Navštívil vás lékař doma po porodu?

ji_tuli
15. říj 2014

Všude čtu, že lékař má přijít po návratu maminky s miminkem domů k nim na prohlídku. Tak se chci zeptat, jestli to tak fakt funguje a jak to probíhá, jestli se dívá jen na mimčo, když je to pediatr a nebo i na maminku?? Jaká je realita? 😎

petule12
15. říj 2014

@ji_tuli tak u nás přišla naše pediatrička, u které jsme se zaregistrovali zkontrolovat mimčo a rovnou nás pak objednala k sobě. Na maminku nekouká 🙂 maminka pak jde po šestinedělí ke svému gynekologovi 😉

milmic
15. říj 2014

@ji_tuli K nám lékařka nepřišla, museli jsme my k ní, objednala nás asi týden po příchodu z porodnice. Akorát jsme šli hnedka na řadu, zaklepali jsme a ona nás hnedka vzala, abychom nemuseli být v čekárně. A takto to dělala ještě nějakou dobu, co byly děti úplně malušké. Později už ne.

kacikaci
15. říj 2014

@ji_tuli u naší pediatričky je to tak, že maminka zavolá, když se vrátí z porodnice, většinou druhý den domů dochází sestřička, která mimčo zváží, mrkne na něj, jak je na tom, popovídá s maminkou, zodpoví dotazy, poradí, co se týče kojení a domluví se na dalších kotnrolách již v poradně..
maminka jde ke svému lékaři po skončení šestinedělí 😉

madulinka
15. říj 2014

U nás se objevila druhý den po tom, co jsme si převezli malou domů, zkontrolovala malou, změřila ji, zvážila (měli jsme váhu doma). Koukla, kde bude spinkat, na kosmetiku, kterou pro ni máme připravenou, a celkové shlédla pokojíček (kromě postýlky malé a věcí pro malou jsme všude měli bordel - věci na stole - papíry z nemocnice - různě poházené, ale neřešila to, hlavní bylo to, co a jak s malou). 🙂 Manžel uvařil kafe 🙂

karcoolka1
15. říj 2014

Den co jsme přijeli z porodnice jsem naší dětské volala a druhý den přišla. Má dobře zařízené ordinační hodiny, zvlášt pro nemocné a zvlášť pro plánované očkování, kde jsou i malá miminka, takže se tam nepotkáme s nemocnýma.A odpo pak chodí navštěvovat domů.

palomitacheca
15. říj 2014

@ji_tuli se synem jsme byli hned druhy den po navratu z porodnice u doktorky, domluvili jsme se, ze prijedeme k ni. Na me se hned vecer po navratu z porodnice prisla podivat sestra od meho gynekologa a zkontrolovala mi nastrih a tlak.
Dceru nam druhy den po prichodu z porodnice prijela zkontrolovat doktorka. Za mnou uz sestricka nebyla, mam gynekologa 220km daleko 🙂
Jsem zvedava, jak to bude u tretiho ditete. Nase detska doktorka nedavno skoncila, takze chodime k jine.

mysonek
15. říj 2014

Naše doktorka na návštěvy nechodí, takže jsme druhý den po příchodu z porodnice museli my k ní.

zulitvi
15. říj 2014

Přišla, umyla si ruce, zkoukla prcka, řekla mi pár informací. Pak mi dala lísteček, kde jsou otevírací hodiny u ní a to je vše.

werunqa
15. říj 2014

Já mám děti 2 a ani jednou u nás nebyl.Poprvé měl zlomenou nohu,tak jsem došli do ordinace a s druhým dítkem chodíme už tedy k jinému pediatrovi a to jsme taky došli do ordinace.Chodíme zároveň i na kontrolu kyčlí,tak by jsme ven tak či tak museli..
Jinak po prvním porodu k nám domů došla PA (každá maminka si může podat v naší porodnici žádost o návštěvu PA).
Ta mě zkontrolovala šití (popřípadně vytáhne stehy),prohmátla břicho,poradila pít kontryhelový čaj, něco poradila i kolem kojení.Po druhém porodu už jsem si o ni nežádala 🙂

veverun
15. říj 2014

Naše pediatrička také nabízí první návštěvu u novorozence doma. Po prvním porodu jsem tuto možnost ráda využila, měla jsem hnusné šestinedělí, takže jsem byla ráda, že se nemusím s prckem nikam hnát, navíc byla zima. Přišla, prohlédla syna, zapsala údaje. To je vše, další návštěvy už probíhaly v ordinaci. Po druhém porodu jsme také mohli využít návštěvu doktorky doma, ale tentokrát jsme nevyužili - byla jsem naprosto v pohodě a i počasí bylo v pohodě, takže jsme jeli rovnou do ordinace. Takto malá miminka bere doktorka do místnosti za ordinací, aby nemusela čekat s ostatními (ikdyž má vyhrazené hodiny jako poradnu pro kojence). Já jsem tedy sama za sebe byla tenkrát moc ráda, že dorazila doktorka k nám. Chodíme k ní stále, jsme moc spokojení.

