Na který den u Apolináře plánují císaře?

marion14
2. čer 2015

Ahoj,

ty, které máte za sebou plánovaný císařský řez v porodnici u Apolináře, na který den těhotenství vám ho naplánovali? A s jakým předstihem? Mohly jste si vybrat den?

Dík za odpovědi!

prcek21
2. čer 2015

@marion14 termín jsem měla 30.8.14 a byl to plánovaný císař, jemže jsem ležele už od 7.8. Na riziku a pak mi oznámili termín císaře 21.8. Takzě o 9 dnů před TP.

akankeo
2. čer 2015

Tohle nejde generalizovat, zalezi na spouste faktorech a taky na tom, jakou maji zrovna kapacitu salu a co vse je jiz naplanovane. Me treba nabizeli cisare od 40+0 pro vetsi plod po cisari, ja ale chtela rodit normalne, jizva byla ten tyden jeste silna, tak me nechali a naplanovalo se to az na pozdeji. Pokud je tedy cisar indikovan, domluvila bych se s Dr. na tech pravidelnych kontrolach, predpokladam ze v 38+0 pujdete na monitor a prohlidku, tak to muzete poresit tam

janazacekova
2. čer 2015

@marion14 Ahoj, ja som tiez 37t, termin mam 24.6.,ale mala je este stale KP,tak som zvedava ako to snami dopadne. Zajtra mam prvu kontrolu u Apolinara, uvidim, ci sa nieco dozviem...

marion14
autor
2. čer 2015

@janazacekova. Ahoj! No tak to jsme na tom podobně, já mám termín 26.a mimčo se taky zatím neotočilo jak má. Tak jsem zvědavá na zítřek, podáš pak néjaký zprávy? 🙂

janazacekova
3. čer 2015

Dam urcite vediet, i ked si myslim,ze sa toho asi vela nedozviem...skusim sa spytat aky eventualny termin by pripadal do uvahy,od ktoreho dna to planuju.

akankeo
3. čer 2015

@janazacekova jestli je prcek koncem panevnim, tak pujdete ted nekdy na ultrazvuk zkontrolovat jeho polohu, pokud bude poloha v poradku, cili miminku se pri porodu nic nemuze stat, pak muzete rodit normalne. Cisar se u KP dava jen u zen, kde je bud blbaq poloha plodu coz neni vylozene kp, ale mimco ma treba nozicku tak, ze by si ji mohlo vyklobit, to se bere cisarem bez diskuse no a pak maminkam, co kdyz slysi KP, tak jim vstavaj vlasy na hlave jako co to je za hruzu, a to z toho duvodu, ze emoce pak muzou zaseknout porod a u KP se do porodu v podstate nezasahuje. Znam nekolik maminek, co KP porodilo a dokonce si chvalily, ze je ani nemusely tolik sit, jak sla hlavicka az na konec, jen u porodu byste mela vic doktoru, aby se mladi taky priucili plus nejakeho zkuseneho. Ja to tak domluvene mela, ale bohuzel se vyskytly komplikace a na porod uz nedoslo, hned po ultrazvuku sem sla ten stejny den na cisare, selhavajici prutoky coz tedy s polohu nema nic spolecneho.

janazacekova
3. čer 2015

@akankeo Prave dnes mi to lekar navrhol, ze mozem aj prirodzene KP. Buduci tyzdem ma caka este ultrazvuk a uvidi sa... Ja by som bola za prirodzeny porod, len mam strach. Hlavne aby sa mimcu nejak neublizilo...pripady su vselijake, asi treba mysliet pozitivne.
dik,pa

marion14
autor
4. čer 2015

Tak co, nikdo jiný nepřidá své zkušenosti? 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru