Může jít o poporodní depresi po šesti měsících?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že trpím 6mesicu po porodu, poporodní depresi? Porod byl v dubnu-12h celkem mazec, skončilo to prekolapsovym stavem. První hned po porodu pote po propuštění z nemocnice. Od té doby jsem mela pocity, ze nejsem dost dobrá mama, ze nevim co s malým atd. Dost plakaval zezacatku pote se to spravilo a ja se citila dobre, ale nastalo dalsi obdobi, kdy maly přestal spat pres den v postylce a ja musim porad jezdit s kočárkem aby spal venku za jakéhokoliv pocasi. Nekdy se mi tak nechce a citim se hrozně osamělá. Z toho mam pocit ze nejsem dost dobrá a nevim presne co maly chce, přitom už jedno dítko mam a tam jsem to zvládla uplne s přehledem-ted uz ma 10let. Léčím se se štítnou zlazou, beru HA Leverette. Požádala jsem ted o pomoc psychoterapeutku a verim, ze to budu zase JA. Mate nekdo zkušenost?
Jestli je to poporodní deprese nevím, každopádně to na nějaký depresivní vztah vypadá.
Ještě bych si nechala zkontrolovat štítnou žlázu, jestli máš optimálně nastavené léky. Vím, že onemocnění štítné žlázy může zhoršovat depresi.
Tu HA jsi už někdy brala? I HA může mít vliv na psychiku, kdysi tady o tom byla diskuze, že někomu nesedla a měla depresivní stavy.
Náročný porod, který nemusíš mít zpracovaný, do toho únava, která člověku nepřidá. .
Těch faktorů může být více, co může za tvůj psychický stav. Třeba jsou ty výše vypsané věci mimo, jen se ti porodem otevřelo nějaké potlačené trauma nejsem dost dobrá.
Terapeutka je dobrá volba.
@levandule_k HA už jsem tuto mela predtim nez jsem ji vysadila, abychom mohli s partnerem ještě mit mimi. Právě jsem si myslela, že se najde někdo kdo to má stejně. A můžu o tom s nekym popividat
@anonym_autor No třeba já se citim určitě hur😀 moja má skoro rok a je to k nevydržení. Dřív ksem byla spíše melancholik povaha, teď nenávidím vsechno a všechny. jen pocitam měsíce, kdy už pujde do školky. Stačí?

Jestli je to poporodní deprese nevím, každopádně to na nějaký depresivní vztah vypadá.
Ještě bych si nechala zkontrolovat štítnou žlázu, jestli máš optimálně nastavené léky. Vím, že onemocnění štítné žlázy může zhoršovat depresi.
Tu HA jsi už někdy brala? I HA může mít vliv na psychiku, kdysi tady o tom byla diskuze, že někomu nesedla a měla depresivní stavy.
Náročný porod, který nemusíš mít zpracovaný, do toho únava, která člověku nepřidá. .
Těch faktorů může být více, co může za tvůj psychický stav. Třeba jsou ty výše vypsané věci mimo, jen se ti porodem otevřelo nějaké potlačené trauma nejsem dost dobrá.
Terapeutka je dobrá volba.