
25. říj 2016

V karlovarské nemocnici se mnou byla maminka, která si mohla vybrat a to jen proto, že měla z prvního porodu trauma.