ji_tuli
autor
17. říj 2014

Děkuju za příspěvky 🙂

hedusska
17. říj 2014

Náš doktor normálně chodí domu na první kontrolu, ale jelikož my bydlíme přes 30 km od něj, tak jsme jeli normálně do ordinace na první prohlídku...

zvalentova
17. říj 2014

@ji_tuli nikde není žádná zákonná úprava jak by to mělo probíhat po návratu z porodnice.
Vše záleží jak to má lékař nastavené a zda-li to rodič akceptuje. Naše pediatrička je velmi vytížená, domů nejezdí. Ale zase funguje 100% na telefonu, emailu, v ordinaci je každý den, takže super servis.

betelgeuzz
17. říj 2014

U obou holek jsem dr zavolala v den, kdy jsme přijely z porodnice a dr přijela domů druhý, nebo třetí den. Přijela i se sestrou v polední pauze, dovezla si váhu, holky převážila, zkontrolovala, napsala myslím recept na vigantol. doma mi nic nekontrolovala, jako postýlku, kosmetiku, apod.
mě přišla domů zkontrolovat PA, ve zlínské porodnici to vyloženě doporučovali, měli tam seznam PA, které jezdí na návštěvy a maminky si mohly vybrat. Já měla svoji domluvenou už z předporodního kurzu. Poprvé mi zkontrolovala šití, pak i vytáhla stehy, které nechtěly vypadnout, taky doporučila kontryhelový čaj na stahování dělohy, poradila s kojením (to jsem ocenila nejvíc).

gabka32
17. říj 2014

u nás po domluvě první kontrola vždy proběhla v ordinaci, sestřička se nabízela, že kdybych se necítila, tak dojde k nám domů, podruhé už nenabízela, to jsme se totiž přestěhovali o 15km dál.. náš pediatr má vyhrazeno jedno odpoledne jen pro kojence, tudíž jsme se s nemocnými dětmi nepotkali, jen s načančanými miminky 🙂 a i nyní kdykoli, když potřebuji, vyřeším většinu telefonicky nebo se domluvím na určitou hodinu na návštěvu.

agne
17. říj 2014

Jakmile tě propustí z porodnice, tak se do určité doby (cca 48 hodin) ozýváš své dětské doktorce. Pokud bydlíš nedaleko, tak ti může nabídnout, že máš dojít a objedná tě v ordinační hodiny vyhrazené pro poradnu. Máš-li to dál nebo necítíš-li se na to tak pochopitelně dochází k tobě do bytu... Jinak ty jako maminka jdeš na kontrolu po šestinedělí ke svému gynekologovi. Máš-li problémy jdeš tam dřív. Ohledně další péče o novorozence se můžeš obrátit na laktační poradkyni (placená služba) nebo babičky 😀 .
Takže já s malou po telefonické domluvě zašla sama do ordinace (cca 15-20 minut pěšky) na dohodnutý čas.

denyzuza06
17. říj 2014

ani u jedné holčičky doktorka doma nebyla, vždy jsme jeli mi k ní do Šumperka sic od nás bydlí asi třista metrů domácí návštěvy zřejmě nepraktikuje, ale mám na ni mobil a v případě průšvihu se můžu stavit u ní doma

elisset
17. říj 2014

my máme teda pediatra blízko, ale na první dvě kontroly přišel k nám domů abychom nemuseli s tak malým miminkem mezi tolik lidí ..

ohi
17. říj 2014

Naše dr.k nám došla druhý den po propuštění z porodnice. Ale protože malá spala,tak se jen podívala kde spí a poradila ohledně žloutenky a předepsala Vigantol. Sama říkala,že jezdí domu na navštěvy,protože aspon potom ví kde a jak dítě vyrustá. A za 14 dni jsme šli už do poradny.
Je pravda,že né každy doktor praktikuje návštěvy doma

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru